Η υποστήριξη όπλων μαζικής καταστροφής ως οργάνων ειρήνης είναι ένα επικίνδυνο τέχνασμα

«Προληπτικός Πυρηνικός Πόλεμος»: Η ιστορική μάχη για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας.

Του καθηγητή Michel Chossudovsky  Global Research, 08 Μαΐου 2022

Σήμερα, οι κίνδυνοι της στρατιωτικής κλιμάκωσης είναι πέρα ​​από κάθε περιγραφή.

Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία έχει σοβαρές γεωπολιτικές επιπτώσεις. Θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ένα σενάριο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι σημαντικό να ξεκινήσει μια ειρηνευτική διαδικασία με σκοπό να αποτραπεί η κλιμάκωση.

Η Global Research δεν υποστηρίζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ιστορία αυτού του πολέμου πρέπει να γίνει κατανοητή.

Οι βομβαρδισμοί και το σφυροκόπημα, με επικεφαλής τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, εναντίον του λαού του Ντονμπάς ξεκίνησαν πριν από οκτώ χρόνια, με αποτέλεσμα την καταστροφή κατοικημένων περιοχών και περισσότερα από 10.000 θύματα αμάχων.

Απαιτείται διμερής Ειρηνευτική Συμφωνία.

Michel Chossudovsky, Global Research, 1 Μαρτίου 2022

——————————–

Εισαγωγή

Σε κανένα σημείο από τότε που έπεσε η πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945, η ανθρωπότητα δεν ήταν πιο κοντά στο αδιανόητο. Όλες οι διασφαλίσεις της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, που κατηγοριοποιούσαν την πυρηνική βόμβα ως «όπλο έσχατης ανάγκης», καταργήθηκαν.

Η δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 21 Φεβρουαρίου 2022 ήταν μια απάντηση στις απειλές των ΗΠΑ για χρήση πυρηνικών όπλων σε προληπτική βάση κατά της Ρωσίας, παρά τη «διαβεβαίωση» του Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ δεν θα καταφύγουν σε πυρηνική επίθεση «Πρώτου χτυπήματος» εναντίον ενός εχθρού της Αμερικής.

«Επιτρέψτε μου [ο Πούτιν] να εξηγήσω ότι τα έγγραφα στρατηγικού σχεδιασμού των ΗΠΑ περιέχουν τη δυνατότητα ενός λεγόμενου προληπτικού χτυπήματος εναντίον εχθρικών πυραυλικών συστημάτων. Και ποιος είναι ο κύριος εχθρός για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ; Το ξέρουμε κι εμείς. Είναι η Ρωσία. Στα έγγραφα του ΝΑΤΟ η χώρα μας ανακηρύσσεται επίσημα και άμεσα η κύρια απειλή για την ασφάλεια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Και η Ουκρανία θα χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για ττο κτύπημα». (Ομιλία Πούτιν, 21 Φεβρουαρίου 2022, η έμφαση προστέθηκε)

Τον περασμένο Ιούλιο του 2021, η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεκίνησε την αναθεώρηση της πυρηνικής στάσης του 2021 (NPR) που θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί επίσημα το 2022. Η NPR του 2021 θα περιλαμβάνει αυτό που περιγράφεται ως «πυρηνική διακηρυκτική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

Είναι απίθανο το NPR του 2021 να καταργήσει τις πυρηνικές επιλογές των κυβερνήσεων Ομπάμα και Μπους, οι οποίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην έννοια του προληπτικού πυρηνικού πολέμου που τέθηκε στην ομιλία του Προέδρου Πούτιν.

Το υποκείμενο πυρηνικό δόγμα των ΗΠΑ συνίσταται στην απεικόνιση των πυρηνικών όπλων ως μέσο «αυτοάμυνας» και όχι ως «όπλο μαζικής καταστροφής».

Επιπλέον, υπάρχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα πίσω από το NPR που συνδέονται με το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων αξίας 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Αν και η σύγκρουση στην Ουκρανία περιορίστηκε μέχρι στιγμής σε συμβατικά όπλα σε συνδυασμό με «οικονομικό πόλεμο», η χρήση μιας μεγάλης σειράς εξελιγμένων ΟΜΚ (όπλων μαζικής καταστροφής), συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, βρίσκεται στο σχέδιο του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, ο συνολικός αριθμός των πυρηνικών κεφαλών παγκοσμίως είναι της τάξης των 13.000. Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχουν περίπου 4.000 πυρηνικές κεφαλές στα στρατιωτικά τους αποθέματα».

Οι κίνδυνοι του πυρηνικού πολέμου είναι πραγματικοί. Με γνώμονα το κέρδος. Δύο τρισεκατομμύρια δολάρια

Υπό τον Τζο Μπάιντεν, τα δημόσια κονδύλια που διατίθενται για τα πυρηνικά όπλα αναμένεται να αυξηθούν στα 2 τρισεκατομμύρια έως το 2030, και φέρεται να αποτελούν μέσο για τη διασφάλιση της ειρήνης και της εθνικής ασφάλειας σε βάρος των φορολογουμένων. (Πόσα σχολεία και νοσοκομεία θα μπορούσατε να χρηματοδοτήσετε με 2 τρισεκατομμύρια δολάρια;):

