Express τρένο για πόλεμο

By Patrick Foy PatrickFoyDossier October 7, 2022

Στον απόηχο των θρασύδειλων βομβαρδισμών στους αγωγούς Nord Stream, δεν υπάρχει γυρισμός. Το πεδίο μάχης έχει επεκταθεί ασύμμετρα πέρα ​​από την Ουκρανία στην Ευρώπη. Το καπάκι στο Κουτί της Πανδώρας είναι ανοιχτό. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί τώρα.

Επιπλέον, το κατεστημένο της Ουάσιγκτον έχει δαιμονοποιήσει τόσο διεξοδικά τη Ρωσία με ένα μπαράζ ψεύτικης προπαγάνδας για τουλάχιστον μια δεκαετία που, με ή χωρίς τον Πούτιν, η Ρωσία έχει αποκοπεί οικονομικά και πνευματικά από την Ευρώπη. Για τη Δύση, η Ρωσία είναι πλέον ένας παρίας και θεωρείται απειλή.

Η Ρωσική Ομοσπονδία του Vladimir Putin έχει γίνει η δεύτερη «Αυτοκρατορία του Κακού» που αντικαθιστά τη Σοβιετική Ένωση σύμφωνα με το σενάριο Ουάσιγκτον-Νεοσυντηρητικών/ Νεοφιλελεύθερων-ΝΑΤΟ. Οι παραπλανημένοι υποστηρικτές αυτής της αφήγησης προφανώς το πιστεύουν. Ανεξάρτητα από τον θόρυβο που προέρχεται από όλες τις κατευθύνσεις, αυτή η αντίληψη είναι πλέον πραγματικότητα στην Ευρώπη και την Αμερική. Η Ρωσία έχει σίγουρα χάσει τον πόλεμο δημοσίων σχέσεων.

Όπως σοφά σημείωσε ο Πρέσβης Chas Freeman τον περασμένο Απρίλιο«Βρισκόμαστε μάρτυρες του τέλους της μεταψυχροπολεμικής περιόδου και της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εποχής του Bretton Woods, καθώς και άλλων ιστορικών αλλαγών στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων… Η προσπάθεια τριών αιώνων της Ρωσίας να προσκολληθεί στη Δύση απέτυχε οριστικά. Οι κυρώσεις την αποσυνδέουν από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική…».

Ως εκ τούτου, η  Μάζα της Ουάσιγκτον φαίνεται σε αυτή τη συγκυρία να βρίσκεται τουλάχιστον στα μισά της διαδρομής για την επίτευξη των δύο πρωταρχικών στόχων της με την μοντέρνα, ηθικολογική σταυροφορία μας στην Ουκρανία. Οι Νεοσυντηρητικοί/Νεοφιλελεύθεροι και ο Joe Biden έχουν πάρει φόρα.

Δεν θα εκπλησσόμουν αν έβλεπα αξιωματούχους να χορεύουν στους δρόμους έξω από το State Department και το Πεντάγωνο. Καλπάζουν ολοταχώς προς στην τελική νίκη στην πραγματοποίηση της βεντέτας τους εναντίον του Putin και της Ρωσίας.

Ακόμα κι αν διαπιστωθεί ότι η Ουάσιγκτον έχει σαμποτάρει τους Nord Streams – ένα άλλο θαυμάσιο παράδειγμα «της τάξης που βασίζεται σε κανόνες» δεν νομίζετε; – δεν θα έχει σημασία. Η Ουάσιγκτον ακολουθεί τη στρατηγική του Τελ Αβίβ: Αγνοήστε και προχωρήστε σε περαιτέρω βαρβαρότητες.

Οτιδήποτε κι αν κάνουν μπορούν να την βγάλουν καθαρή, γιατί το αμερικανικό κοινό είναι τόσο τεμπέλικο που δεν δίνει δεκάρα. Η «τάξη που βασίζεται σε κανόνες» σημαίνει κανόνες αυτοεξυπηρέτησης για την Ουάσιγκτον αλλά διαφορετικούς κανόνες για τον υπόλοιπο κόσμο. Έχετε ακούσει για Υεμένη; Ιράκ; Λιβύη; Συρία; Παλαιστίνη; Και λοιπά;

Για να επαναλάβουμε, οι προϋπάρχοντες, προ του πολέμου στόχοι της Ουάσιγκτον ήταν:

(1) Σταματήστε πάση θυσία τον Nord Stream II ώστε να μην τεθεί ποτέ σε λειτουργία, ενώ ταυτόχρονα θέτετε εκτός λειτουργίας τον Nord Stream I για πάντα μέσω στραγγαλιστικών κυρώσεων που θα ακολουθήσουν η ευεπηρέαστη ΕΕ και η Γερμανία.

(2) Αποσταθεροποιήστε τη Ρωσία με έναν ατέρμονα πόλεμο-αντιπροσώπων στην Ουκρανία που τελικά, ελπίζεται, θα οδηγήσει σε αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα. Ένα είδος επανάληψης της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης. Η Ρωσία πηγαίνει δεύτερη φορά για ένα πήδημα από ύψος.

Δεν έχετε παρά να περιηγηθείτε στην εντυπωσιακή μελέτη του Rand Extending Russia (2019) για να καταλάβετε τι συμβαίνει εδώ. Είναι ένα stress test. Η υπερκαταπόνηση της Ρωσίας είναι ο στόχος. Η μελέτη Rand παρέχει έναν οδικό χάρτη για την εξάλειψη της Μόσχας ως παράγοντα στις παγκόσμιες υποθέσεις, με βάση την ύποπτη εικασία ότι η Ρωσία είναι εχθρός της Αμερικής.

ΟΛΟΚΛΗΡΠ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:https://www.seferou-maria.gr

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button