Επίθεση (Πειθαρχική) της Διοίκησης του Γ.Ν. Κερκυρας για να βουλώσει στόματα..Εβαλαν εργαζόμενο να κανει 2 βάρδιες συνεχομενες!!!

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης προς τον Υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη με θέμα “την Πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων κ.Κυπριανού Αλέξανδρου  του Ψυχιατρείου Κέρκυρας- Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου.

Γραμμή Μητσοτάκη (Κυβερνητική) απο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας..Κλείνουν με Πειθαρχικές διαδικασίες στόματα και βασανίζουν τους εναπομείναντες εργαζόμενους με διπλοβάρδιες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

Η Κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων, μετατρέποντας τα σε δομές υγείας μίας νόσου ενώ με τις αναστολές των αδειών οδήγησε τους ελάχιστους υγειονομικούς στην εργασιακή εξόντωση.

Τελευταίες κινήσεις του Υπουργείου Υγείας ήταν η 3η κατά σειρά αναστολή αδειών και η αναστολή εργασίας 7000 υγειονομικών πανελλαδικά 64 εκ των οποίων στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας (ΓΝΚ), οξύνοντας το ήδη σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η διοίκηση του ΓΝΚ εκκινεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα, Κυπριανού Αλέξανδρου εργαζόμενου σε Ψυχιατρική δομή για χρονίως πάσχοντες ψυχικά ασθενείς του ΓΝΚ.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Ψυχιατρείο κ Κυπριανού και εργαζομενος  αφού έκανε 2 βάρδιες εντελώς μόνος του σε ολόκληρο το οικοτροφείο έγραψε στο βιβλίο της υπηρεσιακής λογοδοσίας ότι: «Η Διοίκηση και η Νοσηλευτική Υπηρεσία έπρεπε να είχαν εκπονήσει σχέδιο κάλυψης βαρδιών στις δομές με επάρκεια προσωπικού, αντιμετωπίζοντας τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων από το εμβόλιο και όχι με τρόπο πρόχειρο και αντιδεοντολογικό μονοβάρδιες- κομμένα ρεπό».

Οταν εγινε γνωστο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κερκυρας η εγγραφη αυτη στο βιβλίο Υπηρεσιακής Λογοδοσίας  η Διοίκηση του ΓΝΚ τον καλεσε σε απολογία θεωρώντας το «κακόβουλή άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως γραπτώς ή προφορικώς με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις».

Οι Βουλευτες που ρωτούν τον κ.Πλεύρη αναφέρουν οτι είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για την κατασκευή δίωξης, βαφτίζοντας την καταγραφή σε ένα εσωτερικό υπηρεσιακό έγγραφο ως Δημόσια κριτική και θεωρώντας αυθαίρετα την επισήμανση υπαρκτών προβλημάτων ως κακόβουλη κριτική.

Στόχος είναι η επιβολή Σιωπητηρίου σε όποιον αναδεικνύει τα προβλήματα  σε όποιον προσπαθεί να οργανώσει την πάλη για τη λύση των προβλημάτων που δημιουργεί η Κυβερνητική πολιτική.

Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους συνδικαλιστές με πραγματικό στόχο όλους τους εργαζόμενους.

Ερωτάται ο Υπουργός κ.Πλευρης  ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η κατασκευασμένη πειθαρχική διαδικασία εναντίον του συγκεκριμένου εργαζόμενου;

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button