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν ένα οπλοστάσιο περίπου 1.700 στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που αναπτύσσονται σε διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM) και βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται υποβρύχια (SLBM) και σε βάσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών. Εκτιμάται ότι υπάρχουν επιπλέον 100 μη στρατηγικά ή τακτικά πυρηνικά όπλα σε βάσεις βομβαρδιστικών σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και περίπου 2.000 πυρηνικές κεφαλές σε αποθήκευση. [δείτε την ανάλυσή μας για τα B61-11 και B61-12 παρακάτω]

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) υπολόγισε τον Μάιο του 2021 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δαπανήσουν συνολικά 634 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια για να διατηρήσουν και να εκσυγχρονίσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο. (Έλεγχος όπλων)

Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθώ πρώτα στην αλλαγή του Πυρηνικού Δόγματος των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, και θα συνεχίσω με μια σύντομη ανασκόπηση της ιστορίας των πυρηνικών όπλων που χρονολογείται από το Πρότζεκτ του Μανχάταν που ξεκίνησε το 1939 με τη συμμετοχή τόσο του Καναδά όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανάλυση: Οι κίνδυνοι του πυρηνικού πολέμου

Michel Chossudovsky 

Σχόλια: Σύνδεσμος για το Odysee

Μια σημείωση για την ιστορία των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας. Ο ξεχασμένος πόλεμος του 1918  

Από ιστορική σκοπιά, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους απειλούν τη Ρωσία για περισσότερα από 104 χρόνια, ξεκινώντας κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με την ανάπτυξη των Αμερικανικών και των Συμμαχικών Δυνάμεων εναντίον της Σοβιετικής Ρωσίας στις 12 Ιανουαρίου 1918 (προς υποστήριξη του Αυτοκρατορικού Στρατού της Ρωσίας).

Η εισβολή των Συμμάχων ΗΠΑ-ΗΒ το 1918 στη Ρωσία είναι ορόσημο στη ρωσική ιστορία, που συχνά εσφαλμένα απεικονίζεται ως μέρος ενός Εμφυλίου Πολέμου.

Διήρκεσε για περισσότερα από δύο χρόνια και περιλάμβανε την ανάπτυξη περισσότερων από 200.000 στρατιωτών, εκ των οποίων οι 11.000 ήταν από τις ΗΠΑ και οι 59.000 από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ιαπωνία, η οποία ήταν σύμμαχος της Βρετανίας και της Αμερικής κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έστειλε 70.000 στρατιώτες.

Αμερικανικά και συμμαχικά στρατεύματα στο Βλαδιβοστόκ το 1918 

   Αμερικανικά στρατεύματα κατοχής στο Βλαδιβοστόκ 1918

Η απειλή του πυρηνικού πολέμου

Η απειλή των ΗΠΑ για πυρηνικό πόλεμο κατά της Ρωσίας διατυπώθηκε πριν από περισσότερα από 76 χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 1945, όταν οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση ήταν σύμμαχοι. Αποτελούνταν σε ένα «Σχέδιο Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου» πυρηνικού πολέμου κατά της ΕΣΣΔ, με στόχο 66 πόλεις με περισσότερες από 200 ατομικές βόμβες. Αυτό το σατανικό πρότζεκτ στο πλαίσιο του Προγράμματος Μανχάταν ήταν καθοριστικό για την πυροδότηση του Ψυχρού Πολέμου και της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών. (Βλέπε ανάλυση παρακάτω).

Ιστορική ανασκόπηση

1918-1920: Οι πρώτες αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις ηγήθηκαν του πολέμου κατά της Σοβιετικής Ρωσίας με περισσότερες από 10 χώρες να στέλνουν στρατεύματα για να πολεμήσουν δίπλα στον Λευκό Αυτοκρατορικό Ρωσικό στρατό. Αυτό συνέβη ακριβώς δύο μήνες μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, στις 12 Ιανουαρίου 1918, και κράτησε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Το Manhattan Project ξεκίνησε το 1939, με τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά. Ανάπτυξη Ατομικής Βόμβας.

Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, Ιούνιος 1941. Ναζιστική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση. Η Standard Oil του New Jersey πουλούσε πετρέλαιο στη Ναζιστική Γερμανία.

Φεβρουάριος 1945: Η Διάσκεψη της Γιάλτας. Η συνάντηση Ρούσβελτ, Τσόρτσιλ και Στάλιν.

«Επιχείρηση Αδιανόητη»: Ένα μυστικό σχέδιο επίθεσης κατά της Σοβιετικής Ένωσης που διατυπώθηκε από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ αμέσως μετά τη διάσκεψη της Γιάλτας. Καταργήθηκε τον Ιούνιο του 1945.

12 Απριλίου 1945: Η Διάσκεψη του Πότσνταμ. Ο Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν και ο πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ εγκρίνουν τον βομβαρδισμό της Ιαπωνίας με ατομική βόμβα.

15 Σεπτεμβρίου 1945: Ένα σενάριο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου που διατυπώθηκε από το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ: Ένα σχέδιο βομβαρδισμού 66 πόλεων της Σοβιετικής Ένωσης με 204 ατομικές βόμβες, όταν οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ ήταν σύμμαχοι. Το μυστικό σχέδιο (αποχαρακτηρισμένο) που διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κυκλοφόρησε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το επίσημο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις 2 Σεπτεμβρίου 1945.

1949: Η Σοβιετική Ένωση ανακοινώνει τη δοκιμή της πυρηνικής της βόμβας.

