Γαλιατσάτος..Με μαιμου αντιπλημμυρικά & χωρις υποδομές αφησε τη Κέρκυρα η Περιφερειάρχης Ι.Ν και πήγε Ελβετία

Eυθύνες  στην Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα αποδίδει ο π.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ κ Γαλιατσάτος διοτι ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ στο ελεος των καιρικών συνθηκών και πήγε στην Ελβετία χωρις να εχει φροντίσει τις απαραίτητες Υποδομές και αντιπλημμυρικά έργα…

Η έλλειψη προληπτικών μέτρων, κυρίως ο μη καθαρισμός ρεμάτων, χειμάρρων και ποταμών, η μη έγκαιρη αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων και η ενασχόληση με αντιπλημμυρικά έργα «μαϊμού», αποτέλεσαν τον καταλύτη για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη ιδίως η Κέρκυρα.

Η πρόσληψη αργόσχολων ως «ειδικών» και η πρόσληψη άσχετων ως συμβούλων στην Πολιτική Προστασία της ΠΙΝ για πελατειακές σχέσεις, τελικά αποδείχτηκαν άκρως επικίνδυνες για τις υποδομές και τους κατοίκους των νησιών μας.

Η ευθύνη της περιφερειακής αρχής γίνεται ακόμη πιο σαφής αν ληφθεί υπόψη η άρνησή της να δεχθεί συζήτηση ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου για θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως είχε ζητηθεί μετ’ επιτάσεως από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου.

Είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν και ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ όσοι/όσες, είτε ως ιδιώτες είτε ως επαγγελματίες, έχουν υποστεί ζημίες στην Κέρκυρα, στην Ιθάκη, στο Ληξούρι, και γενικά όπου καταγραφούν από τα συνεργεία της ΠΙΝ ή της ΔΑΕΦΚ.

Οι ζημιωθέντες πρέπει να λάβουν άμεσα πρώτη οικονομική στήριξη για τις βασικές ανάγκες των πρώτων ημερών, και εν συνεχεία την ολοκληρωτική κάλυψη (αρωγή) προκειμένου να επανέλθουν στην πρότερη της καταστροφής κατάσταση.

Η ΠΙΝ πρέπει αφ’ ενός να ενεργοποιήσει τις ομάδες καταγραφής των ζημιών και αφ’ ετέρου να τεκμηριώσει τα απαιτούμενα στοιχεία και μεγέθη ώστε οι περιοχές να οριοθετηθούν ως πλημμυρόπληκτες και να είναι δυνατή κατά νόμο η υλοποίηση της κρατικής αρωγής.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button