Ο «μακροχρόνιος Covid» προκαλείται από τις μάσκες σύμφωνα με αναλυσεις 2168 μελετών

Μια ομάδα διάσημων ερευνητών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αφού μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι ο λεγόμενος «μακροχρόνιος Covid» στην πραγματικότητα προκαλείται από την παρατεταμένη χρήση μάσκας.

Η νέα μελέτη, που διεξήχθη από μια γερμανική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον χειρουργό Kai Kisielinski, διαπίστωσε ότι η χρήση μάσκας συσχετίστηκε με 62% αύξηση σε διάφορες ασθένειες.

Όταν συνδυάστηκε, η κάλυψη προκάλεσε αυτό που οι συγγραφείς ονόμασαν σύνδρομο εξάντλησης που προκαλείται από τη μάσκα (MIES).

Οι Γερμανοί ερευνητές δημοσίευσαν μια μετα-ανάλυση 2.168 μελετών σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες της ιατρικής μάσκας, τη μεγαλύτερη στο είδος της.

Τα ευρήματα σε μια ποικιλία μελετών και ερευνών αποκαλύπτουν στατιστικά σημαντική μείωση στην πρόσληψη οξυγόνου, αύξηση διοξειδίου του άνθρακα, αυξημένο καρδιακό ρυθμό, αύξηση του πλάτους και μια σειρά από ενοχλητικά συμπτώματα.

Η μελέτη είχε ως στόχο να καθορίσει τις «φυσιομεταβολικές και κλινικές συνέπειες της χρήσης μάσκας προσώπου».

Ωστόσο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όχι μόνο η κάλυψη είναι υπεύθυνη για διάφορα συμπτώματα, αλλά είναι στην πραγματικότητα η αιτία των ευρέως αναφερόμενων περιπτώσεων «μακροχρόνιου Covid».

Το «Lond Covid» είναι «επιστρέφοντα ή συνεχιζόμενα συμπτώματα που εμφανίζουν οι άνθρωποι περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες μετά τη μόλυνση του COVID-19», σύμφωνα με την Mayo Clinic .

«Σε μερικούς ανθρώπους, το σύνδρομο μετά την COVID-19 διαρκεί μήνες ή χρόνια ή προκαλεί αναπηρία.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Kisielinski, σχεδόν το 40% των κύριων μακροχρόνιων συμπτωμάτων του COVID-19 επικαλύπτονται με παράπονα και συμπτώματα MIES που σχετίζονται με τη μάσκα, όπως κόπωση, δύσπνοια, σύγχυση, άγχος, κατάθλιψη, ταχυκαρδία, ζάλη και πονοκέφαλο.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι αρκετά από τα συμπτώματα που αποδίδονται στον μακροχρόνιο Covid σχετίζονται κυρίως με τη μάσκα.

Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι τα N-95 ιατρικής ποιότητας που συνιστώνται από το CDC είναι ακόμη χειρότερα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν ήδη δείξει ότι δεν προσφέρουν καλύτερη προστασία από τους ιούς του αναπνευστικού από τις χειρουργικές μάσκες.

Ωστόσο, σίγουρα προκαλούν περισσότερες παρενέργειες.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα ευρήματα των Kisielinski et al. και Sukul et al., τα παρόντα αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι μάσκες N95 οδηγούν σε σημαντικά πιο έντονες και δυσμενείς βιοχημικές, φυσιολογικές και ψυχολογικές επιδράσεις από τις χειρουργικές μάσκες.

Συνολικά, τα αποτελέσματα στην οξυγόνωση του αίματος, δυσφορία, καρδιακό ρυθμό, CO2, άσκηση, υγρασία, αρτηριακή πίεση, VE, θερμοκρασία, δύσπνοια, κνησμό κ.λπ. μπορούν να αποδοθούν στον μεγαλύτερο (σχεδόν διπλασιασμένο) νεκρό χώρο και στην υψηλότερη αναπνευστική αντίσταση του Μάσκα n95.

