Στην ΠτΔ Α.Σακελλαροπούλου ο Κ.Μητσοτάκης για την προκήρυξη των εκλογών – Διαλύεται η Βουλή

Την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών θα ανακοινωσε  σήμερα κατά την επίσκεψή του (στις 11:00 το πρωί) στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα,  τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου  υπέγραψαν διά της περιφοράς τη σχετική Πράξη του οργάνου.

Στην  προγραμματισμένη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμισε  πως «η ανάγκη για διατήρηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και για οικονομική σταθερότητα, αλλά και το ζητούμενο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας επιβάλλουν τον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή».

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή το απόγευμα.

Βέβαια, ο πρωθυπουργός θα αποφυγε να εξηγήσει την πραγματική του ατζέντα για την επόμενη ημέρα των εκλογών (πρώτων και δεύτερων) στην περίπτωση βέβαια που ακόμα θα μπορεί να ηγείται ενός κυβερνητικού σχήματος (αρκετά αμφισβητήσιμο αυτό), που είναι ο διαμοιρασμός του Αιγαίου με την Τουρκία με συμφωνία τύπου «Πρέσπες του Αιγαίου».

Πριν μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» δήλωσε ότι «Στο Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία θα πάμε μόνο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο»!

Η επίσημη θέση της Ελλάδας, όπως αναγράφεται ακόμα και σήμερα στην σχετική σελίδα του υπουργείου εξωτερικών, ξεκαθαρίζει ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και μόνο. Τίποτε άλλο.

Η Ελλάδα όπως έχει γίνει σαφές από το 2015, ΔΕΝ αναγνωρίζει δικαιοδοσία του δικαστηρίου της Χάγης αναφορικά με την εθνική της κυριαρχία, μέρος της οποίας είναι και οι θαλάσσιες ζώνες, καθώς περιλαμβάνουν την αιγιαλίτιδα ζώνη, δηλαδή τα χωρικά ύδατα, τα οποία θεωρούνται εθνικό έδαφος.

Συνεπώς, προαναγγέλλει κάτι ο Κ.Μητσοτάκης? Διαπραγμάτευση για παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων?

pronews

Δείτε περισσότερα

Related Articles

4 Comments

  1. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ

    Νομικές και ηθικές διαστάσεις της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής – κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος
    Συγγενείς σε πλάγια γραμμή εξ’ αίματος είναι τα αδέρφια, τα πρώτα ξαδέρφια,οι θείοι και τα ανήψια…!
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ!»

    https://www.youtube.com/watch?v=enK-QLwBwEk&t=306s

  2. Παντελής Σαββίδης: Ασύλληπτη θέση! Το μήνυμα προς τους νησιώτες είναι,
    ότι η Αθήνα για να έχει ήσυχο το κεφάλι της σας “πουλά” οποιαδήποτε στιγμή.

    https://infognomonpolitics.gr/2023/04/pantelis-savvidis-asyllipti-thesi-to-minyma-pros-tous-nisiotes-einai-oti-i-athina-gia-na-echei-isycho-to-kefali-tis-sas-poula-opoiadipote-stigmi/?fbclid=IwAR1bKdwEiZBJkQwQgln20hyzRHWdACoVXYFi6ZMFQq7OfWcAxnIheWtXb5Q#.ZEEd7oNIDBE.twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button