Με αφορμή τον covid-19 ζητούν να εγκαταλείψουμε τα μετρητά, τα ορυκτά καύσιμα, την ιδιωτικότητα και την οικογένεια!

Οι τεχνοκράτες ακτιβιστές έχουν πολλές «λύσεις» για την κρίση με τον κορωνοϊό covid-19. Είναι οι ίδιες λύσεις που προωθούν εδώ και αρκετά χρόνια.

Τα τσιράκια της Νέας Τάξης Πραγμάτων που προωθεί ο George Soros προτείνουν λύση στα προβλήματά μας μέσω εγκατάλειψης κάποιων πραγμάτων που θεωρούμε δεδομένων, όπως του θεσμού της οικογένειας, της ιδιωτικής ζωής, των ορυκτών καυσίμων και των μετρητών.

Εγκατάλειψη των μετρητών

Με την πανδημία, φαίνεται λογικό να διακοπεί η χρήση των μετρητών και να αυξηθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος, καθώς ο ιός ίσως να μεταδίδεται με τα χαρτονομίσματα. Γενικώς τα χρήματα είναι κάτι βρώμικο, καθώς περνούν από πολλά χέρια.

Όμως, μελέτη του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ έδειξε πως δεν υπάρχει απόδειξη για διάδοση του κορωνοϊού μέσω των χρημάτων. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ. Αυτό όμως δεν σταματά του θιασώτες της αχρήματης κοινωνίας να ζητούν την εγκατάλειψη των μετρητών.

Υπάρχουν πολλοί που «σπρώχνουν» προς μια αχρήματη κοινωνία. Τεχνοκράτες όπως αυτοί το Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney, ο κύριος Facebook Mark Zuckerberg και άλλοι.

Ο σκοπός είναι με άυλα χρήματα, άυλης αξίας, να έχουν όλοι το «ψηφιακό δολάριο» και όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Όμως όλοι θα ελέγχονται…

Εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων

Η πανδημία του κορωνοϊού έδειξε πως η διακοπή της λειτουργίας των εργοστασίων που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα είχε ως αποτέλεσμα να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ. Έτσι, υποστηρίζεται πως τώρα θα πρέπει να γίνει η μετάβαση στην εποχή χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων.

Αυτοί που προωθούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προπαγανδίζουν την διακοπή της χρήσης των ορυκτών καυσίμων και αναζητούν επενδυτές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Γιατί να επενδύσεις στο πετρέλαιο, του οποίου η τιμή έχει φτάσει σε ιστορικό χαμηλό τις τελευταίες ημέρες, όταν μπορείς να επενδύσεις στην ηλιακή και αιολική ενέργεια, αναρωτιούνται.

Ο καθηγητής του Imperial College, Dr Charles Donovan, θιασώτης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παραδέχεται πως η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές δεν θα εμποδίσει μια νέα πανδημία και δεν θα βοηθήσει στη γρηγορότερη ανόρθωση της παγκόσμιας οικονομίας. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ίσως η μολυσμένη ατμόσφαιρα της Κινεζικής επαρχίας Hubei και της βόρειας Ιταλίας, να ευθύνεται μερικώς για τους πολλούς θανάτους από τον ιό covid-19 που χαρακτηρίζεται ως βαριά πνευμονία.

Βιαστικές αποφάσεις για κατάργηση των ορυκτών καυσίμων θα έχουν ως αποτέλεσμα πολλές βιομηχανίες να γίνουν όμηροι συμφερόντων και ταυτόχρονα να παρθούν πολλές λάθος αποφάσεις με τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο.

Κατάργηση της ιδιωτικότητας

Διάφοροι ακτιβιστές θεωρούν πως τώρα είναι η ευκαιρία να βάλουμε όλοι στο χέρι μας το μικροτσίπ και να εγκαταλειφθεί η προστασία της ιδιωτικότητας. Μεταξύ αυτών ο Bill Gates, ο οποίος πρότεινε ένα «ψηφιακό πιστοποιητικό» για το ποιος έχει περάσει και αναρρώσει από τον covid-19. Μάλιστα έχει επενδύσει χρήματα στη δημιουργία «κβαντικών τατουάζ» που θα εμβολιάζουν και ταυτόχρονα θα δημιουργούν αρχείο για το ποιος εμβολιάστηκε. Έτσι, θα γνωρίζουμε τους «ασφαλείς – υγιείς» ανθρώπους.

Ο Bill Gates επίσης υποστηρίζει την ιδέα ID2020 σύμφωνα με την οποία σχεδιάζεται η εμφύτευση βιομετρικών τσιπ στα νεογέννητα στο Μπαγκλαντές και στους άστεγους στο Όστιν του Τέξας. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Στο μεταξύ, πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Google, η Palantir και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ετοιμάζουν προγράμματα εντοπισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μέσω συλλογής δεδομένων από τα τηλέφωνα των χρηστών. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ. Τα δεδομένα υποτίθεται θα είναι ανώνυμα, αλλά με τις μέχρι σήμερα αποκαλύψεις για παροχή πληροφοριών στις κυβερνητικές μυστικές υπηρεσίες, κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα με σιγουριά.

Να εγκαταλειφθεί η οικογένεια

Η ιδέα της εγκατάλειψης της οικογένειας εξαιτίας του κορωνοϊού εισήχθη από την Open Democracy, καθώς ήδη έχουμε δει πρωτοφανή διαταραχή στην συνοχή των οικογενειών.

Η συγγραφέας Sophie Lewis, φαίνεται να τρομάζει στην ιδέα των οικογενειών που απομονώνονται από κοινού, επειδή τα οικογενειακά σπίτια είναι «θεμελιοδώς μη ασφαλείς» χώροι γεμάτοι ανισότητα. Η ύπαρξη εντάσεων στις σχέσεις χρησιμοποιείται ως απόδειξη ότι η ίδια η οικογένεια είναι μια καταπιεστική δομή, ενώ οι δουλειές στο σπίτι παρομοιάζονται με ψυχολογικά βασανιστήρια. Η Open Democracy, καλεί την κοινωνία να ανοίξει τις πόρτες των φυλακών και των κέντρων κράτησης και να φιλοξενήσει τους κατοίκους στα «ιδιωτικά παλάτια» τους.

Μπορεί να είναι εύκολο να θεωρηθεί ως ακραία η ιδέα του ότι «η ιδιωτική οικογενειακή κατάσταση της κοινωνικής αναπαραγωγής ειλικρινά εξακολουθεί να είναι, χάλια. Καθορίζει το φύλο μας, μας εθνικοποιεί και μας κινεί. Μας προδιαγράφει για παραγωγική δουλειά. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε ξεχωριστοί». Η ιδέα αυτή δεν προέρχεται από κάποιον ακραίο. Προέρχεται από την επίσημη ανάρτηση του Οργανισμού Open Society του George Soros, που έχει περάσει από έγκριση πριν δημοσιευθεί.

Η «κοινωνική απόσταση» λόγω κορωνοϊού δεν θα πρέπει να μας απομονώσει ως άτομα και να μας αποξενώσει από τις οικογένειές μας. Οι θέσεις αυτές της Open Society και της Open Democracy θα πρέπει να μας κάνουν να αναρωτηθούμε αν αξίζει να ζούμε χωρίς τις αξίες της ζωής με τις οποίες μεγαλώσαμε.

ΠΗΓΗ:

https://cosmostatus.blogspot.com/2020/04/covid-19.html?fbclid=IwAR2GvYlbKbvhMBEcpNqpH2cpMA_NXwLxx_Ce-YdMYzexqpyf5AOngzAjBOg

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button