Μ.Αντωνάκης: Τεράστιες οι ελλείψεις να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια στη Κυβέρνηση (video)

Ημέρα δράσης για την Υγεία..Όσα κρύβει η Κυβέρνηση τα αποκαλύπτουν οι Γιατροί!!

Διαμαρτυρία διοργάνωσε σήμερα 07/04/2020 η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για ημέρα δράσης για την υγεία .Στη Κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Κέρκυρας κράτησαν πανό που έγραφε ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ…

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ, Μάνος Αντωνάκης, αναφέρθηκε στη προσπάθεια φίμωση της φωνής τους. Δήλωσε ότι  η Κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά και στρεφει τη προσοχή στην Ατομική ευθύνη. Αλλα εκτός της Ατομικής ευθύνης υπάρχει ΚΡΑΤΙΚΗ ευθύνη που η Κυβέρνηση δεν θέλει να την αναλάβει.Το Εθνικό σύστημα μπαίνει στη μάχη με τις χρόνιες παθογένειες και ελλείψεις του υποστελεχωμένο από χιλιάδες εργαζόμενους. Χαρακτηριστικά λείπουν πάνω από 6.000 γιατροί και πολλαπλάσιοι νοσηλευτές ..Οι ελλείψεις είναι τεράστιες αλλά δυστυχώς τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση είναι σταγόνα στον Ωκεανό.Στο δικό μας στο Νοσοκομείο(Κέρκυρας) το οποίο λειτουργεί με το 50% εδώ και χρόνια μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία έλευση νέου Γιατρού και μόνο 12 νοσηλευτές.Στα Νοσοκομεία αναφοράς έχουν μεγάλες ελλείψεις.

Υπάρχουν δυστυχώς 500 συνάδελφοι οι οποίοι είναι σε καραντίνα 125 από αυτούς νοσούν και καταλαβαίνεται τι θα γίνει αν το νούμερο αυξηθεί.Το Κράτος πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες Χρειάζεται εξοπλισμός και προστατευτικό υλικό για όλους τους Υγειονομικούς ώστε να μην νοσήσει κανείς και να μην το μεταδώσει στις οικογένειες τους και στους ασθενείς πρωτίστως….Χρειάζεται ενίσχυση και σε δομές του Εθνικού συστήματος Υγείας ..Όταν το Κράτος δεν έχει θα πρέπει να τις επιτάξει και όχι να κάνει δώρα στους Ιδιώτες νοικιάζοντας στο διπλάσιο της τιμής τις δομές τους και χρειάζεται ενίσχυση και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας η οποία έχει παραμεληθεί πάρα πολύ ενώ θα μπορούσε να παίξει τεράστιο ρόλο αυτή τη στιγμή είναι ανίσχυρη και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα. Αυτός είναι ο σκοπός της σημερινής μας κινητοποίησης να ακουστεί και η δική μας η φωνή και να σταματήσουν τα επικοινωνιακα παιχνίδια της Κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΓΕΣΥΚ κ.Μάνου Αντωνάκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ SPOT

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close