Με την απόφαση αντισυνταγματικότητας της παράτασης αναστολής των υγειονομικών το ΣτΕ δεν εξαγνίζεται

Απορώ και εξίσταμαι αλλά και καχύποπτη είμαι ως προς τα κίνητρα για την πρόσφατη απόφαση 2332/2022 του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση της  υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού  των υγειονομικών ως τις 31/12/2022, διότι είναι, λέει, αντίθετη προς τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας στην απόφασή τους σημειώνουν ότι το χρονικό διάστημα  από τη λήψη του μέτρου υπερβαίνει προδήλως το εύλογο, «χωρίς, ωστόσο, να έχει διενεργηθεί επαναξιολόγησή του, βάσει επίκαιρων, κατά τον χρόνο εκείνο, επιστημονικών και επιδημιολογικών στοιχείων, για την αξία, την αποτελεσματικότητα και τις συνέπειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας».

Να θυμηθούμε ότι στις 30 Αυγούστου 2022 το ΣτΕ είχε κρίνει το μέτρο συνταγματικό με την απόφαση της Ολομέλειας 1684/2022, απορρίπτοντας την αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ περί ακυρώσεώς του και σημειώνοντας ότι η υποχρέωση εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο!

Είμαι, λοιπόν, καχύποπτη διότι το ΣτΕ δεν συνηθίζει να κοντράρει αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

Από το 2010 και μετά το ΣτΕ έκρινε «συνταγματικούς» όλους τους ανθρωποκτόνους νόμους των μνημονίων που ψηφίστηκαν από διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις – αποφάσεις που εξαθλίωναν τους Έλληνες, ξεπουλούσαν τα “ασημικά” της χώρας αντί πινακίου φακής, εκχωρούσαν την εθνική κυριαρχία και υποθήκευαν τη χώρα για 99 χρόνια.

Ούτε μας έχει συνηθίσει σε ευαισθησίες και ενσυναίσθηση για τα προβλήματα του λαού το Συμβούλιο Επικρατείας.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Μήπως οι σύμβουλοι Επικρατείας ανακάλυψαν όψιμα τις παρενέργειες (ξαφνικούς θανάτους, αυτοάνοσα, κλπ) που έχει προκαλέσει το κορωνοεμβόλιο και θέλουν να πηδήξουν από την κλυδωνιζόμενη βάρκα της στημένης πανδημίας και των πειραματικών σκευασμάτων, τώρα που όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν την εγκληματική απάτη της παγκόσμιας ελίτ κατά της ανθρωπότητας;

Ή μήπως ο Κυριάκος  Μητσοτάκης έβαλε το ΣτΕ μπροστά ώστε να βρει δικαιολογία – προπέτασμα καπνού – για την επιστροφή των υγειονομικών στις θέσεις τους εν όψει των εκλογών, χωρίς να τρωθεί ο αρρωστημένος εγωισμός του;

Εάν οι ανωτέρω υποψίες μου είναι αβάσιμες, δηλαδή αν το ΣτΕ είδε επιτέλους το φως το αληθινό και ανένηψε, κοινώς μετάνιωσε για τον πρότερο αμαρτωλό βίο του λόγω διαπλοκής με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αποφασίζοντας να γίνει επιτέλους ανεξάρτητο και να κρίνει τα αιτήματα του λαού με δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα – πράγμα αμφίβολο για μένα – θα δείξει στο μέλλον. Υπάρχουν πολλοί παράνομοι νόμοι που το ίδιο το ΣτΕ έκρινε συνταγματικούς και οφείλει να τους επανεξετάσει, αν πράγματι ανένηψε.

Σε κάθε περίπτωση, καλωσορίζω την απόφαση 2332/2022 του ΣτΕ και εύχομαι οι πολύπαθοι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – σύγχρονοι ήρωες και μάρτυρες – να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους το συντομότερο δυνατόν και να λάβουν ολόκληρους τους μισθούς που στερήθηκαν τόσους μήνες.

Ωστόσο, ούτε η επαναπρόσληψη ούτε η καταβολή των μισθών τους για όλο το διάστημα που διατελούσαν «δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης» θα εξαλείψουν  τα ψυχικά τραύματα των ανεμβολίαστων υγειονομικών και των οικογένειών τους που τους προκάλεσε η απάνθρωπη συμπεριφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η δημόσια διαπόμπευσή τους από τους ακαταδίωκτους «ειδικούς» μέσα από τα εξαγορασμένα μίντια.

Όσο για τον αφελή και παραπλανημένο Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, που μάλλον προορίζεται να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος, παρότι εκτελούσε εντολές του Μητσοτάκη, τον λυπάμαι και εύχομαι ο πόνος που προκάλεσε στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς να μην του επιστραφεί αθροιστικά, διότι θα πονέσει και ο ίδιος ΠΟΛΥ. Και τότε, κανένα χειροφίλημα στον Βατοπεδινό Εφραίμ δεν θα μπορέσει να τον ανακουφίσει.

www.seferou-maria.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

  1. Μηπως,,επειδη οι υγειονομικοι θα πηγαιναν στο Ευρωπαικο δικαστηριο;Μηπως θα τους δικαιωνε,εφ’οσον σε ολες τις χωρες της ΕΕ σταματησε η πανδημια,και τοτε και ρεζιλι θα γινοτανε και λεφτα αντερα επρεπε να δωσει σαν αποζημιωση.Παντος,μετα τα ανεκδιηγητα σουργελα Σακελλαριδου,Σαρπ και Σκαλτσουνη,βλεπω οτι το ΣτΕ εχει στρωσει λιγο[ενταξει,το σκεπτικο της αποφασης ειναι το ιδιο γελοιο με τα αλλα σκεπτικα]Τωρα μενει να απαλλαγουμε και απο τον αλλο λακε που αντικατεστησε τον ευτελη και επιορκο Πλιωτα,τον τιτανοτεραστιο λακε της συμμοριας,Ντογιακο.Ιδωμεν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button