Χαμός με την εργολαβια μεταφοράς σκουπιδιών για Κοζάνη και την κανονιά οφειλής 1 εκ ευρώ.

Χαμός γίνεται μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για το Διαγωνισμό στον ΦΟΣΔΑ Κέρκυρας…αλλά και με το 1 εκατομμυριο που χρωστά ο Δήμος Κέρκυρας σε εργολάβο αποκομιδής των απορριμάτων..

Λίγο πριν αναλάβει ο Περιφερειακός ΦΟΣΔΑ τα όσα έχουν γίνει δεν έχουν μείνει απαρατήρητα..Οι Δήμαρχοι Βορρά Γ .Μαχειμάρης αλλά και Νότου κ.Κ.Λέσσης έχουν καταγγείλει από κοινού τις παρεμβάσεις και τις παράνομες μεθοδεύσεις στο Διαγωνισμό που επιλέχθηκαν τρεις εργολάβοι αρχικά και επιλογή του αναδόχου ο οποίος έδωσε τη μεγαλύτερη προσφορά κατά περίεργο τρόπο  και όχι την μικρότερη…

Μεταξύ άλλων οι δυο δήμαρχοι αναφέρουν οτι πως από τα 58 ευρώ της μελέτης φτάνουμε στην αρχική προσφορά των 115 ευρώ η οποία μέσα σε λίγες ώρες δύναται να συστέλλεται στα 76  ευρώ ανά τόνο μεταφερόμενων ΑΣΑ. Οι αποκλίσεις ανάμεσα στις τρείς τιμές είναι υπέρμετρες με αποτέλεσμα να απαιτείται περαιτέρω τεκμηρίωσή .Επίσης  η απ’ ευθείας έγγραφη πρόσκληση της κ. Προέδρου για αποστολή βελτιωμένης ανοικτής οικονομικής προσφοράς προς υποψήφιο ανάδοχο πριν ακόμα κυρωθούν τα πρακτικά 1 και 2 της επιτροπής του διαγωνισμού καθιστά την διαδικασία παράτυπη, έκθετη σε νομική προσβολή και εκ του αποτελέσματος άκυρη.

Είχε προηγηθεί για λόγους κατεπείγουσας ανάγκης και κινδύνου της Δημόσιας υγείας, απόφαση μεταφοράς 23.700 τόνων απορριμμάτων  στη Κοζάνη με  απευθείας ανάθεση του έργου συνολικού κόστους 1.704.504 ευρώ δηλαδή με κόστος  58 ευρώ + ΦΠΑ τον τόνο.

Το επείγον πήγε περίπατο και μετά την παρέλευση 4 μηνών κατακυρώνεται σε ανάδοχο-εργολάβο από τα Γιάννινα με προσφορά 115 ευρώ /τόνο + ΦΠΑ και αφαίρεση από τη μεταφορά 6.000 τόνων απορρίμματος!!!!

Έσκασε ακόμη και το ΚΑΝΟΝΙ από τον εργολάβο κ. Σάκη Διονυσόπουλο  υπεύθυνο της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ DION Ε.Ε., ο οποίος είχε αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων τα 2 τελευταία χρόνια για τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, τον Βορρά και είχε μισθώσει μηχανήματα για τον Νότο.Η σύμβαση του τελείωσε τον Απρίλιο του 2020 και δεν έχει πληρωθεί καθόλου.

Όλα στον αέρα και μυρωδιά επαφών πριν το άνοιγμα των προσφορών για την μεταφορά των απορριμάτων στη Κοζάνη αλλά και στη πορεία που ο ανάδοχος άλλαξε σε μια νύχτα τη προσφορά του…..

Όπως δείχνουν τα πράγματα  Νέος διαγωνισμός  έρχεται  αλλά θα γίνει από το νέο Περιφερειακό ΦΟΣΔΑ.. Η κατάσταση είναι ατέρμονη και η ρύπανση στους δρόμους και στο περιβάλλον συνεχίζεται…

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close