Αιολικά Πάρκα : Η Μεγάλη Πράσινη Απάτη του 21ου Αιώνα

Μετάφραση: Απολλόδωρος  | I & I Editorial Board | Διαβάστε το εδώ

Έχουμε γράψει πρόσφατα αρκετά για τα πολλά ελαττώματα των ηλεκτρικών οχημάτων – τους λόγους που τα μισούμε, την κακή τους φύση και όλη την απάτη με τα ηλεκτρικά οχήματα.

Αλλά δεν είναι το μόνο πράσινο παιχνίδι που αποκαλύπτεται για την πανωλεθρία που είναι. Οι ανεμόμυλοι είναι εξίσου προβληματικοί.

“Σε όλο τον κόσμο, οι κάτοικοι της υπαίθρου αντιδρούν με οργή στην επέμβαση των μεγάλων αιολικών και ηλιακών έργων στα σπίτια και τις γειτονιές τους”, γράφει ο συγγραφέας της ενέργειας Robert Bryce.

Τον περασμένο μήνα, “χιλιάδες Δρούζοι κάτοικοι στα Υψίπεδα του Γκολάν”, λέει ο Bryce, “εξεγέρθηκαν για να σταματήσουν την εγκατάσταση ενός μεγάλου αιολικού έργου στα παραδοσιακά τους εδάφη”.

Πριν από αυτό, ένα αιολικό έργο στην Κολομβία “ακυρώθηκε αφού συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση των ιθαγενών κοινοτήτων Wayuu”.

Share Apollodoros’s Newsletter

Ο Bryce σημείωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τις τελευταίες 10 ημέρες στις ΗΠΑ, “τοπικές κυβερνήσεις στο Ιλινόις, το Οχάιο και την Αϊόβα απέρριψαν ή περιόρισαν αιολικά και ηλιακά έργα”.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του, αυτό κάνει 574 απορρίψεις ή περιορισμούς ηλιακών και αιολικών έργων σε λιγότερο από μια δεκαετία. Οι περισσότερες από αυτές, 407, ήταν αιολικά έργα.

Ο Bryce προέβλεψε την αύξηση της αντίστασης πριν από τέσσερα χρόνια, όταν έγραψε στο The Hill ότι οι διαμαρτυρίες στη Χαβάη τότε ήταν “προάγγελος περισσότερων συγκρούσεων που θα έρθουν αν οι κυβερνήσεις επιχειρήσουν να εγκαταστήσουν τις κολοσσιαίες ποσότητες ανεμογεννητριών και ηλιακών πάνελ που θα χρειαστούν για να τροφοδοτήσουν την παγκόσμια οικονομία”.

Υπάρχουν διάφορα προβλήματα με τα αιολικά πάρκα:

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε και να εφαρμόσουμε σχεδόν όλα όσα έχουμε πει για την αιολική ενέργεια στην ηλιακήαλλά θα ήταν εξαντλητικό.

Τούτου λεχθέντος, θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στις αποτυχίες της πράσινης μετάβασης με την ελπίδα ότι μια μέρα θα βοηθήσουμε να σπάσει η παραπλανητική αφήγηση για το κλίμα.


Διαβάστε περισσότερα στο Issues & Insights


Δικτυογραφία:

Wind Farms: The Great Green Deception Of The 21st Century – Climate Change Dispatch

https://climatechangedispatch.com/wind-farms-the-great-green-deception-of-the-21st-century/

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button