Η Μήνυση που ακύρωσε τις αναστολές εργασίας. Δεν θα σας κουνήσει κανείς, ούτε θα σας κόψουν τον μισθό σας.
Ο Γιατρός Αντωνίου μας ενημερώνει...
Dr Δημήτρης Αντωνίου: Τις παρακάτω καταγγελίες στην Επιθερώρηση Εργασίας Δράμας, στον Δήμο Δράμας και την Μήνυση στον Εισαγγελέα (χωρίς δικηγόρο και παράβοαλ) την καταθέσαμε μαζί με δύο αρχοντόπουλα αδέρφια από την Δράμα, υπαλλήλων στον Δήμο Δράμας, όταν ο Πρόεδρος του ΚΕΦΗ (φροντίδα ηλικιωμένων) έθεσε σε αναστολή εργασίας την κοπέλα επειδή η τελευταία ΔΕΝ εμβολιάζεται, με την δική του ΜΟΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ (δηλ. του Προέδρου), πράξη που είναι ΑΚΥΡΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ, διότι ΜΟΝΟ το ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ μπορεί να θέσει σε αναστολή εργαζόμενο σύμφωνα με τις (πολύχρονες) διαδικασίες που προβλέπονται (αρ.103-5 Σ). Αποτέλεσμα? O Πρόεδρος αυτός ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ με εντολή εισαγγελέα από την Ασφάλεια Δράμας, προσήχθη με την αυτόφωτη διαδικασία στο δικαστήριο, το οποίο ανέβαλλε την δίκη σε μερικούς μήνες.
Στην συνέχεια η Επιθεώρηση Εργασίας Δράμας, αφού κάλεσε τα δύο μέρη, ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ καμία απόφαση -γιατί είπε το θέμα είναι πολύ σοβαρό- κι ανέβαλε την απόφασή της μέχρις τελεσιδικίας της μήνυσης! Η δικηγόρος του Δήμου και η Επιθεώρηση ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ.
Κι η έκπληξη: Οι προιστάμενοι του Δήμου, του τοπικού Νοσ/μείου, ΚΑΠΗ κλπ. ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι αυτοί ΔΕΝ θα υπογράψουν καμία αναστολή εργασίας.
ΓΙ` ΑΥΤO: Χάρη στην γενναιότητα των αδερφών αυτών, η μήνυση αυτή ΑΚΥΡΩΣΕ την αυθαιρεσία της ετοιμοθάνατης Κυβέρνησης και χάρισε μια ιστορική νίκη στους εργαζόμενους.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να υπογραφεί καμία αναστολή, ούτε να κοπεί ο μισθός σας. Να το θυμάστε. Κι αν κάποιος ηλίθιος υποτακτικός “πρόεδρος-προιστάμενος” σας θέσει σε αναστολή καταθέστε αμέσως την ίδια μήνυση,χωρίς δικηγόρο και παράβολα.
Τα ίδια ισχύουν και για τους ιδιώτες ιατρούς και γενικά εργαζόμενους. Κάντε αναφορές στην Επιθεώρηση Εργασίας και τον Εισαγγελέα.
«Αρθρο 103: (Δημόσιοι υπάλληλοι)
4. Oι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν.
Aυτοί εξελίσσονται μισθολογικά σύμφωνα με τους όρους του νόμου και, εκτός από τις περιπτώσεις που αποχωρούν λόγω ορίου ηλικίας ή παύονται με δικαστική απόφαση, δεν μπορούν να μετατεθούν χωρίς γνωμοδότηση ούτε να υποβιβαστούν ή να παυθούν χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου, που αποτελείται τουλάχιστον κατά τα δύο τρίτα από μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους.
Kατά των αποφάσεων των συμβουλίων αυτών επιτρέπεται προσφυγή στο Συμβούλιο της Eπικρατείας, όπως νόμος ορίζει.»
ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι το άρθρο 4 και όχι το άρθρο 5 του Συντάγματος.
Που λέει ότι η παύση από την εργασία γίνεται μετά από απόφαση πειθαρχικού συμβουλίου.
Άρα όλες οι αποφάσεις που υπογράφηκαν πχ από τον μητροπολίτη που απέλυσε εργαζόμενο του γηροκομείου στο οποίο προήδρευε ο μητροπολίτης,
δείτε εδώ: https://ierosloxos2012.blogspot.com/2021/08/blog-post_22.html
είναι ΑΚΥΡΗ.
Πολύ χρήσιμα τα υποδείγματα που παραθέτετε. Εύγε.