Δόγμα μετά τον Ψυχρό Πόλεμο: «Προληπτικός Πυρηνικός Πόλεμος» 

Το Δόγμα της Αμοιβαίας Εξασφαλισμένης Καταστροφής (MAD) της Εποχής του Ψυχρού Πολέμου δεν επικρατεί πλέον. Αντικαταστάθηκε στην αρχή της Κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους με το Δόγμα του Προληπτικού Πυρηνικού Πολέμου, δηλαδή τη χρήση πυρηνικών όπλων ως μέσο «αυτοάμυνας» τόσο από κράτη με πυρηνικά όσο και με μη πυρηνικά όπλα.

Στις αρχές του 2002, το κείμενο της Αναθεώρησης της Πυρηνικής Θέσης του Τζορτζ Μπους είχε ήδη διαρρεύσει, αρκετούς μήνες πριν από τη δημοσίευση της Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας (NSS) του Σεπτεμβρίου 2002, η οποία όριζε την «Προληπτική» ως:

«Η προκαταρκτική χρήση βίας ενόψει μιας επικείμενης επίθεσης». 

Δηλαδή ως πολεμική πράξη για λόγους αυτοάμυνας

Το δόγμα MAD καταργήθηκε. Η “Αναθεώρηση πυρηνικής στάσης του 2001” όχι μόνο επαναπροσδιόρισε τη χρήση πυρηνικών όπλων, τα λεγόμενα τακτικά πυρηνικά όπλα ή βόμβες καταστροφής (mini-nukes) και ότι θα μπορούσαν στο εξής να χρησιμοποιούνται στο συμβατικό πολεμικό θέατρο χωρίς την άδεια του Ανώτατου Διοικητή, δηλαδή του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επτά χώρες προσδιορίστηκαν στο NPR του 2001 (που εγκρίθηκε το 2002) ως πιθανοί στόχοι για μια προληπτική πυρηνική επίθεση.

Συζητώντας τις «απαιτήσεις για δυνατότητες πυρηνικών χτυπημάτων», η έκθεση αναφέρει το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Βόρεια Κορέα και τη Συρία ως «μεταξύ των χωρών που θα μπορούσαν να εμπλακούν σε άμεσες, πιθανές ή απροσδόκητες καταστάσεις».

Τρεις από αυτές τις χώρες (Ιράκ, Λιβύη και Συρία) έχουν αποτελέσει έκτοτε αντικείμενο πολέμων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Το NPR του 2002 επιβεβαίωσε επίσης τις συνεχιζόμενες προετοιμασίες πυρηνικού πολέμου κατά της Κίνας και της Ρωσίας.

Η αναθεώρηση του Μπους δείχνει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα εναντίον της Κίνας, επικαλούμενη «τον συνδυασμό των αναπτυσσόμενων στρατηγικών στόχων της Κίνας και τον συνεχιζόμενο εκσυγχρονισμό των πυρηνικών και μη πυρηνικών της δυνάμεων». 

Τέλος, παρόλο που η αναθεώρηση επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Μπους ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον εχθρός, ορίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να είναι προετοιμασμένες για πυρηνικά ενδεχόμενα με τη Ρωσία και σημειώνει ότι, εάν «οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία επιδεινωθούν σημαντικά στο μέλλον, οι ΗΠΑ ενδέχεται να πρέπει να αναθεωρήσουν τα επίπεδα και τη στάση της πυρηνικής δύναμης». Τελικά, η ανασκόπηση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πυρηνική σύγκρουση με τη Ρωσία είναι «ευλογοφανής» αλλά «δεν αναμένεται». (Έλεγχος όπλων). Η έμφαση προστέθηκε.

Εξετάζεται πυρηνικός πόλεμος τόσο κατά της Κίνας όσο και της Ρωσίας  

Η (επίθεση στη) Ρωσία έχει επισημανθεί ως “Ευλογοφανής” αλλά “Μη Αναμενόμενη” . Αυτό έγινε το 2002.

Σήμερα, στο αποκορύφωμα της κρίσης στην Ουκρανία, μια προληπτική πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας βρίσκεται στο σχέδιο του Πενταγώνου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί.

Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί;

Θυμόμαστε την ιστορική δήλωση του Reagan: «Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί. Η μόνη αξία στα δύο έθνη μας που διαθέτουν πυρηνικά όπλα είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ».

Ωστόσο, υπάρχουν ισχυρές φωνές και ομάδες λόμπι εντός του κατεστημένου των ΗΠΑ και της κυβέρνησης Μπάιντεν που είναι πεπεισμένες ότι «ένας πυρηνικός πόλεμος μπορεί να κερδηθεί».

Αναδρομή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: “Επιχείρηση Barbarossa” 

Υπάρχουν άφθονα στοιχεία ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και ο Βρετανός σύμμαχός τους είχαν την πρόθεση να κερδίσουν τον πόλεμο κατά της Ναζιστικής Γερμανίας στο Ανατολικό Μέτωπο με σκοπό την καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης: .

«Οι αυξανόμενες υποψίες του Στάλιν και της κουστωδίας του, ότι οι αγγλοαμερικανικές δυνάμεις ήλπιζαν ότι ο Ναζιστο-Σοβιετικός Πόλεμος θα διαρκούσε για χρόνια, βασίστηκαν σε βάσιμες ανησυχίες. Αυτή η επιθυμία είχε ήδη εκφραστεί εν μέρει από τον Χάρι Σ. Τρούμαν, μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ, ώρες μετά την εισβολή της Wehrmacht στη Σοβιετική Ένωση.

