K.Aρβανίτης: Η απάτη της λεγόμενης Κλιματικής Κρίσης.Νεα μελέτη ανατρέπει το αφήγημα (link)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
K.ARBANITHΣ:Θυμάστε κάτι που ξεκίνησε πριν 2-3 δεκαετίες, σαν δήθεν “υπερθέρμανση του πλανήτη”;
Η υποτιθέμενη “υπερθέρμανση” ήταν (λέει) η άνοδος της Μέσης Θερμοκρασίας του πλανήτη, κατά περίπου … 1 βαθμό Κελσίου μέσα στους τελευταίους περίπου 3 αιώνες!!
Αν συνέχιζε (λέει) αυτό το βιολί, κάποτε θα έλιωναν οι πάγοι της Ανταρκτικής, οπότε η στάθμη των ωκεανών θα ανέβαινε (!), μπορεί και 1 μέτρο, ίσως και περισσότερο, άρα οι παραλιακές πόλεις θα πλημμύριζαν!
Οι αντιδράσεις σε αυτόν τον γελοίο όρο υπήρξαν πολλές και ποικίλες. Ετσι σύντομα εγκαταλείφθηκε και αντικαταστάθηκε από τον εντελώς αόριστο όρο “κλιματική αλλαγή”, που είναι μία ταυτολογία κενή περιεχομένου, αφού η δουλειά του κλίματος είναι να… αλλάζει αδιάκοπα. Τι θα πει το “κλιματική αλλαγή”; Είναι σαν να λες … “γερασμένοι γέροι”.
Σύντομα και αυτός ο αόριστος όρος αντικαταστάθηκε από το εντελώς χαζό “κλιματική κρίση”, που πρακτικά δεν υποδηλώνει και τίποτα, αλλά κάτι έπρεπε να ειπωθει, για να δημιουργεί εντυπώσεις “κινδύνου”.
Τι είναι οι καιρικές συνθήκες, για να περάσουν και κρίση; Αντρόγυνα;
ΑΚΟΜΗ ΜΑΣ “ΧΡΩΣΤΟΥΝ” ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ
Θυμίζω ότι το προηγούμενο τρομο-αφήγημα, που ήταν στα φόρτε του τις δεκαετίες 1970 και 1980 ήταν ότι “έρχεται νέα εποχή παγετώνων”, ότι “στα επόμενα 20-25 χρόνια η Μεσόγειος θα νεκρωθεί, γιατί θα παγώσει” και άλλα τέτοια νόστιμα.
Οποιος θέλει να γελάσει λίγο το χειλάκι του, ας διαβάσει μία παλιότερη ανάρτησή μου, που αποτελεί σατιρικό σχολιασμό πάνω σε εκείνο το αφήγημα:
(Αλήθεια, τώρα που το θυμήθηκα, εκείνη την “τρύπα του όζοντος”, την έχετε ξεχάσει ή απλά καταφέρατε και την … βουλώσατε; Πότε και με τι;)
Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ
Πριν από 20 μέρες, είδε το φως της δημοσιότητας μία νέα μελέτη, για την εξέλιξη των πάγων της Ανταρκτικής, κατά την δεκαετία 2009-2019.
Τα ευρήματα της είναι εκπληκτικά και ανατρέπουν πλήρως το αφήγημα της δήθεν “υπερθέρμανσης” ή αν προτιμάτε “κρίσης”.
Εδώ θα δώσω μία περίληψη των αποτελεσμάτων της και μάλιστα με τον πιο παραστατικό τρόπο που υπάρχει: τον χάρτη της Ανταρκτικής, με την εξέλιξη των πάγων την δεκαετία 2009-2019.
1) Με κόκκινο είναι οι περιοχές που ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ τα στρώματα πάγου.
Οπως καταλαβαίνετε, αυτές είναι οι ΜΟΝΕΣ περιοχές που σας δείχνουν στις “Ειδήσεις”, με τις γνωστές εικόνες πάγων που σπάνε και πέφτουν στο νερό…
Η συνολική μείωση σε ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ πάγου υπολογίστηκε σε 12.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
2) Με μπλε είναι οι περιοχές που ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ τα στρώματα πάγου. Αυτές τις περιοχές τις ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ από τα δελτία “Ειδήσεων”.
Η συνολική αύξηση σε ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ είναι 17.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, που είναι πολύ μεγαλύτερη από τις απώλειες.
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: 17.500 – 12.200 = 5.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα!
Για όποιον δεν του λέει τίποτε αυτό το νούμερο, θα πω ότι είναι μιάμισυ φορά ολόκληρη η Εύβοια σε έκταση!
Σε MAZA το συνολικό κέρδος υπολογίστηκε σε 661 δισεκατομμύρια τόνους (661.000.000.000 τόνοι)!!
Σε ΟΓΚΟ αυτό είναι πάνω από 700 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Αν δεν σας λέει τίποτε αυτό σαν νούμερο, τότε σκεφτείτε έναν όγκο σχεδόν μιάμιση φορά τον όγκο του δικού μας βουνού Ολύμπου!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Καταρρίπτεται εντελώς το αφήγημα των ανεμογεννητριο-έμπορων και των πανελ-έμπορων του πλανήτη, που έχουν λαδώσει χοντρά τις περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις και τους περισσότερους μπιστήμονες του περιβάλλοντος, για να σας πείσουν ότι πρέπει να καταστρέψετε το περιβάλλον, για το… καλό του περιβάλλοντος!!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Οποιος ξέρει καλά αγγλικά, συνιστώ να διαβάσει όλη την μελέτη στο εξής link:

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button