Ενοπλη ανταρσία από την μισθοφορική οργάνωση Wagner κατα του Πούτιν..

Συναγερμός στη Ρωσία.. Η Wagner θέλει να καταλάβει αποθήκες με πυρηνικά – Μεγάλη φάλαγγα του Πριγκόζιν έφτασε στην Καλούγκα 240 χλμ μακριά από την Μόσχα..Διακόπηκε το ιντερνέτ στην Μόσχα και κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος

“Η Wagner ετοιμάζεται να καταλάβει αποθήκες με πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με την ATEC. Προηγμένες μονάδες του Wagner χουν προσεγγίσει τα περίχωρα του Μπορισογκλέμπ στην περιφέρεια του Βορονέζ, στην οποία υπάρχει μια εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών όπλων γνωστή ως “  σχέδιο (Object) 375C”.

Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, αλλά αναμένουμε να δοθούν σύντομα για το θέμα αυτό, που είναι το πιο σοβαρό για ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκυ δήλωσε την στήριξη του στο Πριγκόζιν, αλλά μάλλον έχει παντελή άγνοια κινδύνου με ποιον έχει να κάνει πραγματικά.

Αυτή η άνευ προηγουμένου απειλή δεν μοιάζει με καμία άλλη στο παρελθόν.  Αυτός ο πόλεμος έχει μετατοπιστεί από το να είναι στην Ουκρανία στη Ρωσία και έχει φτάσει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα στη Μόσχα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Η Wagner, γνωστή ως οι ισχυρότερες δυνάμεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, έχουν στραφεί τώρα εναντίον της ίδιας της κυβέρνησης που κάποτε υπηρέτησαν.

Η εξέγερση τους όχι μόνο υπονομεύει τον έλεγχο του Πούτιν αλλά δείχνει επίσης μια τεράστια ευπάθεια στη δομή της εξουσίας του.

Η βαρύτητα αυτής της κατάστασης δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, καθώς παρασκευάζεται εδώ και μήνες και, τις τελευταίες 24 ώρες, έχει κλιμακωθεί ραγδαία σε απρόβλεπτο επίπεδο.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button