Ηταν ενθουσιασμένος για το εμβόλιο αλλά πέθανε μετά εργαζόμενος σε ακτινολογικό!!!

Ένας τεχνικός ακτινολογικού εργαστηρίου που διατυμπάνιζε τον ενθουσιασμό του για τη λήψη του εμβολίου του κορονοϊού πέθανε λίγες μέρες μετά λόγω σοβαρής αντίδρασης σε αυτό, όπως ισχυρίζεται η σύζυγός του.

Ο Tim Zook, από τη Santa Ana στην Καλιφόρνια, είχε γράψει στο Facebook στις 5 Ιανουαρίου.: «Ποτέ δεν ήμουν τόσο ενθουσιασμένος μετά από εμβολιασμό. Τώρα είμαι πλήρως εμβολιασμένος μετά και τη λήψη της 2ης δόσης του εμβολίου της Pfizer».

Ο Tim Zook, αριστερά, ήταν κατενθουσιασμένος που έλαβε και τη δεύτερη δόση του εμβολίου Covid της Pfizer – για να πεθάνει από αυτό όπως πιστεύει η σύζυγός του ότι ο θάνατος του οφείλεται σε αντίδραση στο εμβόλιο, λίγες ημέρες αργότερα (Εικόνες: Facebook)

Ο 60χρονος ανέβασε μια φωτογραφία του βραχίονα του με ένα τσιρότο επάνω του, καθώς και ένα στιγμιότυπο της κάρτας εμβολιασμού του. Αλλά λίγες ώρες αργότερα, ο Zook  αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο στομάχι ενώ βρισκόταν στη δουλειά και προσπαθούσε να αναπνεύσει.

Οι συνάδελφοί του τον οδήγησαν στην Μονάδα Έκτακτης Ανάγκης στο Νοσοκομείο South Coast Global Medical Center, ενώ η σύζυγός του Zook, Rochelle, του έστειλε μήνυμα ρωτώντας: «Πρέπει να ανησυχώ;»

Ο Zook απάντησε «Όχι. Με τίποτα». Ο Zook  είπε επίσης στην Rochelle  ότι δεν πίστευε ότι τα συμπτώματά του σχετίζονται με το εμβόλιο της Pfizer. Αλλά η Rochelle φοβάται τώρα ότι τα εμβόλια αυτά μπορεί να προκάλεσαν τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της.

Ο Tim Zook μοιράστηκε με ενθουσιασμό νέα για το εμβόλιο Covid του στο Facebook – αλλά η ενημέρωση κατέληξε να είναι η τελευταία που έκανε ποτέ στο Facebook.

Η Rochelle  εξήγησε: «Δεν κατηγορούμε καμία φαρμακευτική εταιρεία. Ο σύζυγός μου αγάπησε αυτό που έκανε. Εργάστηκε σε νοσοκομεία για 36 χρόνια. Πίστευε στα εμβόλια. Είμαι βέβαιος ότι θα έπαιρνε ξανά αυτό το εμβόλιο και θα ήθελε το κοινό να το λάβει.»

«Αλλά όταν κάποιος εμφανίζει συμπτώματα δυόμισι ώρες μετά το εμβόλιο, αυτά είναι μια αντίδραση. Τι άλλο θα μπορούσε να είχε συμβεί;»

«Θα θέλαμε ο κόσμος να μάθει τι συνέβη στον Τιμ, οπότε ο θάνατος του δεν θα είναι μάταιος. Οι σοβαρές αντιδράσεις είναι σπάνιες. Στην πραγματικότητα, η Covid είναι μια πολύ πιο θανατηφόρα δύναμη από τις σοβαρές παρενέργειες από το ίδιο το εμβόλιο ».

Η Rochelle  πρόσθεσε: «Το μήνυμα είναι, να είστε ασφαλής, να κάνετε το εμβόλιο – αλλά οι υπεύθυνοι πρέπει να κάνουν περισσότερη έρευνα. Πρέπει να γνωρίζουμε την αιτία. Τα εμβόλια πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερα. Κάθε ζωή έχει σημασία.»

Μετά την αρχική αδιαθεσία τουTim, οι γιατροί υπέθεσαν ότι υπέφερε από Covid, καθώς και από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.

Του έκαναν πολλαπλά τεστ για τη Covid  τα οποία όμως όλα βγήκαν αρνητικά, ενώ ο Zook  ήταν διασωληνωμένος. Ήταν στον αναπνευστήρα και μετά από περίπου 36 ώρες μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Irvine για εξειδικευμένη θεραπεία.

Υπενθυμίζοντας την απαίσια διάγνωση που έλαβε λίγο μετά, η Rochelle  ανέφερε στην εφημερίδα The Orange County Register : «Την Παρασκευή μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: «Τα νεφρά του δεν λειτουργούν. Πρέπει να βρίσκεται σε αιμοκάθαρση. Εάν όχι, θα μπορούσε να πεθάνει – αλλά υπάρχει επίσης η πιθανότητα να υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο κατά την αιμοκάθαρση, επειδή η αρτηριακή του πίεση είναι πολύ χαμηλή.»

Ο Zook  υπέστη τρία επεισόδια έκτακτης ανάγκης (code blues) τις επόμενες ώρες, αλλά κατάφερε να επιβιώσει. Οι γιατροί προειδοποίησαν τότε τη Rochelle  ότι «θα είχε εγκεφαλική βλάβη και θα ήταν φυτό» εάν κατάφερναν να σώσουν το σύζυγό της από την τέταρτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Tim πέθανε λίγες ώρες αργότερα.

Η χήρα είπε ότι ο πρώην σύζυγός της ήταν γενικά πολύ υγιής. Είχε υψηλή αρτηριακή πίεση που όμως ελεγχόταν με φάρμακα και ήταν ελαφρώς υπέρβαρος.

Η Rochelle  είπε: «Δεν είχε ποτέ του νοσηλευτεί. Όταν είχε κρυολόγημα το ξεπερνούσε δύο ημέρες αργότερα. ‘Όταν είχε γρίπη, την ξεπερνούσε μέσα σε τρεις ημέρες.»

Ο θάνατος του Zook καταγράφηκε στο Σύστημα Αναφορών Ανεπιθύμητων Εκδηλώσεων Εμβολίων (Vaccine Adverse Event Reporting System), το οποίο διευθύνεται από τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC) και τη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Δημοσίευμα στο Metro.co.uk

scripta—manent.blogspot.com

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close