Μήνυση «βόμβα» από κατοίκους στα Τρίκαλα: «Έσπασαν το φράγμα του Ενιπέα και πνίγηκε το χωριό»! – Ο Β.Κικίλιας είπε ψέματα;

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωνε ότι δεν έγινε παρέμβαση σε φράγματα

Πολλά ερωτήματα δημιουργεί η καταγγελία που έκαναν οι κάτοικοι της Φαρκαδόνας Τρικάλων, σχετικά με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Daniel και στις ενέργειες που οδήγησαν στην καταστροφή που είδαμε. 

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι αναφέρουν ότι άγνωστοι έσπασαν το φράγμα του Ενιπέα. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τους 30 κατοίκους, οι οποίοι μάλιστα κατέθεσαν μήνυση, είχε οδυνηρές συνέπειες για το χωριό τους, το οποίο πλέον είναι ένα απέραντο ποτάμι.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο δικηγόρος των εναγόντων κατηγόρησε ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση ότι, σε συνεννόηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλα, έσπασαν το φράγμα του Ενιπέα, με σκοπό τα νερά των πλημμυρών αντί για την Καρδίτσα να πάνε στα γύρω χωριά, μεταξύ των οποίων και η Φαρκαδόνα.

Ο νομικός είπε πως, υπάρχουν και φωτογραφίες από τα σπασμένα σημεία και κατήγγειλε πως το ίδιο έγινε και σε φράγμα της Λάρισας.

«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια, το νερό ήταν 30 μέτρα και επαγγελματίας που είχε συνεργείο, καταστράφηκαν τα πάντα. Το χωριό θα μπορεί να κατοικηθεί σε 2-3 χρόνια», εκτίμησε.

Αν ισχύουν τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τότε ο Βασίλης Κικίλιας πρέπει να παραιτηθεί ΑΜΕΣΑ (σσ. ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι θα το κάνει), καθώς είπε ψέματα σε ζωντανή μετάδοση.

«Δεν έγινε καμία παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού σε οποιοδήποτε φράγμα στην περιοχή, που να προκάλεσε ανακατεύθυνση των υδάτων. Προσοχή στα fake news, ιδιαίτερα όταν αφορούν ανθρώπινες ζωές», έλεγε ο Β.Κικίλιας στις 8 Σεπτεμβρίου, στην ενημέρωση για την πλημμύρα.

pronews

ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO …O AΓΟΡΑΣΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΝΙΓΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button