Ο Τρούμαν, τότε γερουσιαστής των ΗΠΑ, είπε ότι ήθελε να δει τους Σοβιετικούς και τους Γερμανούς να «σκοτώνουν όσο το δυνατόν περισσότερους» μεταξύ τους, μια στάση την οποία οι New York Times ονόμασαν αργότερα «μια σταθερή πολιτική». Οι Times είχαν δημοσιεύσει προηγουμένως τις παρατηρήσεις του Τρούμαν στις 24 Ιουνίου 1941, και ως εκ τούτου οι απόψεις του πιθανότατα δεν θα είχαν διαφύγει της προσοχής των Σοβιετικών. (Shane Quinn, Global Research, Μάρτιος 2022)

Η επιχείρηση Barbarossa του Χίτλερ που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1941 θα είχε αποτύχει από την αρχή αν δεν υπήρχε η υποστήριξη της Standard Oil της New Jersey (ιδιοκτησίας των Rockefellers) που παρέδιδε τακτικά άφθονες προμήθειες πετρελαίου στο Τρίτο Ράιχ. Ενώ η Γερμανία ήταν σε θέση να μετατρέψει τον άνθρακα σε καύσιμο, αυτή η συνθετική παραγωγή ήταν ανεπαρκής. Επιπλέον, οι πετρελαϊκοί πόροι Ploesti της Ρουμανίας (υπό τον έλεγχο των Ναζί μέχρι το 1944) ήταν ελάχιστοι. Η ναζιστική Γερμανία εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από τις αποστολές πετρελαίου από την US Standard Oil.

Η νομοθεσία του 1917 για το Εμπόριο με τον Εχθρό που εφαρμόστηκε επίσημα μετά την είσοδο της Αμερικής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν εμπόδισε την Standard Oil της New Jersey να πουλάει πετρέλαιο στη Ναζιστική Γερμανία. Αυτό παρά την έρευνα της Γερουσίας το 1942 για την US Standard Oil.

Ενώ οι κατευθείαν αποστολές πετρελαίου από τις ΗΠΑ περιορίστηκαν, η Standard Oil θα πουλούσε αμερικανικό πετρέλαιο μέσω τρίτων χωρών. Το αμερικανικό πετρέλαιο μεταφέρθηκε στην κατεχόμενη Γαλλία μέσω της Ελβετίας και από τη Γαλλία μεταφέρθηκε στη Γερμανία:

«… Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η Standard Oil, βάσει συμφωνιών που είχε επιβλέψει ο Teagle, συνέχισε να προμηθεύει τη Ναζιστική Γερμανία με πετρέλαιο. Οι αποστολές διήρχοντο από την Ισπανία, τις αποικίες της Γαλλίας Vichy στις Δυτικές Ινδίες και την Ελβετία».

Χωρίς αυτές τις αποστολές πετρελαίου που είχαν οργανώσει η Standard Oil και οι Rockefellers, η ναζιστική Γερμανία δεν θα ήταν σε θέση να εφαρμόσει τη στρατιωτική της ατζέντα. Χωρίς καύσιμα, το ανατολικό μέτωπο του Τρίτου Ράιχ υπό την Επιχείρηση Barbarossa πιθανότατα δεν θα είχε πραγματοποιηθεί, σώζοντας εκατομμύρια ζωές. Το δυτικό μέτωπο, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής κατοχής της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας, αναμφίβολα θα είχε επίσης επηρεαστεί.

Η ΕΣΣΔ κέρδισε στην πραγματικότητα τον πόλεμο κατά της Ναζιστικής Γερμανίας, με 27 εκατομμύρια θανάτους, οι οποίοι εν μέρει προέκυψαν από την κατάφωρη παραβίαση του Trading with the Enemy από την Standard Oil.

«Επιχείρηση Αδιανόητη» (Operation Unthinkable): Ένα Σενάριο Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου που διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ένα σενάριο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου κατά της Σοβιετικής Ένωσης είχε ήδη προβλεφθεί στις αρχές του 1945, στο πλαίσιο της ονομαζόμενης Operation Unthinkable, που θα ξεκινούσε πριν από το επίσημο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις 2 Σεπτεμβρίου 1945.

Ο Ρούσβελτ, ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν συναντήθηκαν στη Γιάλτα στις αρχές Φεβρουαρίου 1945 κυρίως με σκοπό να διαπραγματευτούν τη μεταπολεμική κατοχή της Γερμανίας και της Ιαπωνίας.

Βίντεο: Διάσκεψη της Γιάλτας

Εν τω μεταξύ, στον απόηχο της Διάσκεψης της Γιάλτας, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε σκεφτεί ένα Μυστικό Σχέδιο για να διεξαγάγει πόλεμο εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης: . .

«Αν νομίζατε ότι ο Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης έφτασε στο αποκορύφωμά του στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, τότε ξανασκεφτείτε το. Το 1945 ήταν η χρονιά που η Ευρώπη ήταν το χωνευτήρι για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το σχέδιο προέβλεπε μια μαζική συμμαχική επίθεση την 1η Ιουλίου 1945 από βρετανικές, αμερικανικές, πολωνικές και γερμανικές – ναι γερμανικές – δυνάμεις εναντίον του Κόκκινου Στρατού. Είχαν σκοπό να τους απωθήσουν από την Σοβιετο-κατεχόμενη Ανατολική Γερμανία και την Πολωνία, να ματώσουν τον Στάλιν και να τον αναγκάσουν να ξανασκεφτεί την κυριαρχία του στην Ανατολική Ευρώπη. … Τελικά, τον Ιούνιο του 1945, οι στρατιωτικοί σύμβουλοι του Τσόρτσιλ τον προειδοποίησαν να μην εφαρμόσει το σχέδιο, αλλά εντούτοις παρέμεινε ένα σχέδιο για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Αμερικανοί μόλις είχαν δοκιμάσει επιτυχώς μια ατομική βόμβα και τώρα υπήρχε ο τελικός πειρασμός να εξαφανιστούν τα σοβιετικά πληθυσμιακά κέντρα». 

