Με υπογραφή Ρόδης Κράτσα 30 εκ για οδικό δίκτυο στα Ιόνια Νησιά και 16 εκ για το κτήριο Μουσικών Σπουδών

Ένταξη στον ΕΣΠΑ Κεφαλλονιά,Κέρκυρα,Λευκάδα και Ζάκυνθος

Την προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Πρόγραμμα Δράσεων Βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου κυρίως των νήσων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Ζακύνθου», υπέγραψαν χθες στην Αθήνα, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Η σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 και σκοπό έχει την ταχεία υλοποίηση έργων βελτίωσης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να βελτιωθεί η οδική του ασφάλεια.
Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις, αφορούν ενδεικτικά και όχι περιοριστικά σε αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας, κλπ.
Επίσης, ανά περίπτωση, προβλέπεται συμπλήρωση – ανακατασκευή της υποδομής, όπως επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθηρή, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός –μόρφωση υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα) κλπ.
«Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή, ώστε να έχουμε ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο για τα νησιά μας. Χαιρόμαστε που ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή θετικά στο αίτημά μας για αξιοποίηση των μελετών της Εγνατίας Α.Ε. σχετικά, με παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με στόχο την οδική ασφάλεια, επικαιροποίησή τους και συνεργασία του Υπουργείου με τις υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας για να υλοποιηθεί επιτέλους αυτό το έργο. Δεν νοείται σήμερα ποιότητα ζωής και τουριστικός προορισμός με αξιώσεις χωρίς ασφαλές οδικό δίκτυο», δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την δημοπράτηση, επίβλεψη και εποπτεία των έργων. Διευθύνουσα Υπηρεσία είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την διαχείριση της υλοποίησης έργων, τον ποιοτικό έλεγχο και τις πληρωμές, ενώ η Εγνατίας Οδός Α.Ε. θα παραχωρήσει δωρεάν τις μελέτες που έχει εκπονήσει και θα υποστηρίξει συμβουλευτικά με επικαιροποίηση και παροχή τεχνικών στοιχείων την υλοποίηση των έργων.

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΡΟΔΗΣ ΚΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 

Το κτήριο Μουσικών Σπουδών συνολικού προϋπολογισμού 16.363.900 ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020»

 

Στην χρηματοδότηση νέου κτηριακού συγκροτήματος για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών προχωράει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στόχος της Περιφέρειας οι φοιτητικές εστίες και η διάχυση της έρευνας στην τοπική κοινωνία

Την ένταξη της πράξης «Κτήριο Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», υπέγραψε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, παρουσία του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλειου Χρυσικόπουλου επισφραγίζοντας την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δυο φορέων.

Το έργο αφορά σε κατασκευή νέου κτηριακού συγκροτήματος και προμήθεια βασικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 16.363.900 ευρώ, πράξη η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η κατασκευή του κτηριακού συγκροτήματος θα γίνει στο πρώην οικόπεδο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας (ΕΑΣΚ), στη θέση Παλλάδα και θα αποτελείται από ισόγειο και δύο ορόφους, στο οποίο θα στεγαστεί το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του πανεπιστημιακού ιδρύματος (χώροι διοίκησης, γραφεία διδακτικού προσωπικού, αίθουσες διδασκαλίας, χώροι άσκησης φοιτητών, αίθουσα εκδηλώσεων και λοιποί ειδικοί χώροι). Το συνολικό εμβαδόν του συγκροτήματος είναι 3.356,34 τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 2.938,80 τ.μ.

Το κτήριο έχει μελετηθεί με ειδικούς όρους για να ενσωματώσει τα πλέον σύγχρονα δεδομένα για τη λειτουργία του. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ειδικότερα το συγκεκριμένο Τμήμα, διεκδικεί την μοναδικότητα τριτοβάθμιου Μουσικού Ιδρύματος, αφού τόσο σε εύρος όσο και σε βάθος πραγματώνει τις μουσικές σπουδές στην Ελλάδα σε Πανεπιστημιακό επίπεδο.

Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι η ένταξη του κτηρίου στο πολεοδομικό και κοινωνικό ιστό της πόλης της Κέρκυρας, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου εξέφρασαν το κοινό ενδιαφέρον σε έναν ευρύ τομέα θεμάτων, όπως είναι η αξιοποίηση δημοσίων κτηρίων σε χώρους πολιτισμού και εξωστρέφειας, όπως είναι το Βρετανικό νοσοκομείο στο Παλαιό Φρούριο. Παράλληλα συζήτησαν για την συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου για την εκπόνηση της οικονομοτεχνικής μελέτης που θα αφορά στην κατασκευή φοιτητικών εστιών στη Λευκάδα,

στην Κεφαλονιά και στην Ζάκυνθο, με δεδομένο ότι στην Κέρκυρα έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία, για τη δυνατότητα αξιοποίησης των Συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα, ενώ αναφέρθηκαν και στην ενεργειακή αναβάθμιση σε κτήρια του Ιονίου Πανεπιστημίου (προϋπολογισμού 1.343.872,95 ευρώ) πράξη, που έχει ήδη ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2014-2020.

Η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισήμανε ότι η Περιφέρεια διαχρονικά στηρίζει την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και την αναβάθμισή του με χρηματοδοτικά εργαλεία και συνεργασία σε ευρωπαϊκά προγράμματα σε όλα τα νησιά.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η υποστήριξη και η συνεργασία αυτή να αποδοθεί με το προσφορότερο τρόπο στην κοινωνία, τόσο στις επιχειρήσεις και εργαζομένους όσο και στους δήμους για τα αναπτυξιακά σχέδιά τους

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close