Μελέτη που φέρνει στη δημοσιότητα ο Guardian κρούει τον κώδωνα για τους αeρoψeκ@σμούς-Με Γεωδυναμική φερνουν Καύσωνα!!!

«Η Γεωμηχανική στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ μπορεί να αυξήσει τα κύματα καύσωνα στην Ευρώπη»…

Ένα πρόσφατο πείραμα γεωμηχανικής που σχεδιάστηκε για να μειώσει τις θερμοκρασίες στην Καλιφόρνια έχει εγείρει ανησυχίες για πιθανή πρόκληση καύσωνα στην Ευρώπη, σύμφωνα με μια μελέτη που μοντελοποιεί τις ακούσιες συνέπειες της περιφερειακής αντιμετώπισης ενός μεταβαλλόμενου κλίματος…

«Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου μια χώρα θα αναγκάζεται να εφαρμόσει γεωμηχανική για να καταπολεμήσει αυτό που έχει δημιουργήσει μια άλλη χώρα του κόσμου προκειμένου εκείνη να αντιμετωπίσει την ξηρασία και τους καύσωνες σε τοπικό επίπεδο»… 

Πηγή: The Guardian Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση 

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον διεξήγαγαν ένα πείραμα τον περασμένο μήνα, ψεκάζοντας ανακλαστικά αερολύματα, γνωστά ως chemtrails, σε σύννεφα πάνω από τον ωκεανό κοντά στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Αυτή η τεχνική γεωμηχανικής, γνωστή ως «λαμπρυντικό θαλάσσιο νέφος», στοχεύει στην ψύξη της κάτω επιφάνειας αντανακλώντας την ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα.

Ωστόσο, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Climate Change δείχνει ότι αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να μειώσει αποτελεσματικά τη θερμότητα στην περιοχή βραχυπρόθεσμα, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένο θερμικό στρες στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως στο μέλλον. Η μελέτη προειδοποιεί ότι τέτοιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν ακόμη και να επιδεινώσουν τα κύματα καύσωνα στην Ευρώπη. Το αν ήδη έχουν επιδεινωθεί οι θερμοκρασιακές μεταβολές στην Ευρώπη από αυτή τη τεχνική φυσικά δεν το εξετάζει η μελέτη…γιατί είπαμε…σύμφωνα με το επίσημο αφήγημα αεροψεκασμοί δεν υπάρχουν και τα άρθρα που δημοσιεύονται για το ζήτημα λογοκρίνονται και διαγράφονται από τους επίσημους φορείς…!!

Το έγγραφο δείχνει ότι οι στοχευμένες παρεμβάσεις στη μείωση της θερμοκρασίας σε μια περιοχή για μια εποχή μπορεί να αποφέρουν προσωρινά οφέλη σε ορισμένους πληθυσμούς, αλλά αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με δυνητικά αρνητικές παρενέργειες σε άλλα μέρη του κόσμου και μεταβαλλόμενους βαθμούς αποτελεσματικότητας με την πάροδο του χρόνου.

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι τα ευρήματα ήταν «τρομακτικά» επειδή ο κόσμος έχει λίγους ή καθόλου κανονισμούς για την αποτροπή περιφερειακών εφαρμογών της τεχνικής, λαμπρυντικού θαλάσσιου νέφους, που περιλαμβάνει τον ψεκασμό αντανακλαστικών αερολυμάτων (συνήθως με τη μορφή θαλασσινού αλατιού ή θαλάσσιου ψεκασμού ) σε σύννεφα στρατοσωρεύσεως πάνω από τον ωκεανό για να αντανακλούν περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα.

Οι ειδικοί είπαν ότι η έλλειψη των ελέγχων σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά για να αποτρέψουν μεμονωμένες χώρες, πόλεις, εταιρείες ή ακόμα και πλούσιους ιδιώτες από το να προσπαθήσουν να τροποποιήσουν το τοπικό τους κλίμα, ακόμη κι αν αυτό είναι εις βάρος των ανθρώπων που ζουν αλλού, οδηγώντας δυνητικά σε ανταγωνισμό και σύγκρουση. 

Η πρόσφατη απότομη άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας ώθησε ορισμένα ερευνητικά ιδρύματα και ιδιωτικούς οργανισμούς να συμμετάσχουν σε έρευνα γεωμηχανικής που ήταν σχεδόν ταμπού.

Στην Αυστραλία, οι επιστήμονες δοκιμάζουν στρατηγικές λάμψης θαλάσσιων νεφών για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια για να προσπαθήσουν να ψύξουν τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και να επιβραδύνουν τη λεύκανση του.

Νωρίτερα φέτος, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον ψέκασαν σωματίδια θαλασσινού αλατιού σε όλο το θάλαμο πτήσης ενός παροπλισμένου αεροπλανοφόρου , του USS Hornet, που ελλιμενίστηκε στην Alameda στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Αυτό το πείραμα σταμάτησε από την τοπική κυβέρνηση για να της επιτρέψει να αξιολογήσει εάν το σπρέι περιέχει χημικές ουσίες που ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων ή των ζώων στην περιοχή του κόλπου.

