Εφοδος στο σπίτι του Υπ. Υγείας και αξιωματούχων στη Γαλλία για την απάτη με τον Κορωνοιό!!

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες μέρες  εκτεταμένη έρευνα εις βάρος υπουργών, αξιωματούχων της γαλλικής κυβέρνησης, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, αναφορικά με τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

Ανακριτές του κέντρου για την καταπολέμηση των επιθέσεων ενάντια στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία πραγματοποίησαν εφόδους στα σπίτια του νυν υπουργού Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, τόσο στο Παρίσι όσο και στην πόλη της Γκρενόμπλ, του πρώην πρωθυπουργού Εντουάρντ Φιλίπ και των πρώην μελών της τότε γαλλικής κυβέρνησης, Ανιές Μπιζίν και Σιμπέτ Ντιαϊέ.

Οι ανακριτές εισέβαλαν επίσης στο πλαίσιο της έρευνας και στο σπίτι του διευθυντή υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν, τον οποίο γνώρισε η κοινή γνώμη από τις ανακοινώσεις του αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Γαλλία-κορωνοϊός: 12.993 νέα κρούσματα στη χώρα -Παρέμβαση Μακρόν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκαν αρχεία, προσωπικοί υπολογιστές και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να γίνει κατανοητός ο ρόλος των αξιωματούχων στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στα χέρια των ανακριτών βρίσκονται και τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στο πρώτο κύμα, από τον περασμένο Μάρτιο έως και το καλοκαίρι.

Διερεύνηση ευθυνών για τη διαχείριση του κορωνοϊού
«Σκοπός της έρευνας είναι να αποσαφηνιστεί πριν απ’ όλα ποιος έχει την ευθύνη και γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε καλά ποιος έκανε, τι», σημειώνει άτομο που γνωρίζει καλά την έρευνα. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα της «Le Figaro», ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Ερίκ Ντιπόν Μορετί, δεν έχει ενημερωθεί για την έρευνα, στο πλαίσιο της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησής του που βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας κατέθεσαν όλα όσα γνώριζαν στις Αρχές το περασμένο καλοκαίρι.

iefimerida.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close