Aπο την αρχή στόχος ηταν το ΙΡΑΝ….

iran kinaΑπό τις 22 του Απρίλη ανάλυσα σε σχετικό ποστ τους λόγους για τους οποίους ο στόχος της Αμερικής δεν είναι μόνον η Β. Κορέα (η οποία εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και κυρίως οικονομικούς) αλλά κυρίως ο περίγυρος της Ρωσίας με αρχικό στόχο το Ιράν.

Δυστυχώς ελάχιστοι μπόρεσαν να καταλάβουν ότι ένα χτύπημα στο Ιράν σημαίνει ότι η χώρα μας θα έχει άμεση εμπλοκή. Ακόμα και όταν επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη ότι οι Ισραηλινοί κάνουν έρευνες στα νοσοκομεία μας, πολλοί αμφισβήτησαν τους λόγους.

Για άλλη μια φορά κάποιοι αρνούνται να δουν τα σημάδια. Κάποιοι ξέχασαν ή δεν έδωσαν σημασία στα «λάδια» που έφυγαν από Ελληνικό εργοστάσιο για τις αμερικανικές βάσεις ή τώρα επικεντρώνονται στο αν τα πήρε ή δεν τα πήρε ο Καμμένος, ενώ ουσιαστικά πρέπει να επικεντρωθούμε στους λόγους που μια χώρα αγοράζει από την παγκόσμια αγορά ότι οπλικό σύστημα υπάρχει, λες και δεν υπάρχει αύριο…

Από την πρώτη στιγμή επεσήμανα ότι όπου Β. Κορέα βλέπετε ταυτόχρονα και Ιράν. Η Β. Κορέα αποτελεί τον βασικό τροφοδότη του Ιράν σε αλιεύματα και κυρίως σε τεχνογνωσία πυραύλων. Ομοίως ισχύουν τα ίδια και για την Κίνα, όπως φυσικά και για την Ρωσία.

Ένα πρωτογενές χτύπημα σε βάρος του Ιράν ή των υπόλοιπων δύο χωρών (δλδ απευθείας από την Αμερική) αμέσως ενεργοποιεί την αντίδραση της Ρωσίας.

Οπότε εδώ τίθεται το ερώτημα. Θα έχουμε απευθείας χτύπημα (πρωτογενές) ή θα βάλουν οι υπερδυνάμεις τα κοκόρια να σφαχτούν μεταξύ τους.

Και στα κοκόρια τι θέση έχει η Ελλάδα και η Τουρκία;;;

Μέσα στα σημάδια που παρακολουθώ είναι και ιθ τρέχουσες θέσεις των αεροπλανοφόρων και βλέπω ότι δεν έχουν περικυκλώσει την Β. Κορέα, αλλά κυρίως την Κίνα ή δε θέσεις δείχνουν και την τάση να πηγαίνουν όλο και πιο δυτικά…

Παρεμπιπτόντως στη Μέση Ανατολή η Αμερική λόγω αλλαγής του δόγματος σχεδιασμού επιχειρήσεων πλέον δεν διαθέτει αεροπλανοφόρα αλλά κυρίως αμφίβιες δυνάμεις και ισχυρές αεροπορικές δυνάμεις σε Κατάρ, ΗΑΕ, Ιορδανία και Πακιστάν. Οπότε δεν χρειάζεται τα αεροπλανοφόρα που αποτελούν εύκολους στόχους για τους καμικάζι του Ιράν και της Β. Κορέας. Έτσι το ναυτικό κενό καλύπτουν κορβέτες και ντιστρόιερς (αντιτορπιλικά).

Παρακάτω θα σας παραθέσω τις τρέχουσες θέσεις των στόλων των ΗΠΑ. Όπως θα δείτε υπάρχουν 5 αεροπλανοφόρα (και όχι 3 που λένε τα κανάλια) βρίσκονται διασκορπισμένα στον Ειρηνικό Ωκεανό

Συγκεκριμένα :
– το Νίμιτς βρίσκεται στη Νότια Κινεζική Θάλασσα
– το Καρλ Βίσιον είναι στην Καλιφόρνια και ολοκληρώνει τον ανεφοδιασμό.
– Το Ρόσβελτ είναι στην νότια θάλασσα των Φιλιππίνων
– Το Στενίς είναι στο Ανατολικό Ειρηνικό.
– Το Ρήγκαν βρίσκεται στην Κεντρική Κινεζική Θάλασσα

Ζ.Μ

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button