Είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία μια σκευωρία για ξέπλυμα χρήματος;

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

>Πολλοί έχουν υποψιαστεί ότι η «βοήθεια ασφαλείας» της κυβέρνησης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία – η οποία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2022, είχε ξεπεράσει τα 98 δισεκατομμύρια δολάρια – είναι ένα πρόγραμμα ξεπλύματος χρήματος, που ίσως σχετίζεται με αμφισβητούμενες δραστηριότητες που αφορούν αμερικανικά βιοεργαστήρια στην Ουκρανία.

>Με την ξαφνική εσωτερική  κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, οι υποψίες για ξέπλυμα χρήματος στην Ουκρανία κερδίζουν νέα υποστήριξη.

>Ο ιδρυτής της FTX, ο Sam Bankman-Fried – για τον οποίο υπάρχει υποψία ότι διέφυγε με κεφάλαια πελατών από 1 έως 2 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς η ισοτιμία κατέρρευσε στα μέσα Νοεμβρίου – ήταν κορυφαίος δωρητής στο Δημοκρατικό Κόμμα, δεύτερος μετά τον George Soros και είχε δεσμούς με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

>Η FTX συνεργάστηκε με την Ουκρανία για να βοηθήσει τους Ουκρανούς να συγκεντρώσουν κεφάλαια για την πολεμική προσπάθεια. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η εξωτερική βοήθεια που έλαβε η ουκρανική κυβέρνηση από τις ΗΠΑ τοποθετήθηκε στο FTX, το οποίο στη συνέχεια γύρισε και δώρισε χρήματα σε υποψηφίους των Δημοκρατικών.

>Υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν 200 εκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία και διανεμήθηκαν μέσω FTX σε τράπεζα στην Ουκρανία, αλλά τα αρχεία δείχνουν ότι η ουκρανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε μόνο 22 εκατομμύρια δολάρια από αυτά τα χρήματα. Τα υπόλοιπα 178 εκατομμύρια δολάρια φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να υποψιάζονται ότι ξεπλύθηκαν πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολλοί έχουν υποψιαστεί ότι η «βοήθεια ασφαλείας» της κυβέρνησης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία – η οποία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2022 είχε ξεπεράσει τα 98 δισεκατομμύρια δολάρια [1,2]  – είναι ένα πρόγραμμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για να διασφαλίσει κατά κάποιο τρόπο τη δική της ασφάλεια, ίσως σε σχέση με αμφισβητούμενες δραστηριότητες που αφορούν Αμερικανικά βιοεργαστήρια Ουκρανία.

Με την ξαφνική κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, [3,4] υποψίες για ξέπλυμα χρήματος στην Ουκρανία κερδίζουν νέα υποστήριξη.

Καθώς ο έλεγχος στο FTX αυξάνεται, οι άνθρωποι βρίσκουν όλο και περισσότερους δεσμούς μεταξύ του άτυχου ανταλλακτηρίου κρυπτονομίσματος, του Δημοκρατικού Κόμματος, της Ουκρανίας, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και ακόμη και της απόκρυψης των θεραπειών για τον COVID-19 μέσω της χρηματοδότησης ψεύτικης επιστήμης.

Η FTX, μαζί με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, χρηματοδότησαν πραγματικά την κλινική δοκιμή TOGETHER [5], η οποία προσπάθησε να εντοπίσει «αποτελεσματικές θεραπείες για την πρόληψη της εξέλιξης της νόσου του COVID-19». Χρησιμοποιώντας δόλια πρωτόκολλα δοκιμών, αυτή η κλινική δοκιμή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη ήταν άχρηστες.[6] Φυσικά, για να αποθαρρύνει την κριτική, η δοκιμή έλαβε το βραβείο αριστείας “Δοκιμή της Χρονιάς”.

Πού πήγαν όλα τα χρήματα;

Η Judy Morris for Peace, Liberty & Prosperity συνόψισε πολλά συναισθήματα σε ένα άρθρο της 13ης Νοεμβρίου 2022, Substack [7]:

«Αναρωτηθήκατε ποτέ πού πήγαιναν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία; Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί εμπιστευόταν κάποιος τις ελίτ στην πολιτική των ΗΠΑ όπως οι Bidens με κεφάλαια δισεκατομμυρίων που πήγαιναν στην Ουκρανία; Σήμερα αποδεικνύεται ότι αυτές ήταν εξαιρετικές ερωτήσεις.

