Η άρνηση εμβολιασμού των Υγειονομικών σημαίνει οτι οι Έλληνες πάνε για ΣΦΑΓΗ!!!

Ηχηρό «χαστούκι» στην κυβερνητική προσέγγιση της επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, αποτελούν τα υψηλά ποσοστά υγειονομικών σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Τα στοιχεία έρευνας του ΑΝΤ1 είναι αποκαλυπτικά, ενώ και οι μέχρι τώρα πληροφορίες για τις «δηλώσεις επιθυμίας εμβολιασμού», είναι εξαιρετικά ανησυχητικές, καθώς σε πολλά νοσοκομεία τα ποσοστά άρνησης των υγειονομικών να κάνουν το εμβόλιο, είναι συντριπτικά!

Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε στοιχεία από 12 νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδας για τις «δηλώσεις επιθυμίας εμβολιασμού» και κάποια ποσοστά από την προεργασία που έχει γίνει στις υγειονομικές περιφέρειες, είναι απολύτως ενδεικτικά. Για παράδειγμα:

  • Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Ναι στον εμβολιασμό: 36, 42%  – Όχι στον εμβολιασμό: 61,85%

  • Νοσοκομείο Καρδίτσας

Ναι στον εμβολιασμό:  41.59 %  – Όχι στον εμβολιασμό:  58,41%

  • Νοσοκομείο Άμφισσας

Ναι στον εμβολιασμό: 100%

  • Νοσοκομείο Λάρισας

Ναι στον εμβολιασμό: 22,93%

  • Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Ναι στον εμβολιασμό: 65% (σύμφωνα με ρεπορτάζ του TV10.gr)

Τι γίνεται σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και οι φωνές για «πιέσεις»

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πηγές της ΠΟΕΔΗΝ, στα νοσοκομεία της Αθήνας η συμμετοχή των υγειονομικών είναι αρκετά μικρή προς το παρόν, καθώς φέρεται μόλις ένα 20%-30% να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να κάνει το εμβόλιο.

Διευκρινίζεται βέβαια, ότι οι γιατροί είναι ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού, ωστόσο θεωρούν ότι η διαδικασία κινείται πολύ γρήγορα και ότι οι πιέσεις που ασκούνται στους υγειονομικούς υπό την απειλή των πειθαρχικών κυρώσεων, είναι απαράδεκτες.

Στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής ΑΠΘ στο ΓΝ Παπαγεωργίου, είπε ότι το 75-80% των επιμελητών και των καθηγητών ανταποκρίθηκαν θετικά στη δική του κλινική, αλλά μόλις ένας στους δέκα των νέων, ειδικευόμενων γιατρών, υπέγραψε τη λίστα για το εμβόλιο.

«Εγώ μπήκα πρώτος στη λίστα. Οι μικρές ηλικίες θεωρούν ότι το εμβόλιο δεν τους αφορά και λένε πως θα το κάνουν σε δεύτερο χρόνο. Θεωρούν ότι επειδή είναι μικροί δε θα νοσήσουν σοβαρά, αλλά το ζήτημα είναι η κοινωνική προσφορά. Αν νοσήσουν θα διακινδυνεύσουν οι ευπαθείς γύρω τους», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Το συμπέρασμα αυτών των ποσοστών-σοκ, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, είναι προφανώς η τεράστια αποτυχία στο κομμάτι τις ενημέρωσης στο πιο «υποψιασμένο» κομμάτι του πληθυσμού, τους υγειονομικούς, που βλέπουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει με την πανδημία (σ.σ. οξύμωρο βέβαια, καθώς τι άλλη ενημέρωση χρειάζονται αυτοί που κάθε μέρα αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό;).

Με λιγότερο από μια εβδομάδα να απομένει για να αρχίσει ο εμβολιασμός, το ερώτημα είναι: Αν αρνούνται οι υγειονομικοί με αυτά που βλέπουν τόσους μήνες στα νοσοκομεία να κάνουν το εμβόλιο, τότε γιατί να πειστεί ο κόσμος να πάει να εμβολιαστεί;

newsbreak.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button