Κήρυγμα αμοραλισμού από τον Κυρ. Μητσοτάκη με προεκλογικά παιχνίδια
Αρθρο της Κατερίνας Ακριβοπούλου
Με τυράκι τα 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους και γαρνιτούρα τα ασύστολα ψεύδη για την ενίσχυση του ΕΣΥ και της Οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε απόψε την φάκα των πρόωρων εκλογών, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά το πρόσωπο του αμοραλισμού, καθώς κατέστη σαφής η πρόθεση του να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υγειονομική κρίση!
Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου
Σε ένα μήνυμα αμιγώς προεκλογικού χαρακτήρα, ο πρωθυπουργός αφού κολάκεψε τους πολίτες για την ώριμη και υπεύθυνη στάση τους, δεν δίστασε να προδιαγράψει το πλαίσιο για την επόμενη μέρα, προτάσσοντας -τι άλλο- την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, οι οποίες στην γλώσσα του νεοφιλελευθερισμού, τον οποίο πρεσβεύει και υπηρετεί, μεταφράζονται σε μέτρα μπροστά στα οποία τα μνημόνια θα φαντάζουν παιδική χαρά…
“Η Ελλάδα μετά την πανδημία πρέπει να είναι μία ανανεωμένη Ελλάδα. Η κρίση ίσως μας πληγώσει. Θα μας έχει οπλίσει, ωστόσο, με πολύτιμες εμπειρίες για να οικοδομήσουμε ένα πιο ισχυρό και σύγχρονο κράτος. Γιατί, ακριβώς, τα μεγάλα βήματα που γίνονται τώρα είναι όπλα που μπορούν να κάνουν αυτή την πρόσκαιρη δοκιμασία μοχλό σταθερής προόδου. Να εντάξουν τις σκοπιμότητες της στιγμής στο στρατηγικό σκοπό του μέλλοντος. Και έτσι τα μέτρα της επικαιρότητας, να γίνουν πυροδότες διαρκών μεταρρυθμίσεων. Πρόκειται για κατακτήσεις που θα μας βοηθήσουν, ώστε μετά την καταιγίδα να κάνουμε μία νέα αρχή“.
Σε ελεύθερη μετάφραση, ο Κυρ. Μητσοτάκης προδιέγραψε ένα ακόμη πιο αυταρχικό κράτος με “προίκα” αφενός την κουλτούρα της υποταγής η οποία έχει ήδη εμπεδωθεί με τα μέτρα και αφετέρου την προϊούσα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, οι οποίες καταργούνται ραγδαία στο όνομα της πανδημίας. Προδιαγράφοντας τις συνθήκες για την αναγκαιότητα νέου μνημονίου, ο πρωθυπουργός ήταν σαφής: “η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη. Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, μπορεί να είναι η ανάκαμψη το 2021. Και, σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα διαθέτουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Ένα τεράστιο απόθεμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας. Αυτό το εθνικό κεφάλαιο, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα και πρόχειρες παροχές. Γιατί ένας πόλεμος σε εξέλιξη απαιτεί εφεδρείες. Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα. Για να έχουν όλοι μετά, μέρισμα από την αναπτυξιακή έκρηξη που θα ακολουθήσει”.
Η “ανανεωμένη Ελλάδα” που οραματίζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης, δεν θα μπορούσε βεβαίως να μην περιλαμβάνει την πλατφόρμα αποδυνάμωσης της Αξιωματικής Αντπιπολίτευσης: “Το μεγαλύτερο κέρδος μας, ωστόσο, από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση έχει όνομα. Και λέγεται Εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη προς το Κράτος“, είπε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας κατ΄αυτόν τον τρόπο να χτίσει από τώρα το υπόβαθρο του προεκλογικού του αφηγήματος, κεφαλαιοποιώντας την καλή, σε σύγκριση με άλλες χώρες, κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα την περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο καπάκι του τηλεοπτικού μηνύματος Μητσοτάκη, ακολούθησε δημοσκόπηση που δείχνει στήριξη της κυβέρνησης από το 80% των πολιτών.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο επονομαζόμενος και Τσώρτσιλ ή Μωυσής από τα έμμισθα λιβανιστήρια, καθόρισε γι’ άλλη μια φορά την πολιτική ατζέντα και ως εκ τούτου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δει κανείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει μετά από αυτό να δώσει τέλος στην περίδο χάριτος…