Ενέδρα θανάτου σε….επιχειρηματία.
Ενέδρα θανάτου είχαν στήσει αργά το απόγευμα σήμερα, άγνωστοι στον πασίγνωστο επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά τον οποίο αφού πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και σκότωσαν μέσα στο αυτοκίνητό του, στη Μάνδρα ακολούθως έβαλαν φωτιά και τον έκαψαν με προφανή στόχο να εξαφανίσουν κάθε ίχνος που θα μπορούσε να οδηγήσει σ’ αυτούς. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, μάλιστα, οι δράστες πυροβόλησαν με το καλάσνικοφ ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει.
Χαρακτηριστικό της οργάνωσης της δολοφονικής επίθεσης είναι ότι έκαψαν επί τόπου το αυτοκίνητο και το θύμα τους, που δεν αναγνωρίζεται.
Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, αφού η σύζυγός του έχει επίσης δολοφονηθεί το 2018. Επρόκειτο για την 51χρονη Φρειδερίκη Καρζή που είχε δεχθεί 2 πυροβολισμούς στο κεφάλι έξω από το σπίτι της. Η δολοφονία δεν έχει εξιχνιαστεί ακόμη.
Ο Χρήστος Γιαλιάς θεωρούταν ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες στη Μάνδρα, καθώς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εισαγωγείς κρεάτων, ενώ διαθέτει φάρμα εκατοντάδων στρεμμάτων με πρότυπα προϊόντα και είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας ψητοπωλείων και κρεοπωλείων.Επίσης ο Χρήστος Γιαλιάς φέρεται να ήταν ιδιοκτήτης των εταιρειών, ΦΑΡΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, G&G, G-EXPRESS και BELLA GRECO.
Από το 2015 έως και τον Ιούνιο του 2017 ήταν πρόεδρος στην ομάδα των Τρικάλων, ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος και στην τοπική ομάδα ποδοσφαίρου στη Μάνδρα και είχε βρεθεί ακόμα και στο «τιμόνι» της ΠΑΕ Πανελευσινιακός ενώ πέρυσι ασχολήθηκε με τα διοικητικά του ΠΑΣ Κόρινθος.
Ο Χρήστος Γιαλιάς δραστηριοποιούνταν επίσης στο χώρο των φορτοεκφορτώσεων. Είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές διότι είχαν βρεθεί στην κατοχή του μεγάλες ποσότητες όπλων μεταξύ των οποίων και καλάσνικοφ. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι τα είχαν οι ιδιωτικοί φρουροί του, επειδή εκείνη την εποχή είχε στο σπίτι του μεγάλο χρηματικό ποσό από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του και φοβόταν μήπως τον ληστέψουν.
Αναφέρεται ακόμη πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε εμπλακεί στο παρελθόν, πάντα κατά τις Αρχές σε διακίνηση ναρκωτικών καθώς και σε υπενοικιάσεις Πακιστανών εργατών οι οποίοι απασχολούνταν σε εργοστάσια και αγρούς στο Θριάσιο.