Η «Operation Unthinkable» του Τσόρτσιλ κατά των Σοβιετικών Δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη (βλ. παραπάνω) εγκαταλείφθηκε τον Ιούνιο του 1945.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού (1940-45), ο Τσόρτσιλ είχε υποστηρίξει το Σχέδιο Μανχάταν. Ήταν πρωταγωνιστής του πυρηνικού πολέμου κατά της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος είχε εξεταστεί στο πλαίσιο του σχεδίου του Μανχάταν ήδη από το 1942, όταν οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση ήταν σύμμαχοι ενάντια στη Ναζιστική Γερμανία.

Ένα Σχέδιο για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον 66 μεγάλων αστικών περιοχών της Σοβιετικής Ένωσης διατυπώθηκε επίσημα στις 15 Σεπτεμβρίου 1945 από το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ (βλ. ενότητα παρακάτω).

Η Διάσκεψη του Πότσνταμ

Ο Αντιπρόεδρος Harry S. Truman ορκίστηκε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στις 12 Απριλίου 1945, μετά το θάνατο του Franklin D. Roosvelt, ο οποίος πέθανε απροσδόκητα από εγκεφαλική αιμορραγία..

Στις συναντήσεις του Πότσνταμ, ο Πρόεδρος Τρούμαν ξεκίνησε συζητήσεις (Ιούλιος 1945) με τον Στάλιν και τον Τσόρτσιλ. Οι συζητήσεις ήταν διαφορετικής φύσης από αυτές της Γιάλτας, ειδικά όσον αφορά τόσο τον Τρούμαν όσο και τον Τσόρτσιλ που ήταν και οι δύο υπέρ του πυρηνικού πολέμου: 

«Ο [Βρετανός] πρωθυπουργός [Τσόρτσιλ] και εγώ φάγαμε μόνοι. Συζητήθηκε το Manhattan (είναι επιτυχία). Αποφάσισε να μιλήσει στον Στάλιν γι’ αυτό. Ο Στάλιν είχε δείξει στον Πρωθυπουργό [Τσώρτσιλ] τηλεγράφημα του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας που ζητούσε ειρήνη. Μου διάβασε και ο Στάλιν την απάντησή του. Ήταν ικανοποιητικό. Πιστέψτε ότι οι Ιάπωνες θα “διπλωθούν” προτού εισέλθει η Ρωσία. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν όταν το Manhattan εμφανιστεί πάνω από την πατρίδα τους. Θα ενημερώσω σχετικά τον Στάλιν την κατάλληλη στιγμή. (Ημερολόγιο Τρούμαν, 17 Ιουλίου 1945, η έμφαση προστέθηκε)

Αυτό που επιβεβαιώνει αυτή η δήλωση από το Ημερολόγιο Τρούμαν είναι ότι η Ιαπωνία θα «διπλωθεί» και θα παραδοθεί στις ΗΠΑ «προτού μπει η Ρωσία στον πόλεμο». Τελικά αυτός ήταν ο στόχος των ατομικών βομβών που έπεσαν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι.

Ενώ ο Στάλιν ενημερώθηκε πρόχειρα από τον Τρούμαν σχετικά με το Project Manhattan τον Ιούλιο του 1945, πηγές αναφέρουν ότι η Σοβιετική Ένωση γνώριζε το Πρόγραμμα Manhattan ήδη από το 1942. Είπε ο Τρούμαν στον Στάλιν ότι η ατομική βόμβα προοριζόταν για την Ιαπωνία;

«Συναντηθήκαμε στις 11:00, σήμερα. [Δηλαδή ο Στάλιν, ο Τσόρτσιλ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ].

Αλλά είχα μια πιο σημαντική σύνοδο [χωρίς τον Στάλιν;] με τον Λόρδο Mountbatten και τον Στρατηγό Marshall [Αμερικάνικος Επιτελάρχης] πριν από αυτό. [Αυτή η συνάντηση δεν ήταν μέρος της επίσημης ατζέντας] Ανακαλύψαμε την πιο τρομερή βόμβα στην ιστορία του κόσμου. Μπορεί να είναι η πύρινη καταστροφή  που προφηθεύτηκε στην εποχή της κοιλάδας του Ευφράτη, μετά τον Νώε και την απίθανη κιβωτό του.

Τέλος πάντων, πιστεύουμε ότι βρήκαμε τον τρόπο να προκαλέσουμε διάσπαση του ατόμου. Ένα πείραμα στην έρημο του Νέου Μεξικού ήταν εκπληκτικό – για να το θέσω ήπια. Δεκατρείς λίβρες του εκρηκτικού προκάλεσαν έναν κρατήρα εξακοσίων ποδιών βάθους και χιλίων διακοσίων ποδιών σε διάμετρο, γκρέμισε έναν ατσάλινο πύργο μισό μίλι μακριά και τσάκισε άνδρες δέκα χιλιάδες γιάρδες μακριά. Η έκρηξη ήταν ορατή για περισσότερα από διακόσια μίλια και μπορεί να ακουστεί για σαράντα μίλια και περισσότερο.

