Δεν ισχύει αυτόφωρο σε οσους δεν φορούν μάσκα!!! Ξανά πολλά Μέσα Τρομοκρατούν

Διοικητικό πρόστιμο εξακολουθεί να ισχύει για οποιον δεν φορά μάσκα και οχι αυτόφωρη διαδικασία…Πολλά Μέσα Ενημέρωσης έσπευσαν να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ με την εγγύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Παγου για τους ΑΡΝΗΤΕΣ της μάσκας…Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στην Υπουργική Απόφαση 55339/2020 και ειδικότερα στην υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές κατά την επαναλειτουργία των σχολείων (άρθρο 2).
Είναι επομένως ξεκάθαρο ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρεται σε αυτούς που προτρέπουν τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στα σχολεία και όχι σε αυτούς που δεν τα στέλνουν καθόλου. Φυσικά και δεν αναφέρεται, και ούτε θα μπορούσε ποτέ να το κάνει αυτό ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σε όσους προβάλλουν και επισημαίνουν δημοσίως τις επιστημονικές αντιφάσεις των ειδικών στο ζήτημα της μάσκας και στο κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει με τις αντιφάσεις αυτές κ.ο.κ.
Σε κάθε περίπτωση το έγκλημα για το οποίο ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει την κίνηση των αυτόφωρων διαδικασιών είναι αυτό του άρθρου 183 περί διέγερσης σε ανυπακοή και όχι σε αυτούς που δεν φοράνε μάσκα, και οι οποίοι εξακολουθούν και υφίστανται τις συνέπειες της επιβολής του κάθε φορά προβλεπομένου προστίμου, το οποίο συνιστά απλή διοικητική παράβαση και όχι πλημμέλημα για το οποίο μπορεί να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Μετά ταύτα, είναι απολύτως σαφές ότι εν προκειμένω έχουμε την τέλεση του εγκλήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατά το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα απο Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης .
Την παραπάνω Νομική θέση μας επιβεβαίωσε και ο γνωστός Ποινικολόγος -Δικηγόρος Νικος Αντωνιάδης.
Ολη μερα χθες τρομοκρατούσαν με αυτή την εγκύκλιο την οποία ερμήνευαν κατά το δοκούν!!!

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button