 Έχουμε πληροφορίες ότι τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που πήγαν στην Ουκρανία στην πραγματικότητα ξεπλύθηκαν πίσω στις ΗΠΑ για να διαφθείρουν Δημοκρατικούς και ελίτ χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα FTX. Τώρα τα χρήματα έχουν φύγει και η FTX έχει χρεοκοπήσει».

FTX, το Δημοκρατικό Κόμμα και η Ουκρανία

Ο ιδρυτής της FTX, ο 30χρονος Sam Bankman-Fried – που τώρα υπάρχει υποψία ότι έχει διαφύγει με κεφάλαια πελατών από 1 έως 2 δισεκατομμύρια δολάρια [8,9] καθώς η ισοτιμία κατέρρευσε στα μέσα Νοεμβρίου – ήταν κορυφαίος δωρητής στο Δημοκρατικό Κόμμα. δεύτερος μόνο μετά τον George Soros.[10]

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών του 2022, οι Δημοκρατικοί έλαβαν σχεδόν 38 εκατομμύρια δολάρια από τον δισεκατομμυριούχο κρυπτονομισμάτων [11] και τον Μάιο του 2022, είπε ότι σχεδίαζε να συνεισφέρει από 100 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2024.[12]

Ο Bankman-Fried φέρεται να επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο σε πολλές περιπτώσεις και λέγεται ότι είχε διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση Biden για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων. Η FTX είναι επίσης συνεργάτης του WEF (Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ). Το WEF έχει τώρα σβήσει το FTX από τη λίστα συνεργατών του,[13] αλλά ένας αρχειοθετημένος σύνδεσμος [14] επιβεβαιώνει τη σχέση.

Όπως σημειώνεται από το ReallyGraceful στο βίντεο στην κορυφή του άρθρου και στην ενσωματωμένη περίληψη παρακάτω, εκτός από τον ίδιο τον Bankman-Fried, άλλα μέλη της οικογένειας έχουν επίσης άμεσους δεσμούς με το WEF.

Η FTX ξέπλυνε χρήματα για τις ΗΠΑ και την Ουκρανία;

Η σύνδεση του Bankman-Fried στην Ουκρανία περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας πρωτοβουλίας “Βοήθεια για την Ουκρανία” σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, το Υπουργείο Οικονομικών της Ουκρανίας, την ουκρανική διαδικτυακή εταιρεία Everstake και την Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας.[15,16, 17,18]

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η εξωτερική βοήθεια που έλαβε η Ουκρανική κυβέρνηση από τις ΗΠΑ τοποθετήθηκε στο FTX, το οποίο στη συνέχεια γύρισε και δώρισε χρήματα σε υποψηφίους των Δημοκρατικών – με άλλα λόγια, ένα πρόγραμμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για αυτό, όμως, και ο αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού Alex Bornyakov το αρνήθηκε.[19]

Οι εκτιμήσεις λένε ότι συγκεντρώθηκαν 200 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές, αλλά από αυτά τα 200 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιήθηκαν επίσημα μόνο 22 εκατομμύρια δολάρια … Τα υπόλοιπα 178 εκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι είχαν ξεπλυθεί πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες. ~ Crypto Hub

Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι αυτό που έκανε η FTX ήταν μέρος μιας επιχείρησης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που ενέπλεκε την Ουκρανία.[20,21,22] Αν και δεν μπορεί να αποδειχθεί ακόμη, τα περιστασιακά στοιχεία εγείρουν υποψίες. Όπως αναφέρεται από το Crypto Hub:[23]

«Τον Μάρτιο του 2022, η FTX προσεγγίστηκε από Ουκρανούς αξιωματούχους που ζήτησαν βοήθεια για τη δημιουργία δωρεών σε κρυπτονόμισμα για τη χρηματοδότηση του πολέμου. Ο Sam Bankman-Fried, ο διευθύνων σύμβουλος της FTX, συμφώνησε και δημιούργησε μια πύλη δωρεών στον ιστότοπο της FTX.

Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να δωρίσουν οποιοδήποτε ποσό κρυπτονομίσματος σε διαφορετικές διευθύνσεις πορτοφολιών. Η Ουκρανία υποσχέθηκε να μετατρέψει όλα τα κρυπτονομίσματα στο τοπικό τους νόμισμα hryvnia και στη συνέχεια να αγοράσει πολεμικό εξοπλισμό.