Σε σύγκριση με τη χειρουργική μάσκα για τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, οι μάσκες N95 θα μπορούσαν να επιβάλλουν αυξημένους κινδύνους για την υγεία υπό παρατεταμένη χρήση.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα πρόσφατα δεδομένα από μια μεγάλη μελέτη RCT σε πολλές χώρες δεν δείχνουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο τύπων μάσκας όσον αφορά τα ποσοστά μόλυνσης από SARS-CoV-2.

Ωστόσο, υπήρξε μακρά εφαρμογή των μασκών N95 π.χ. στην Αυστρία και τη Γερμανία.

Εκείνοι με οξείες ή μακροχρόνιες ασθένειες που επηρεάζουν την καρδιά και το αναπνευστικό τους σύστημα είναι αυτοί που πιέζονται περισσότερο για να φορέσουν N-95.

Αλλά αυτή η μελέτη δείχνει ότι θα αντιμετώπιζαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτά τα συγκεκριμένα συμπτώματα.

Πέρυσι, μια  προεκτυπωμένη ιταλική μελέτη  διαπίστωσε ότι ακόμη και η βραχυπρόθεσμη χρήση χειρουργικής μάσκας συσχετίστηκε με αυξημένο επίπεδο εισπνεόμενου CO2 μεγαλύτερο από 5000 ppm στο 90% των ατόμων ηλικίας 10 έως 18 ετών στο δείγμα.

Τα ευρήματα από την ομάδα του Kisielinski έρχονται λίγο μετά την αναφορά του Slauy News για μια ξεχωριστή πρόσφατη μελέτη για τις μάσκες.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα σε μια νέα μελέτη ότι «δεν μπόρεσαν να παρουσιαστούν στοιχεία» που να αποδεικνύουν ότι οι μάσκες προστατεύουν τα ευάλωτα άτομα από το να κολλήσουν Covid.

Μια έκθεση σχετικά με τη μελέτη δημοσιεύθηκε από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) αυτή την εβδομάδα.

Η μελέτη διερεύνησε εάν οι μάσκες προσώπου υψηλής ποιότητας ιατρικής ποιότητας N95, KN95 και FFP2 βοήθησαν στην προστασία των ευάλωτων ατόμων στην κοινότητα από τον ιό.

«Η ανασκόπηση δεν εντόπισε καμία μελέτη για συμπερίληψη και, επομένως, δεν μπορούσε να παράσχει στοιχεία για την απάντηση στο ερευνητικό ερώτημα», κατέληξαν οι ερευνητές.

«Δεν βρέθηκαν μελέτες που να ταιριάζουν με τα κριτήρια ένταξης, επομένως δεν μπόρεσαν να παρουσιαστούν στοιχεία».

Αυτή η τελευταία μελέτη δεν είναι η πρώτη που προσδιορίζει ότι οι μάσκες είναι αναποτελεσματικές κατά του Covid.

Όπως ανέφερε προηγουμένως το Slay News  , μια τεράστια διεθνής ερευνητική συνεργασία νωρίτερα φέτος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μάσκες παρέχουν «λίγη έως καθόλου» προστασία έναντι των ποσοστών ασθενειών ή μολύνσεων.

Οι ερευνητές ανέλυσαν αρκετές δεκάδες αυστηρές μελέτες που επικεντρώνονται σε «φυσικές παρεμβάσεις» κατά του Covid και της γρίπης πριν καταλήξουν στο συμπέρασμα.

Εν τω μεταξύ, η Νέα Ζηλανδία μόλις παρέτεινε τις εντολές της για μάσκες, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος προχωρά από την πανδημία.

Όπως ανέφερε το Slay News   ο ριζοσπαστικός νέος πρωθυπουργός της χώρας Chris Hipkins αποφάσισε να παρατείνει τους ισχύοντες περιορισμούς για τον Covid για τουλάχιστον άλλους δύο μήνες.

*Τα παραπάνω δημοσιεύονται απο τον Φρανκ Μπέργκμαν σε Ιστότοπο εξωτερικού το   slaynews.com

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button