Eννιακομματική η επτακομματική Βουλή εν όψει με τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ έως και 3,5%!

Δραματική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της ΜRB

Επτακομματική Βουλή που μπορεί να γίνει όμως και εννιακομματική δείχνει η χθεσινή δημοσκόπηση της ΜRB από την οποία προκύπτει ότι στο σενάριο της εννιακομματικής μπαίνει στη Βουλή και το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ που υποστηρίζει ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από 15 έως 19 Ιουνίου του 2023 δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να φτάνει σε ποσοστό 36,6% στην πρόθεση ψήφου σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να πέφτει κάτω από το 20% και συγκεκριμένα στο 17,8%.

Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί τις δυνάμεις του και βρίσκεται στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 6,2%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,9%, η Ελληνική Λύση στο 3,6% και η ΝΙΚΗ,το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού, να βρίσκεται οριακά στο 3%.

Στην ίδια δημοσκόπηση και στην αναγωγή επί του συνόλου, η Νέα Δημοκρατία φθάνει στο 43,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 22,5% το ΠΑΣΟΚ στο 13, το ΚΚΕ στο 8%, στο 5,4% η Πλεύση Ελευθερίας, στο 5% η Ελληνική Λύση, στο 4,4% η ΝΙΚΗ και φαίνεται να μπαίνουν με 3,7% το ΜέΡΑ25, αλλά και το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ με 3,5%.

Στο πρώτο σενάριο της επτακομματικής Βουλής με βάση τη δημοσκόπηση της MRB, οι έδρες των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: 162 για τη Νέα Δημοκρατία, 55 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 32 για το ΠΑΣΟΚ, 19 για το ΚΚΕ, 12 για την Πλεύση Ελευθερίας, 11 για την Ελληνική Λύση και 9 έδρες για το κόμμα ΝΙΚΗ.

Στο κρίσιμο ερώτημα της πιθανότητας να μην ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές ένα ποσοστό 13% δηλώνει ότι είναι αρκετά έως πολύ πιθανό να μην ψηφίσει σε αντίθεση με το ποσοστό 14,4% που καταγράφηκε στην προηγούμενη μέτρηση της MRB και η οποία αφορούσε το διάστημα 6 με 7 Ιουνίου του 2023.

Πάντως, είναι γεγονός ότι ένα ποσοστό 85% δηλώνει ότι δεν είναι και τόσο πιθανό να μην πάει να ψηφίσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Αξίζει σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε ότι διαχρονικά από το 2004 έως και σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, φαίνεται ότι η αποχή από το 23,5% που ήταν το 2004 έφτασε στο 42,2% το 2019 και στο 39,1% το 2023.

Σε σχέση με την κάλπη της 21ης Μαΐου του 2023 η δηλούμενη πιθανότητα να μην ψηφίσουν έφτανε το
10,2% στη μέτρηση 6 με 7 Ιουνίου, εκτοξεύτηκε στο 14,4% και στην πρόσφατη μέτρηση της ΜRB για το διάστημα 15 έως 19 Ιουνίου η πιθανότητα να μην ψηφίσουν βρέθηκε στο 13%.

makeleio

 

