Συγκολλημένα ρετάλια κρέατος πουλερικών και ψαριού με ρανσγλουταμινάση.Τραγικές συνέπειες

Μαγική «κόλλα» κρεάτων (Meat Glue) και μπιφτέκια που τα πουλάνε Νομίμως ως ακατέργαστα..
Αγνωστη κι επικίνδυνη ουσία που μετατρέπει τα «ρετάλια» σκουπίδια κρέατος σε πανάκριβα φιλέτα από μοσχαρίσιο, χοιρινό κρέας ενώ φαίνεται ότι πολλά φιλέτα κοτόπουλου αρνιού ή παρασκευάσματα θαλασσινών και ψαριών, έχουν «κατασκευαστεί» με την βοήθεια παρόμοιων ουσιών.
Πρόκειται για την τρανσγλουταμινάση, ένα ένζυμο που στους τεχνολόγους τροφίμων είναι γνωστή σαν «κόλλα κρέατος», παράγεται από την καλλιέργεια βακτηριδίων ή από το αίμα αγελάδων και χοίρων και χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση περίσσιων κομματιών κρέατος που έπειτα πωλούνται σε πολύ ακριβή τιμή.
Σύμφωνα με τη New York Daily News, η Αγγλία απαγόρευσε τη χρήση τέτοιων προϊόντων πέρσι καθώς πρόκειται για παραπλάνηση του καταναλωτή ο οποίος θεωρεί πως τρώει ένα ενιαίο κομμάτι κρέατος και όχι πολλά ενωμένα. Ωστόσο η τεχνική παραμένει νόμιμη σε όλη την Ευρώπη.
Η χρήση αυτών των πρώτων υλών-δηλητηρίων, έχει τραγικές συνέπειες στην υγεία του ανθρώπου προειδοποιεί ο Π.Ο.Υ. και Ε.Φ.Ε.Τ.
Όπως ίσως ακούσατε ήδη, μια επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το επεξεργασμένο κρέας προκαλεί καρκίνο.
«ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΣ – ΦΑΕ ΟΤΙ ΘΕΣ» αλλά ας γνωρίζεις με τι δηλητήρια τρέφεις τα παιδιά σου και τον εαυτό σου όταν βάζεις το αίμα και τα παράγωγα του, στο σώμα σου. Αν το καλοσκεφτούμε, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η τροφή που τρώμε έχει επίδραση στη φυσική, συναισθηματική και νοητική μας κατάσταση.
Αυτό πιθανόν να  χρησιμοποιείται σε προϊόντα κρέατος σε φαστφουντάδικα  εστιατόρια, η σε επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος σε σουπερμάρκετ τύπου κοτομπουκιές, μπιφτέκια Gordon blue κλπ. Ότι τρώμε λοιπόν έξω η αγοράζουμε τυποποιημένο είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ότι δεν το περιέχει.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button