Δραματικές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης

Αντιμέτωποι με ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα και φυσικά ολοι οι άνεργοι και οσοι τέθηκαν σε αναστολή…Την Πείνα δεν θα την γλυτώσουν  πολλά ατομα ..

Οι πρώτοι λογαριασμοί με αυξήσεις έως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στα λαϊκά νοικοκυριά.

Την ίδια ώρα, οι αυξήσεις που έχουν ήδη γίνει σε δεκάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης «κατατρώνε» ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα. Το χειρότερο είναι ότι οι παράγοντες της «αγοράς» και τα κυβερνητικά στελέχη προεξοφλούν ακόμη μεγαλύτερες, σοκαριστικές ανατιμήσεις στα αγαθά που είναι απαραίτητα για την επιβίωση της λαϊκής οικογένειες.

Τα ψέματα της κυβέρνησης οτι  ο λαός θα έχει φτηνότερο ρεύμα καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί, θα λυγίσουν  τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς .Θα αυξηθούν και ειδη διατροφής Ψωμί & βασικά αγαθα  κ.α  Το σύνολο των αγαθών που είναι αναγκαία για την επιβίωση μιας λαϊκής οικογένειας πουλιέται ακριβότερα στα σούπερ μάρκετ και στις άλλες αγορές, όπως καταγράφεται και στους διάφορους δείκτες τιμών καταναλωτή.

Ολα  σχεδιασμένα για να πλήξουν τον οικογενειακό προυπολογισμό και να περάσουν τα σχέδια τους για ελεγχο και μείωση πληθυσμού.

Δεν ντρέπονται και μας το λένε κατάμουτρα οτι θα ερθουν αυξήσεις!!Πρώτος και καλύτερος ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία. «Θα έρθουν αυξήσεις από τη στιγμή που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα, μέχρι τις πρώτες ύλες.

Ολοι προεξοφλούν μεγάλες ανατιμήσεις από το Σεπτέμβρη σε προϊόντα όπως ο καφές, τα ζυμαρικά, οι παιδικές τροφές, τα είδη υγιεινής, τα ροφήματα και δεκάδες άλλα αγαθά.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανιστεί ως άμοιρη ευθυνών.Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, επιβεβαίωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ μέτρα «ελάφρυνσης» για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Το επικρατέστερο σενάριο πάντως είναι να αφορούν κάποιες μικρές μειώσεις μόνο για τα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν θα καλύπτουν τις δραματικές αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button