Αυτό το όπλο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ιαπωνίας από τώρα έως τις 10 Αυγούστου.  Είπα στον υπουργό Πολέμου, κ. Stimson, να το χρησιμοποιήσει ώστε να είναι στόχος στρατιωτικούς στόχους, στρατιώτες και ναύτες και όχι γυναίκες και παιδιά. Ακόμα κι αν οι Ιάπωνες είναι άγριοι, αδίστακτοι, ανελέητοι και φανατικοί, εμείς ως ηγέτιδα δύναμη του κόσμου για την κοινή ευημερία δεν μπορούμε να ρίξουμε αυτή τη φοβερή βόμβα στην παλιά πρωτεύουσα ή στη νέα. Αυτός και εγώ είμαστε  σύμφωνοι.

Ο στόχος θα είναι καθαρά στρατιωτικός και θα εκδώσουμε μια προειδοποιητική δήλωση ζητώντας από τους Ιάπωνες να παραδοθούν και να σώσουν ζωές. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα το κάνουν αυτό, αλλά θα τους έχουμε δώσει την ευκαιρία. Είναι σίγουρα καλό για τον κόσμο που ο το πλήθος του Χίτλερ ή του Στάλιν δεν ανακάλυψε αυτή την ατομική βόμβα. Φαίνεται να είναι το πιο τρομερό πράγμα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, αλλά μπορεί να γίνει το πιο χρήσιμο». (Το ημερολόγιο του Τρούμαν, συνάντηση του Πότσνταμ στις 18 Ιουλίου 1945)

Η συζήτηση για το Manhattan Project δεν εμφανίζεται στα επίσημα πρακτικά των συναντήσεων.

Το περιβόητο «Πρόγραμμα ΙΙΙ Παγκόσμιου Πολέμου» για την Πυρηνική Επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης (15 Σεπτεμβρίου 1945)  

Μόλις δύο εβδομάδες μετά το επίσημο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (2 Σεπτεμβρίου 1945), το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ εξέδωσε μια οδηγία (15 Σεπτεμβρίου 1945) για «Διαγραφή της Σοβιετικής Ένωσης από τον χάρτη» (66 πόλεις, με 204 ατομικές βόμβες). όταν οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ ήταν ακόμη σύμμαχοι, επιβεβαιωμένο από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα. (Για περισσότερες λεπτομέρειες βλέπε Chossudovsky, 2017 )

Σύμφωνα με ένα απόρρητο (αποχαρακτηρισμένο) έγγραφο της 15ης Σεπτεμβρίου 1945, « το Πεντάγωνο είχε οραματιστεί την ανατίναξη της Σοβιετικής Ένωσης με μια συντονισμένη πυρηνική επίθεση εναντίον μεγάλων αστικών περιοχών.

Όλες οι μεγάλες πόλεις της Σοβιετικής Ένωσης συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο των 66 «στρατηγικών» στόχων. Η ειρωνεία είναι ότι αυτό το σχέδιο κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Πολέμου πριν από την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου.

Πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα της Επιχείρησης της 15ης Σεπτεμβρίου 1945

Η εποχή του Ψυχρού Πολέμου  

Η κούρσα πυρηνικών όπλων ήταν το άμεσο αποτέλεσμα του σχεδίου της Αμερικής τον Σεπτέμβριο του 1945 να «ανατινάξει τη Σοβιετική Ένωση», που διατυπώθηκε από το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ.

Η Σοβιετική Ένωση δοκίμασε την πρώτη της πυρηνική βόμβα το 1949. Χωρίς το Σχέδιο Μανχάταν και το «Σχέδιο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου» του Υπουργείου Πολέμου της 15ης Σεπτεμβρίου 1945, η Κούρσα Εξοπλισμών δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.

Το Υπουργείο Πολέμου της 15ης Σεπτεμβρίου 1945 έθεσε τις βάσεις για πολλά σχέδια για τη διεξαγωγή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας:

Η Λίστα Ψυχρού Πολέμου των 1200 Στοχευμένων Πόλεων

Αυτή η αρχική λίστα του 1945 με εξήντα έξι πόλεις ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου (1956) για να συμπεριλάβει περίπου 1200 πόλεις στην ΕΣΣΔ και τις σοβιετικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (βλ. αποχαρακτηρισμένα έγγραφα παρακάτω). Οι βόμβες που προορίζονταν για χρήση ήταν πιο ισχυρές όσον αφορά την εκρηκτική ικανότητα από αυτές που έπεσαν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι.

Πηγή: Αρχείο Εθνικής Ασφάλειας

Σύμφωνα με το Σχέδιο του 1956, οι H-βόμβες επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν ενάντια σε στόχους προτεραιότητας «Air Power» στη Σοβιετική Ένωση, την Κίνα και την Ανατολική Ευρώπη. Μεγάλες πόλεις στο Σοβιετικό Μπλοκ, συμπεριλαμβανομένου του Ανατολικού Βερολίνου, αποτελούσαν υψηλές προτεραιότητες στη «συστηματική καταστροφή» για τους ατομικούς βομβαρδισμούς. (William Burr, Κατάλογος Στόχων Πυρηνικών Επιθέσεων Ψυχρού Πολέμου των ΗΠΑ με 1200 πόλεις του Σοβιετικού Μπλοκ «Από την Ανατολική Γερμανία στην Κίνα», Αρχείο Εθνικής Ασφάλειας Ηλεκτρονικό Βιβλίο Ενημερώσεων Αρ. 538, Δεκέμβριος 2015

Πηγή: Αρχείο Εθνικής Ασφάλειας

Rand Corporation

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, επικράτησε το δόγμα της Αμοιβαίας Εξασφαλισμένης Καταστροφής (MAD), δηλαδή ότι η χρήση πυρηνικών όπλων θα είχε ως αποτέλεσμα «την καταστροφή τόσο του επιτιθέμενου όσο και του αμυνόμενου».

