Διαβιβάστηκε δικογραφία στη Βουλή κατά του Καραμανλή έπειτα από μήνυση επιζήσασας του δυστυχήματος
Στο «σκαμνί» ο δολοφόνος των Τεμπών
Λίγο πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην Πειραιώς μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή τζούνιορ. Σε αυτή τη συνάντηση, όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ, ο Καραμανλής ζήτησε(!) από τον Μητσοτάκη, να μην του δώσει υπουργείο επειδή, σύμφωνα με τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ, ο πρώην υπουργός θεωρεί ως ηθική υποχρέωση να βρίσκεται εκτός κυβερνητικού σχήματος, ώσπου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση των Τεμπών και να αποδοθούν
οι ευθύνες από τη Δικαιοσύνη.
Και τελικά, αυτή η στιγμή έφτασε! Χθες, όπως έγινε γνωστό, διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση επιζήσασας του δυστυχήματος των Τεμπών για πράξεις και παραλείψεις, οι οποίες οδήγησαν στο δυστύχημα.
Και το ερώτημα είναι τι θα πράξει τώρα η Βουλή. Γιατί σε περίπτωση «συγκάλυψης», τότε θα αρχειοθετηθεί το μεγαλύτερο «έγκλημα» των τελευταίων χρόνων, με την πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη.
Και όλοι, μα όλοι, θα είναι έκθετοι στον ελληνικό λαό. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι όπως έγινε γνωστό, περισσότεροι από 25 εμπλεκόμενοι με τη σύμβαση «717» της ΕΡΓΟΣΕ για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο, έχουν κληθεί ως ύποπτοι σε κατάθεση από το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO).
Τα μη πολιτικά πρόσωπα που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση από τους εισαγγελείς της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σχετίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο με τη σύμβαση που ερευνάται όσο και με την επί σειρά ετών μη υλοποίησή της. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται πως κλήσεις έχουν λάβει μέλη της διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Μεταφορών, ενώ το ερευνώμενο αδίκημα είναι η απάτη σε βάρος των ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του ελληνικού Δημοσίου, καθώς το έργο ήταν χρηματοδοτούμενο από κοινού.
Σημειώνεται ακόμα ότι η επίμαχη σύμβαση ήρθε στην επικαιρότητα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ωστόσο η έρευνα της EPPO είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν από τη σύγκρουση των δύο τρένων που κόστισαν 57 ζωές για τον έλεγχο καταγγελιών ως προς τη διαχείριση των κονδυλίων της Ένωσης. Τα πρόσωπα που καλούνται σε αυτό το στάδιο με την ιδιότητα του υπόπτου, με βάση τον νόμο μπορούν να λάβουν γνώση των στοιχείων της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και με τους δικηγόρους τους να συντάξουν υπομνήματα με τις θέσεις τους, τα οποία θα αξιολογηθούν στο τέλος της διαδικασίας από τους εισαγγελικούς λειτουργούς.
makeleio