 Οι εκτιμήσεις λένε ότι συγκεντρώθηκαν 200 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές, αλλά από αυτά τα 200 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιήθηκαν επίσημα μόνο 22 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό αφήνει το ερώτημα πού πήγαν οι άλλες δωρεές… Τα υπόλοιπα 178 εκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι είχαν ξεπλυθεί πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Bankman-Fried χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του στην Ουκρανία για να διοχετεύσει δωρεές κρυπτονομισμάτων πίσω στον εαυτό του και στη συνέχεια χρησιμοποίησε αυτά τα κεφάλαια για να υποστηρίξει το Δημοκρατικό Κόμμα… Ωστόσο, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό».

Ένας συγγραφέας του Substack που ακούει στο όνομα “2ος πιο έξυπνος άντρας στον κόσμο” δημοσίευσε την ακόλουθη περίληψη των περιστασιακών αποδεικτικών στοιχείων:[24]

Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η FTX συνεργάστηκε με την Ουκρανία για τη διοχέτευση δωρεών από το εξωτερικό στις πολεμικές της προσπάθειες. Η FTX μετέτρεψε τις δωρεές κρυπτονομισμάτων σε μετρητά. Αυτού του είδους οι συναλλαγές είναι ο τρόπος με τον οποίο έβγαλε τα χρήματά της.

Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Bankman-Fried ήταν κολλητός με το Δημοκρατικό Κόμμα και την κυβέρνηση Biden, η ίδια η φωλιά συγκρούσεων συμφερόντων των αρουραίων όσον αφορά την Ουκρανία, όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε αυτό το προηγούμενο άρθρο. Για να τονιστεί μόνο μία τέτοια σύγκρουση συμφερόντων, η επενδυτική εταιρεία Rosemont Seneca του Hunter Biden επενδύει στη Metabiota, η οποία διαχειρίζεται ορισμένα από τα βιοεργαστήρια στην Ουκρανία.

Η επικεφαλής των επιχειρήσεων της FTX, Amy Wu, εργαζόταν  προηγουμένως για το Ίδρυμα Κλίντον, ο Mark Wetjen, επικεφαλής πολιτικής και ρυθμιστικής στρατηγικής για την FTX, υπηρέτησε ως επίτροπος για την Επιτροπή Εμπορικών Μελλοντικών Εμπορευμάτων (CFTC) υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα και η εμπορική εταιρεία του Bankman-Fried, Alameda, διοικούνταν από τη φίλη του, Caroline Ellison, της οποίας ο πατέρας είναι πρώην επόπτης του σημερινού διευθυντή SEC του Biden.

Το FTX αποδεικνύει ότι ο καπιταλισμός των Eνδιαφερομένων Mερών είναι καταστροφή

Ορισμένοι σχολιαστές έχουν δώσει προσοχή στη συνεργασία μεταξύ του FTX και του WEF, σημειώνοντας ότι η κατάρρευση του FTX αποτελεί προάγγελο του τι θα συμβεί εάν ο καπιταλισμός των ενδιαφερομένων μερών αφεθεί να ριζώσει πραγματικά και να γίνει κανόνας. Η ZeroHedge γράφει:[25]

«Αυτό που λείπει από πολλούς στο κυρίαρχο ρεύμα… είναι οι προσκολλήσεις του [Bankman-]Fried με το [WEF], διάφορους παγκόσμιους ελιτιστές και το άπληστο κήρυγμά του για τις αρχές του «αποτελεσματικού αλτρουισμού», οι οποίες είναι σχεδόν πανομοιότυπες με τις αρχές της ατζέντας του Klaus Schwab για τον καπιταλισμό των ενδιαφερομένων μερών (stakeholder capitalism).

Το WEF κατατάσσει την FTX ως εταιρικό “εταίρο” και συμμετέχοντα, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να πληροί τα πρότυπα του παγκοσμιοποιητικού οργανισμού για τον Καπιταλισμό Ενδιαφερομένων μερών, ένα σοσιαλιστικό οικονομικό μοντέλο που αποδομεί το… θεμέλιο της ελεύθερης αγοράς…

Το WEF επιμένει… οι εταιρικοί ηγέτες πρέπει να γίνουν πολιτιστικοί και πολιτικοί ηγέτες που εκπληρώνουν μεγαλύτερους ιδεολογικούς στόχους, όλοι τους αναμφισβήτητα σοσιαλιστικής/μαρξιστικής καταγωγής.