Στη μεταψυχροπολεμική εποχή, το πυρηνικό δόγμα των ΗΠΑ επαναπροσδιορίστηκε. Οι «επιθετικές» στρατιωτικές ενέργειες που χρησιμοποιούν πυρηνικές κεφαλές περιγράφονται πλέον ως πράξεις «αυτοάμυνας».

Ανθρωπιστικός Πυρηνικός Πόλεμος υπό τον Joe Biden 

Οι στρατιωτικές επεμβάσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Υεμένη) που είχαν ως αποτέλεσμα εκατομμύρια θύματα αμάχων προαναγγέλλονται ως Ανθρωπιστικοί Πόλεμοι, ως μέσο για την εξασφάλιση της Ειρήνης.

Αυτός είναι επίσης ο λόγος που βρίσκεται πίσω από την επέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

«Θέλω απλώς να ξέρετε ότι, όταν μιλάμε για πόλεμο, μιλάμε πραγματικά για ειρήνη», είπε ο Τζορτζ Μπους.

«Ανθρωπιστικές Πυρηνικές Βόμβες»

Αυτού του είδους οι «ανθρωπιστικές πυρηνικές βόμβες» δεν ενσωματώνονται μόνο στην ατζέντα εξωτερικής πολιτικής του Joe Biden, αλλά αποτελούν τον βασικό άξονα του αμερικανικού στρατιωτικού δόγματος, δηλαδή τη λεγόμενη Αναθεώρηση της Πυρηνικής Στάσης, για να μην αναφέρουμε το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων 1,2 τρισεκατομμυρίων που ξεκίνησε επί διακυβέρνησης Ομπάμα.

Τα μίνι πυρηνικά B61 που αναπτύχθηκαν στη Δυτική Ευρώπη 

Το τελευταίο «μίνι πυρηνικό» B61-12 πρόκειται να αναπτυχθεί στη Δυτική Ευρώπη, με στόχο τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή (αντικαθιστώντας τις υπάρχουσες πυρηνικές βόμβες B61).

Το B-61-12 απεικονίζεται ως μια «πιο εύχρηστη» «χαμηλής απόδοσης» «ανθρωπιστική βόμβα» «αβλαβής για τους αμάχους». Αυτή είναι η ιδεολογία. Η πραγματικότητα είναι η «Αμοιβαία Εξασφαλισμένη Καταστροφή» (MAD).

Το B61-12 έχει μέγιστη απόδοση 50 κιλοτόνων, που είναι τριπλάσια από μια βόμβα της Χιροσίμα (15 κιλοτόνοι) που είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους από 100.000 θανάτους μέσα σε λίγα λεπτά.

Εάν μια προληπτική επίθεση χρησιμοποιώντας ένα λεγόμενο μίνι πυρηνικό πυρηνικό όπλο ήταν επιτυχής, με στόχο τη Ρωσία ή το Ιράν, αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε ένα σενάριο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Φυσικά, αυτές οι λεπτομέρειες δεν επισημαίνονται στις κύριες αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

F-15E Eagle Strike – Eagle Fighter για την παράδοση του B-61-12

Πυρηνικά χαμηλής απόδοσης: Ο Ανθρωπιστικός Πόλεμος συνεχίζεται 

Και όταν τα χαρακτηριστικά αυτής της «ακίνδυνης» πυρηνικής βόμβας χαμηλής απόδοσης εισάγονται στα στρατιωτικά εγχειρίδια, ο «ανθρωπιστικός πόλεμος» γίνεται ζωντανός: «Είναι χαμηλής απόδοσης και ασφαλής για τους πολίτες, ας τη χρησιμοποιήσουμε» [παράφραση].

Το αμερικανικό οπλοστάσιο των πυρηνικών βομβών B61 που στρέφονται κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρίσκεται επί του παρόντος υπό την εθνική διοίκηση 5 μη πυρηνικών κρατών (Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Τουρκία). Η δομή εντολών που αφορά το B61-12 δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Η κατάσταση όσον αφορά τη βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας είναι ασαφής.

Η υποστήριξη των ΟΜΚ (Όπλων Μαζικής Καταστροφής) ως οργάνων ειρήνης είναι ένα επικίνδυνο τέχνασμα.  

Σε όλη την ιστορία, τα “Λάθη” έπαιξαν σημαντικό ρόλο.  

Βρισκόμαστε σε ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι. Δεν υπάρχει πραγματικό αντιπολεμικό κίνημα στο οπτικό πεδίο.

Γιατί; Γιατί ο πόλεμος είναι καλός για τις επιχειρήσεις!

Και οι δυνάμεις του Big Money που βρίσκονται πίσω από τους πολέμους υπό την ηγεσία ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ελέγχουν τόσο το αντιπολεμικό κίνημα όσο και την κάλυψη των πολέμων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Πάει πίσω στον λεγόμενο Σοβιετικό-Αφγανικό Πόλεμο (1979-) του οποίου ηγήθηκε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Zbigniew Brzezinski.

