Η Κυβέρνηση Μαριονέτα του Μητσοτάκη παρεχώρησε εξουσία στον ΠΟΥ για μετρα σε επερχόμενες “Πανδημίες”!!
Μια απόφαση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά έλαβε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς 124 χώρες – ανάμεσά τους και η Ελλάδα – ενέκριναν τη λεγόμενη «Συμφωνία για την Πανδημία».
Με πρόσχημα την ενίσχυση της ετοιμότητας απέναντι σε μελλοντικές κρίσεις, ο ΠΟΥ αποκτά ρόλο-κλειδί στη χάραξη πολιτικής, παρακάμπτοντας ουσιαστικά την εθνική κυριαρχία και τις βουλές των λαών.
Η Εξουσία Ξενων Κέντρων θα παίρνει αποφάσεις αντι την εκάστοτε Κυβέρνηση….Εξωθεσμικά κέντρα θα κάνουν οτι παρανοϊκό θελουν στους πολίτες της Χώρας μας μετα την Υπογραφή απο Μητσοτάκη της παραχώρησης Εξουσίας – Υποταγή στον ΠΟΥ και εφαρμογή μέτρων απο αυτα τα εξωθεσμικά κέντρα!!
Να ειστε έτοιμοι για νεους εμβολιασμούς Μάσκες Λοκ Ντάουν κλπ..Οτι θελει ο ΠΟΥ που τον χρηματοδοτεί ο Μπίλ Γκειτς και τα υπόλοιπα παρανοικά πρόσωπα του Πλανήτη!!
Η συνθήκη αντιμετώπισε ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής χθες, Δευτέρα, όταν η Σλοβακία ζήτησε να διεξαχθεί ψηφοφορία, καθώς ο πρωθυπουργός της, ο οποίος εκφράζει σκεπτικισμό έναντι των εμβολίων, ζήτησε η χώρα του να αμφισβητήσει την υιοθέτηση της συμφωνίας.
Εκατον είκοσι τέσσερις χώρες ψήφισαν υπέρ, καμία κατά, ενώ 11 χώρες, μεταξύ των οποίων η Πολωνία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ρωσία, η Σλοβακία και το Ιράν, απείχαν.
ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 11 ΧΩΡΕΣ
Πολωνία
Ισραήλ
Ιταλία
Ρωσία
Σλοβακία
Ιράν
Κίνα
Ινδία
Βραζιλία
Νότια Αφρική
Μαλαισία
Αν και δεν καταψήφισαν τη συμφωνία, οι χώρες αυτές εξέφρασαν επιφυλάξεις σχετικά με ζητήματα όπως η εθνική κυριαρχία, η ισορροπία εξουσιών και η εφαρμογή των διατάξεων της συμφωνίας. Για παράδειγμα, η Κίνα δήλωσε ότι υποστηρίζει την ενίσχυση της παγκόσμιας συνεργασίας, αλλά δεν έχει ακόμη υπογράψει τη συμφωνία λόγω ανησυχιών για την κυριαρχία και τον έλεγχο του συστήματος υγείας της.
Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμετείχαν στη διαδικασία υπογραφής της συμφωνίας, καθώς αποσύρθηκαν από τον ΠΟΥ υπό την κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, κάλεσε για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου παγκόσμιας υγείας εκτός του ΠΟΥ, επικρίνοντας τη συμφωνία ως αναποτελεσματική και πολιτικά επηρεασμένη.
Χώρες που ψήφισαν υπέρ
Αν και ο ΠΟΥ δεν έχει δημοσιεύσει επίσημο κατάλογο των 124 χωρών που ψήφισαν υπέρ, η ευρεία υποστήριξη περιλάμβανε κράτη από όλες τις ηπείρους, όπως:
Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες υποστήριξαν τη συμφωνία, επισημαίνοντας τη σημασία της για την ενίσχυση της παγκόσμιας υγειονομικής ασφάλειας.
Αφρικανικά κράτη: Πολλές αφρικανικές χώρες υποστήριξαν τη συμφωνία, βλέποντάς την ως ευκαιρία για βελτίωση της πρόσβασης σε εμβόλια και ιατρικούς πόρους.
Χώρες της Ασίας και της Ωκεανίας: Η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Αυστραλία και άλλες χώρες της περιοχής υποστήριξαν τη συμφωνία, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για διεθνή συνεργασία στην αντιμετώπιση πανδημιών.
Χώρες της Λατινικής Αμερικής: Η Αργεντινή, η Χιλή, η Κολομβία και άλλες χώρες της περιοχής ψήφισαν υπέρ, επιδιώκοντας μια πιο δίκαιη κατανομή των ιατρικών πόρων σε μελλοντικές κρίσεις.