Το νέο έγγραφο προτείνει ότι οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο εκτεταμένες και πιο δύσκολο να προβλεφθούν. Δημοσιεύτηκε στο Nature Climate Change και οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι είναι οι πρώτοι που απέδειξαν ότι τα φαινόμενα λάμψης των νεφών μπορούν να μειωθούν ή να αντιστραφούν καθώς αλλάζουν οι κλιματικές συνθήκες λόγω των ήδη δραματικών ανθρώπινων επιπτώσεων της καύσης ορυκτών καυσίμων και των δασών.

Σε προσομοιώσεις του πιο διαταραγμένου κλίματος του 2050, ωστόσο, οι ίδιες δύο λειτουργίες παρήγαγαν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα επειδή υπήρχαν λιγότερα σύννεφα, υψηλότερες θερμοκρασίες βάσης και επιβράδυνση της μεσημβρινής κυκλοφορίας ανατροπής του Ατλαντικού (Amoc). Κάτω από αυτές τις συνθήκες στα μέσα του αιώνα, η επιχείρηση κοντά στην Αλάσκα θα είχε δραστικά μειωμένη επίδραση στην ανακούφιση από το θερμικό στρες στις δυτικές ΗΠΑ, ενώ η υποτροπική λειτουργία θα ωθούσε τις θερμοκρασίες υψηλότερες – το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι συνέπειες εκτός των περιοχών-στόχων ήταν επίσης αξιοσημείωτα διαφορετικές μεταξύ 2010 και 2050. Στην προηγούμενη ημερομηνία, οι προσομοιώσεις πρότειναν ότι η Ευρώπη θα ψύχεται επίσης από το θαλάσσιο σύννεφο που λαμπρύνει στον βόρειο Ειρηνικό. Ωστόσο, μέχρι το 2050, η τοπική λειτουργία ψύξης θα αυξήσει το θερμικό στρες σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης του Amoc.

«Η μελέτη μας είναι πολύ συγκεκριμένη», είπε η Jessica Wan, η οποία είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας με επικεφαλής το Ίδρυμα Ωκεανογραφίας Scripps του UC San Diego. «Δείχνει ότι η μέθοδος λαμπρυντικού θαλάσσιου νέφους μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική για τη δυτική ακτή των ΗΠΑ αν γίνει τώρα, αλλά μπορεί να είναι αναποτελεσματική εκεί στο μέλλον και θα μπορούσε να προκαλέσει καύσωνα στην Ευρώπη».

Είπε ότι τα αποτελέσματα θα πρέπει να αφορούν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και να τους παρακινήσουν να θεσπίσουν δομές διακυβέρνησης και κατευθυντήριες γραμμές διαφάνειας, όχι μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο.

«Δεν υπάρχει πραγματικά καμία διακυβέρνηση ηλιακής γεωμηχανικής αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι τρομακτικό. Η επιστήμη και η πολιτική πρέπει να αναπτυχθούν μαζί», είπε. «Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου μια χώρα θα αναγκάζεται να εφαρμόσει γεωμηχανική για να καταπολεμήσει αυτό που έχει δημιουργήσει μια άλλη χώρα του κόσμου προκειμένου εκείνη να αντιμετωπίσει την ξηρασία και τους καύσωνες σε τοπικό επίπεδο».

Πριν λίγες ημέρες άλλωστε είχε γίνει «αποκάλυψη» για αεροψεκασμούς με σκοπό την τροποποίηση του καιρού και στην Ελλάδα..

Ο μετεωρολόγος ειδικός στον τομέα τροποποίησης του καιρού, Γιώργος Φαραζούλης, είχε μάλιστα ξεκαθαρίσει πως η τροποποίηση του καιρού δεν είναι μια «συνωμοσιολογία», όπως ακόμα και σήμερα πολλοί επιμένουν να λένε, αλλά είναι μια μέθοδος που δοκιμάζεται τα τελευταία 50 χρόνια και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο…! Τώρα βέβαια με βάση τα δεδομένα της μελέτης του Nature τι σημαίνει «επιτυχία» είναι ένα θέμα προς διερεύνηση…

 

Η Ελλάδα πάντως δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο κ. Φαραζούλης είχε αποκαλύψει πως ανάλογο πρόγραμμα υπάρχει και στη χώρα μας και εφαρμόζεται κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας (Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία κλπ), καθώς και της Θεσσαλίας.

 

«Ψεκάζουμε τα σύννεφα συνέχεια. Τελευταία φορά που ψεκάσαμε ήταν πριν 4 μέρες», είχε πει χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ αλλά και στο ACTION 24. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από τον ΕΛΓΑ, έναν οργανισμό που είναι εποπτευόμενος από το υπουργείο Γεωργίας, ανέφερε ο ειδικός στον τομέα τροποποίησης του καιρού.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να γίνει κάποιο λάθος και να προκληθεί ακραίο καιρικό φαινόμενο, όπως μια καταρρακτώδης βροχή, ο κ. Φαραζούλης τόνισε πως εάν γίνονται όλα όπως πρέπει δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο…, ωστόσο η μελέτη που επικαλείται ο Guardian μιλά ξεκάθαρα για την επικινδυνότητα του εγχειρήματος…τα αποτελέσματα του οποίου ίσως και να τα βλέπουμε με τις παράξενες εναλλαγές του καιρού που σύμφωνα με το επίσημο αφήγημα οφείλονται στη «κλιματική κρίση»…! Μήπως όμως οφείλονται τελικά στους αεροψεκασμούς που δεν είναι μια «συνωμοσιολογία», αλλά μια πραγματικότητα…;

ellinikiafipnisis.blogspot.com

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button