 Ο καπιταλισμός των ενδιαφερομένων μερών γίνεται ένας τρόπος εξαπάτησης του κοινού για να επενδύσει την πίστη του στην εταιρική ηγεσία, επειδή αυτές οι εταιρείες δεν είναι πλέον απλώς μέσα «για τα χρήματα», αλλά για την επιβίωση του κόσμου και του είδους, σωστά; …

Αυτό το είδος της τυφλής πίστης επιτρέπει οι άνθρωποι να γίνουν θύματα εκμετάλλευσης σε μεγάλο βαθμό… Στο όραμα του WEF για το μέλλον, ο μέσος άνθρωπος «δεν θα έχει τίποτα, δεν θα έχει ιδιωτικότητα και θα είναι χαρούμενος γι’ αυτό», ενώ οι εταιρικές ελίτ σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις μικροδιαχειρίζονται όλη την παραγωγή, όλη τη διανομή και όλα τα οικονομικά».

FTX το Μεγαλύτερο Σχέδιο Ponzi στην ιστορία

Ο Charles Hugh Smith μοιράστηκε μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς ακριβώς η FTX μπόρεσε να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο σχέδιο Ponzi στην ιστορία.[26]

«Αυτό που θα βρείτε είναι μια εικόνα για την πραγματική καινοτομία του FTX: Το FTX συμπίεσε ολόκληρο το βιβλίο στρατηγικής  και την ιστορία της οικονομικής απάτης σε έναν σύντομο κύκλο της εύπιστης εξαπάτησης, του Charles Ponzi και της δημιουργικής λογιστικής που αποκαλύπτεται για αυτό που πραγματικά είναι, ΑΠΑΤΗ.

Όλες οι οικονομικές απάτες μοιράζονται το ίδιο σύνολο εργαλείων. Η εργαλειοθήκη της οικονομικής απάτης, είτε είναι παραδοσιακή είτε βασίζεται σε κρυπτονομίσματα, περιέχει παραλλαγές αυτών των βασικών μηχανισμών:

1.Χρήση κεφαλαίου πελατών (χωρίς πλήρη αποκάλυψη) για την αύξηση του ιδιωτικού κέρδους των απατεώνων εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών (OOTC).

 2.Χρήση του κεφαλαίου των πελατών για εξισορροπητική κερδοσκοπία με διαφορές στη διάρκεια, τον κίνδυνο και άλλες ασυμμετρίες προς όφελος όχι των πελατών αλλά των απατεώνων εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών (OOTC).

 3.Υπερεκτίμηση περιουσιακών στοιχείων με την εισαγωγή μη ρευστοποιήσιμων, ελεγχόμενων από εμπιστευτικές πληροφορίες, μη επισημασμένων στην αγορά περιουσιακών στοιχείων σε αποτιμήσεις εντελώς αποσυνδεδεμένες από την πραγματικότητα, δηλαδή από το μέγεθος που θα προσέφεραν στην ανοιχτή αγορά. Βασιστείτε σε περιουσιακά στοιχεία που εκδίδονται από την επιχείρηση ή τις θυγατρικές της για το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης, δηλαδή την αξίωση φερεγγυότητάς της.

 4.Προσέλκυση νέων κεφαλαίων επενδύσεων και κεφαλαίων πελατών με «πολύ καλές για να είναι αληθινές» (αλλά οριακά εύλογο, δεδομένης της φανταστικής ανάπτυξης και του ιστορικού των υψηλών αποδόσεων) αποδόσεις, στόχους και υποσχέσεις για την κάλυψη της κανονικής σειράς εξαγορών, οπότε η απάτη δεν αποκαλύπτεται. (Σχέδιο Ponzi)

 5.Παίξτε γρήγορα και χαλαρά με δανεικά, η πλήρης έκταση των οποίων δεν αποκαλύπτεται στους πελάτες ή στις ρυθμιστικές αρχές.

6.Εκδώστε τίτλους (δηλαδή «χρήματα» — μάρκες, ομόλογα, μετοχές, κ.λπ.) των οποίων η αξία βασίζεται στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που έχουν καταχωρηθεί με παραπλανητική και απίστευτη ανάπτυξη.

 7.Πείστε τους επενδυτές και τους πελάτες ότι τους κάνετε τη χάρη αφήνοντάς τους να πάρουν ένα κομμάτι της δράσης. Με άλλα λόγια, εκμεταλλευτείτε την σχεδόν άπειρη απληστία τους.

8.Παρουσιάστε μια πρόσοψη συνετής, ελεγμένης, διαφανούς, ρυθμιζόμενης σταθερότητας που κρύβει το αλληλένδετο δίκτυο της απάτης, της ψευδούς λογιστικής, των μη ρευστοποιήσιμων περιουσιακών στοιχείων κ.λπ. και της λεηλασίας εμπιστευτικών πληροφοριών».

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ https://www.seferou-maria.gr

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button