Ιδιωτικοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων υποστηρίζει ο Ν.Δένδιας

Δένδιας: Έρχεται ιδιωτικοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων – Το ΕΛΚΑΚ, θα ρυθμίζει τις ανάγκες, σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ

Την ιδιωτικοποίηση και των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω ΕΛΚΑΚ, της ανώνυμης εταιρείας που ιδρύεται με το νόμο για την αμυντική Καινοτομία, προαναγγέλλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Δένδιας αποκαλύπτει ότι οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων θα καθορίζονται όχι αποκλειστικά από τα Γενικά Επιτελεία, αλλά από την νέα Διεύθυνση Μετεξέλιξης και Καινοτομίας του ΓΕΕΘΑσε συνεργασία με το ΕΛΚΑΚ, την ιδιωτική εταιρεία που ιδρύθηκε με το νόμο για την αμυντική καινοτομία.

Δένδιας: Έρχεται ιδιωτικοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το νέο νόμο, ο κ. Δένδιας υποστηρίζει:

Ο Νόμος, σημαντικό βήμα στην «Ατζέντα 2030», υπερψηφίσθηκε επί της αρχής και επί του συνόλου από τρία κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Σπαρτιάτες).

Αυτό συνιστά απόδειξη της δυνατότητας συναίνεσης και υπευθυνότητας σε ζωτικά για την ύπαρξη της χώρας θέματα, ακόμα και σε προεκλογική περίοδο.

Αποτελεί μεγάλη τομή και “game changer”. Εισάγει μία διαφορετική φιλοσοφία στις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες και απειλές.

Η Αμυντική Καινοτομία, στοχεύει στη δημιουργία ολοκληρωμένου οικοσυστήματος στο οποίο θα συμμετέχουν βιομηχανίες του αμυντικού χώρου, startups, Πανεπιστήμια, Στρατιωτικές Σχολές και Ερευνητικά Κέντρα.

Οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων καθορίζονται από την νέα Διεύθυνση Μετεξέλιξης και Καινοτομίας του ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το ΕΛΚΑΚ.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθεί το εκπληκτικό επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η Ελλάδα εκτός και εντός συνόρων, για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων. Στόχος να αποκτήσει η χώρα τεχνογνωσία και να μετατραπεί από καταναλωτής σε παραγωγό προηγμένης τεχνολογίας.

armyvoice.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

  1. Έχει απόλυτο δίκαιο. Επειδή είμαστε το μοναδικό κράτος της Γης με κομμουνιστικη αντίληψη , πρέπει ή να αλλάξουμε πλεύση ή να χτυπήσουμε στα βράχια , τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Και επειδή μιλάμε για ανικανότητα ,ας αναρωτηθούμε γιατί η κυβέρνηση έβγαλε τόσους απαράδεκτους νόμους για την πυροπροστασία. Μα είναι απλό , αφού οι πυροσβεστικη δηλώνει αδυναμία πυροπροστασίας , ΠΑΡΌΛΟ που ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ για αυτό. Αρα τι κάνουμε??? Τους απολύουμε και προσλαμβάνονται ιδιωτικές εταιρείες για την φύλαξη μας από την φωτιά και για την πυροπροστασία μας. Είναι τόσο απλό. Ο πολίτης ή πληρώνει το κράτος για μια υπηρεσία ή κάνει αυτην την υπηρεσία από μόνος του ( παρόλο που δεν είναι αρμόδιος) πληρώνοντας κάποιον από τον Ιδιωτικό τομέα να κάνει την δουλειά. Το να πληρώνει και τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα , δηλαδή εις ΔΙΠΛΟΎΝ για την ίδια δουλειά μόνο πρόβατα και μη σκεφτόμενα άτομα μπορούν να το πράξουν.Και τώρα θα πω κάτι για τα φάρμακα ,όταν μίλησε ο κ. Γεωργιάδης και είπε την απλή αλήθεια ότι οι φαρμακευτικές είναι εταιρείες και ζητούν το κέρδος ,και φυσικά όλα τα κουκουρούκου έπεσαν να τον φάνε.Εισαι υπερπολυτιμος , αρρώστησες και πρέπει να νοσηλευτεις??
    Το κράτος θα σου πληρώσει την νοσηλεία , αλλά όταν βγεις πρέπει να κυκλοφορεις με πιστοποίηση κυκλοφορίας , αφού πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξαναρρωστησεις. (Δηλαδή ξανά νοσηλεία και ξανά έξοδα για την υπερπολυτιμο υγεία σου). Ο χρόνος που θα κυκλοφορείς με πιστοποίηση , πρέπει να είναι ανάλογος ως προς τον χρόνο νοσηλείας σου. Τα πράγματα είναι τόσο απλά.
    Υ.γ.1.Αυτα που ζητά η κυβέρνηση για την πυροπροστασία κτιρίων ,είναι ανέφικτα από όλες τις απόψεις. Και για να μην ξεχνιόμαστε . Μετά την κομμουνιστική επανάσταση ,οι κάτοικοι δεν έχασαν τις ιδιοκτησίες τους λόγω κατασχεσεως-νομων αλλά λόγω τρελλων νόμων , οι ιδιοκτήτες τα εγκατέλειψαν και την κοπανησαν μην αντέχοντας την παρανοϊκή αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι στο αγαθό της ιδιοκτησίας. Και τι ήρθε μετά??? Μα η πείνα ,η απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό, η….
    2. Θα πρότεινα στο κ. Γεωργιάδη να δείξει καλοσυνη και να εισάγει τις υποχρεωτικες αλλά συνάμμα ΤΣΑΜΠΑ εξετάσεις κατά την εισαγωγή των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία. Ως αρχή ,θα συνιστούσα την πολύ σημαντικήν και ακριβήν εξέταση της κολονοσκοπησεως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button