Μέσω των «φιλανθρωπικών» τους ιδρυμάτων (Ford, Rockefeller, Soros κλπ.) οι οικονομικές ελίτ διοχέτευσαν με τα χρόνια εκατομμύρια δολάρια στη χρηματοδότηση των λεγόμενων «προοδευτικών κινημάτων» συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ (WSF).

Ονομάζεται «Κατασκευασμένη Διαφωνία» (Manufactured Dissent): Το Big Money βρίσκεται επίσης πίσω από πολλά πραξικοπήματα και έγχρωμες επαναστάσεις.

Εν τω μεταξύ, σημαντικοί τομείς της Αριστεράς, συμπεριλαμβανομένων αφοσιωμένων ακτιβιστών κατά του πολέμου, έχουν υποστηρίξει τις εντολές του Covid χωρίς να επαληθεύσουν ή να αναγνωρίσουν τα γεγονότα και την ιστορία της λεγόμενης πανδημίας.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι πολιτικές lockdown καθώς και το «εμβόλιο δολοφονίας» του Covid-19 αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του «ευρυτέρου οπλοστασίου» της οικονομικής ελίτ. Είναι όργανα υποταγής και τυραννίας.

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σεναρίου του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου που συνίσταται στην εγκαθίδρυση με στρατιωτικά και μη μέσα ενός αυτοκρατορικού συστήματος «παγκόσμιας διακυβέρνησης».

Τα ίδια ισχυρά οικονομικά συμφέροντα (Rockefeller, Rothschild, BlackRock, Vanguard, κλπ.) που υποστηρίζουν τη στρατιωτική ατζέντα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ βρίσκονται σταθερά πίσω από το «Covid Pandemic Op».

***

Η Ιστορική Μάχη για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία. Ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος σημαίνει το τέλος της ανθρωπότητας;

Η αμείλικτη πολεμική προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση των μέσων ενημέρωσης είναι η κινητήρια δύναμη. Πρέπει να Αντιμετωπιστεί.

Είναι η «ειρηνική συνύπαρξη» και η διπλωματία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ μια επιλογή;

«Ο πόλεμος είναι καλός για τις επιχειρήσεις»: Οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις που υποστηρίζουν τα συμφέροντα του Big money πρέπει να αμφισβητηθούν. 

—————————————————————————-

«Προς ένα Σενάριο Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου: Οι κίνδυνοι του πυρηνικού πολέμου»

Του Michel Chossudovsky

Διατίθεται κατόπιν παραγγελίας από την Global Research!

Αριθμός ISBN: 978-0-9737147-5-3 Έτος: 2012 Σελίδες: 102

Έκδοση PDF : 6,50 $ (αποστέλλεται απευθείας στον λογαριασμό email σας!)

Ο Michel Chossudovsky είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα και Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG), το οποίο φιλοξενεί τον αναγνωρισμένο ιστότοπο www.globalresearch.ca. Είναι συνεργάτης της Εγκυκλοπαίδειας Britannica. Τα κείμενά του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

Κριτικές

«Αυτό το βιβλίο είναι μία «πρέπει» πηγή – μια πλούσια τεκμηριωμένη και συστηματική διάγνωση του υπέρτατου παθολογικού γεωστρατηγικού σχεδιασμού των πολέμων των ΗΠΑ από την ‘9-11’ εναντίον μη πυρηνικών χωρών για την κατάληψη των κοιτασμάτων πετρελαίου και των πόρων τους υπό το πρόσχημα της “ελευθερίας και δημοκρατίας”». – John McMurtry, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Guelph.

«Σε έναν κόσμο όπου οι κατασκευασμένοι, προληπτικοί ή – πιο της μόδας- “ανθρωπιστικοί” επιθετικοί πόλεμοι έχουν γίνει ο κανόνας, αυτό το προκλητικό βιβλίο μπορεί να είναι η τελευταία μας κλήση αφύπνισης». – Denis Halliday, πρώην Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

«Ο Michel Chossudovsky αποκαλύπτει την παραφροσύνη της ιδιωτικοποιημένης πολεμικής μας μηχανής. Το Ιράν στοχοποιείται με πυρηνικά όπλα ως μέρος μιας πολεμικής ατζέντας που βασίζεται σε στρεβλώσεις και ψέματα με σκοπό το ιδιωτικό κέρδος. Οι πραγματικοί στόχοι είναι το πετρέλαιο, η οικονομική ηγεμονία και ο παγκόσμιος έλεγχος. Το τίμημα θα μπορούσε να είναι το πυρηνικό ολοκαύτωμα. Όταν τα όπλα γίνονται η πιο καυτή εξαγωγή της μοναδικής υπερδύναμης στον κόσμο και οι διπλωμάτες εργάζονται ως πωλητές για την αμυντική βιομηχανία, ολόκληρος ο κόσμος κινδυνεύει απερίσκεπτα. Αν πρέπει να έχουμε στρατό, αυτό ανήκει εξ ολοκλήρου στον δημόσιο τομέα. Κανείς δεν πρέπει να επωφελείται από τον μαζικό θάνατο και την καταστροφή».  Ellen Brown, συγγραφέας του «Web of Debt» και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημόσιου Τραπεζικού Τομέα.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research.
Πνευματικά δικαιώματα © Καθηγητής Michel Chossudovsky, Global Research, 2022

Σχολιάστε τα άρθρα Global Research στη σελίδα μας στο Facebook

Γίνετε μέλος της Global Research 

globalresearch.ca 

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button