Φάμπρικα παραγραφών…..στην Κέρκυρα.Σε εξέλιξη η έρευνα με εντολή Αρείου Πάγου.

Μια τεράστια «φάμπρικα» παραγραφών, μέσω εξαφάνισης εκατοντάδων δικογραφιών,  ερευνά η Εισαγγελία Εφετών Κέρκυρας ! Η υπόθεση, στην οποία ειχε αναφερθεί εκτενώς το dikastiko.gr αφορά την αποκάλυψη της  «εξαφάνισης» συνολικά 502 ποινικών δικογραφιών  από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας την οποία διεξάγει ο Εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Κουκούτσης . Οι εξαφανισθείσες δικογραφίες αφορούν 11 συνεχή έτη, από το 2007 μέχρι και το 2017 ! Κατά μέσον όρο δηλαδή 46 δικογραφίες τον χρόνο. Τα αδικήματα των περισσότερων έχουν παραγραφεί , εκτός και εάν από τις μη ολοκληρωθείσες προανακρίσεις προέκυπταν κακουργήματα !

Παραγραφές

Η υπόθεση αφορά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας και ο προεδρος του πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Καλούδης που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε ήδη ως μάρτυρας έκανε εξαρχής λόγο για «πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός, που προκάλεσε σοκ και έκπληξη».

Ηδη μάλιστα εχουν εξεταστεί ως μάρτυρες δικαστικοί υπαλληλοι και δικαστικοί λειτουργοί προκειμένου να εξηγήσουν πως χάθηκαν ως δια μαγείας οι δικογραφίες.

Ο Αρειος Πάγος

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση της εξαφάνισης των δικογραφιών έφτασε μέχρι τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος διέταξε άμεσα την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκαν οι δικογραφίες, και αν συντρέχουν λόγοι αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων. Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία διενεργεί ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας του νησιού, κλήθηκαν ήδη και κατέθεσαν  υπάλληλοι της εισαγγελίας Πρωτοδικών, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ερευνώνται καταγγελίες για αμέλεια συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού.

Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά στο “dikastiko», ότι στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα ενδελεχώς, αναζητούνται ευθύνες και αν υπάρχουν σκοπιμότητες στην εξαφάνιση των δικογραφιών».

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η έρευνα «έχει τη μορφή του κατ’ επείγοντος λόγω της σπουδαιότητας της, και επειδή οι προθεσμίες στις ποινικές υποθέσεις …τρέχουν προς αποφυγή κινδύνου παραγραφής, που σε κάποιες των περιπτώσεων μοιάζει να είναι αναπόφευκτο».

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button