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

  1. Εδώ παίζονται πολύ περισσότερα από μία ψήφο σε μια εκλογική διαδικασία. Επειδή τα διαφορά λαμόγια προσπαθούν να σας εξαπατήσουν για να μην ψηφίσετε ώστε τα αφεντικά τους να κατέβουν και να αγωνιστούν χωρίς αντίπαλο ,έχω μια λογική ερώτηση που αυτοί οι προδότες πρέπει να απαντήσουν. Λένε ότι αν δεν ψηφίσετε αφού είστε υπερπολυτιμοι, η εκλογική διαδικασία θα είναι παράνομη αρα ο μόνος δρόμος για να πολεμήσουμε το σύστημα είναι η αποχή, έτσι???Άρα η αποχή είναι αυτήν που θα βλάψει και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ΉΤΤΑ του κατεστημένου , έτσι?? Δηλαδη εσείς ,οι απέχοντες ,είστε οι ΗΡΩΕΣ που θα σώσουν τη χώρα από τα διάφορα λαμόγια και ΟΙ ΑΝΤΊΠΑΛΟΙ του συστήματος, έτσι?? Και τώρα η ερώτηση Κλειδί .. Αφού είναι έτσι τα πράγματα τότε γιατί το σύστημα δεν σας εξαναγκάζει να ψηφίσετε εφαρμόζοντας απλά τον νόμο πχ βάζοντας τα κατάλληλα πρόστιμα κ.τ.λ., έχοντας τριπλό κέρδος από αυτήν την Νόμιμη πράξη.??????? Α.) Εξουδετέρωση των αξιων αντιπάλων του (αυτών που δεν ψηφίζουν) Β) Χρηματικό όφελος από τα πρόστιμα που θα επιβληθούν και θα πληρωθούν από τους αντιπάλους τους και Γ)Την καταπολέμηση του φαινομένου της αποχής που θα τους δώσει την εύκολη νίκη.???????? Μήπως το σύστημα έχει χαζεψει ξαφνικά και δεν το γνωρίζω??
    Επειδή ο Έλλην ξέχνα πολύ εύκολα ,θα τον πάω λίγο πριν την καταστροφή της Σμύρνης.Ο δήμαρχος της Σμύρνης απαγορεύει με νόμο την οποιαδήποτε αντίσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων και μάλιστα κλείνει στην φυλακή αυτούς που προσπαθούν να μαζέψουν όπλα για να σταματήσουν την καταστροφή που ,βλέπουν ότι, ερχεται. Διαλαλει ότι η αποχη από τον αγώνα είναι ο μόνος δρόμος και η αποχή από την νόμιμη άμυνα θα κάνει τους Τούρκους να τους σεβαστούν αφού είναι υπερπολυτιμοι. Αρα θα κερδίσουν αν πράξουν το απόλυτο τίποτα. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε για τον ” Συνωστισμό ” που ακολούθησε. Ποιος απόγονος αυτού του ανθρώπου , έχει σάιτ το παίζει δημοσιογράφος , πατριώτης ,σας λέει τα ίδια παραμύθια και σας παροτρύνει στο να μην ψηφίσετε???
    Το ότι παίζονται πολλά είναι γεγονός γι’αυτό , πρέπει καθένας να βάλει την λογική κάτω και να αποφασίσει τι θέλει να είναι (ή τι θέλει να γίνει αυτός και τα παιδιά του ) για την υπόλοιπη ζωή του. Μπορεί να γίνει δούλος χωρίς ή με στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα , υπάλληλος των μηχανών ή των ανθρώπων με εξέχων dna, επιστημων που θα καθορίσει την ροή της επιστήμης, ειδήμων που θα ορίζει την ροη της κοινωνίας……..κ.τ.λ. Το ότι ο καθένας είναι αναντικατάστατος -υπερπολυτιμος και φυσικά ισαξιος με Βασιλιά δεν ισχύει. Η θέση για τους Βασιλιάδες έχει κλείσει είμαστε κομπλέ εδώ και καιρό άρα τέρμα οι ψευδαισθήσεις για ισότητα , αλληλεγγύη ,αδελφοσύνη.Το εξέχων dna θα επικρατήσει , είτε ο ελαττωματικος πάει είτε δεν πάει να ψηφίσει. Εδώ εκεινο που παίζεται είναι τα δικαιώματα του ελαττωματικου και όχι του εξέχων.
    Έχει γίνει τις τελευταίες μέρες ,πολύ φασαρία για το κόμμα Σπαρτιάτες. Δεν γνωρίζω άμα πρέπει να πω θετικό ή αρνητικό σχόλιο σχετικά με αυτό το κόμμα ,λόγω εθλλείψεως ποιοτικής πληροφορίας.Δυο πράγματα είναι όμως βέβαια.Πρωτον ,όσοι πιστεύουν και ακολουθουν τον κ.Κασιδιαρη πρέπει να εμπιστευτουν την γνώμη του και δεύτερον εκείνο που είδα για τον πρόεδρο του κόμματος είναι ότι είναι φοβισμένος και συγκρατημένος.Το αν ο φόβος πηγάζει από δειλία ή είναι η αφετηρία που θα γεννηθεί ένας ήρωας αυτό μόνο ο Χρόνος θα μας το πει και κανείς άλλος αφού η διαφορά μεταξύ ήρωα και δειλού έγκειται σε ένα μοναδικό ενεργητικό ρήμα που γίνεται παθητικό.
    Επειδή έχω ακούσει διάφορα σχόλια για τον κ.Βελοπουλο που είναι αεροπορίες και εκτός θέματος ,θα πω για ακόμη μια φορά ότι ένα από τα βασικα θέματα που πρέπει να λυθούν είναι πώς να κάνουμε την οικονομια της Ελλάδας ισχυρή και να μάθουμε να ζούμε χωρίς δανεικά ,και σε αυτό ειδικά το θέμα ο κ.Βελοπουλος είναι ο ειδικός που πρέπει να συμβουλευτούμε. Αν έχετε να προτείνετε καποιον καλύτερο παρακαλώ ενημερώστε με.

    Υ.Γ.1 Όλοι οι γνήσιοι Έλληνες είμαστε παιδιά του ΠΟΣΕΙΔΏΝΑ παιδιά της θάλασσας που η λέξη δειλία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μας. Για αυτο όλοι οι μη δειλοι ,πρέπει να ψηφίσουν για να διασφαλιστούν τα κατώτερα βασικά δικαιώματα της ανθρώπινης οντότητας ,που τώρα έχουν τεθεί σε κατάσταση βαθιας αμφισβητήσεως με υπαρκτό το ενδεχόμενο της οριστικής ανακλησεως τους.
    2. Επειδή θα με κατηγορήσουν για κακό, πράγμα τελείως ανεδαφικό, όταν λέω ότι ο δειλός χαρακτηρίζεται από ένα παθητικό ρήμα ενώ ο ήρωας από ένα ενεργητικό εννοώ ότι ο ήρωας πηγαίνει στην μάχη αφού πρωταρχικως έχει νικήσει τον φόβο του ενώ ο δειλός δεν πηγαίνει αφού έχει νικηθεί από αυτόν . Και θα πω και μια πρόταση ενός γνωστού μου που περιλαμβάνει την αντίθετη θέση δηλαδή τον δειλό τον χαρακτηρίζει ένα όχι παθητικό αλλα ενα ενεργητικό ρήμα ……αφού αυτός δεν πιστεύει στο “Ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό” αλλά στο “Ότι δεν με σκοτώνει με κάνει να ΤΡΕΧΩ πιο δυνατά”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button