Σε σκάνδαλο με Κακουργηματική απιστία ο “Μποκές” της Περιφερειάρχου Ι.Ν Ρόδης Κράτσα με την ανοχή της.
Η επιβολή αργίας σε περιφερειακό σύμβουλο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, επειδή κατηγορείται για κακουργηματική απιστία, με βούλευμα του 2018 που είχε φέρει στο φως η εφημερίδα μας στις 30.01.2022, εγείρει ερωτήματα για την ανοχή του επικεφαλής της παράταξής του, καθώς και της ίδιας της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.
Με απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου τέθηκε σε αργία ο περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Ζακύνθου Θεόδωρος Τσουκαλάς (Μποκές), εκλεγμένος με την παράταξη «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» του Σπύρου Σπύρου (έπειτα από αναφορά της «ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά» με επικεφαλής τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο).
Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Επί τριάντα μήνες ανέχονταν και συγκάλυπταν την παρανομία», η «ΑΝΑΣΑ» αναφέρει τα εξής: «Κύριε Σπύρου, πώς και γιατί τον εντάξατε στον συνδυασμό σας; Δεν γνωρίζατε τα πεπραγμένα του; […] Κυρία Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, πώς και γιατί τον δεχθήκατε στην περιφερειακή πλειοψηφία; Γιατί του αναθέσατε σημαντικές αρμοδιότητες, με κυριότερη την εκπροσώπηση της ΠΙΝ στην Πολιτική Προστασία Ζακύνθου, και με αποκορύφωμα την αναπλήρωσή σας στην “Επιτροπή” του υπουργείου Τουρισμού για το Ναυάγιο; Ως ζακυνθινής καταγωγής και με στενούς δεσμούς με το νησί, δεν ακούσατε κάτι για τις δραστηριότητες του κ. Τσουκαλά (Μποκέ); […] Άποψη της ΑΝΑΣΑ είναι ότι και οι δύο γνώριζαν! Συγκάλυψαν όμως την παρανομία εξαιτίας της δράσης του υπέρ της Pimana και της ψεύτικης αγοραπωλησίας στα Ορεινά της Ζακύνθου. Ήταν, όπως φαίνεται, χρήσιμος για την ευόδωση της καταλήστευσης από την Pimana της περιουσίας πολιτών και Εκκλησίας, αυτήν που η περιφερειάρχης ονόμασε “τύχη αγαθή” για τη Ζάκυνθο».
Παράλληλα, στη συνεδρίαση του συμβουλίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 8-9 Απριλίου 2022, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος θα εισηγηθεί το ζήτημα «Ο κ. Τσουκαλάς σε αργία. [Κυρία Κράτσα] Θα απολογηθείτε για τη συγκάλυψη της παρανομίας τόσο για τον εαυτό σας όσο και για τον σύμμαχό σας κ. Σπύρου που τον περιέθαλψε;».
Κυρία Κράτσα μου, σκεφτήκατε σε τι μπελάδες βάζετε τώρα τον υπουργό Τουρισμού, να πρέπει να συντάξει εκ νέου το ΦΕΚ με το οποίο διόρισε τα μέλη της Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης του Ναυαγίου Ζακύνθου; Κι εσείς, κυκύριε Κικίλια μου, εκτίθεστε, φοβάμαι…
Ασθενής μνήμη
Τώρα, όσον αφορά την Πράξη Δήλωσης (05.09.2014) του Θεόδ. Τσουκαλά (Μποκέ), όπου βεβαίωνε ότι η περιουσία, που όλοι στο χωριό του γνώριζαν ότι ήταν της οικογένειάς του, ανήκε στον πωλητή των 14.500 στρ. πάνω από το «Ναυάγιο», Γεώργιο Χάρο, και σωστά την πούλησε στην Pimana S.A., αποκλείεται να υπήρξε κάποια σχέση με «τα λεφτά, τα μπερντέ, τα μπικικίνια» που λέει και ο Κραουνάκης… Με αυτό το παρελθόν, πώς να μην είναι σίγουρη η κ. περιφερειάρχης ότι ο κ. Τσουκαλάς θα είναι μακράν ο καλύτερος προστάτης του «Ναυαγίου», διορίζοντάς τον αναπληρωτή της στην επιτροπή που έφτιαξε το υπ. Τουρισμού το 2021 για να «σώσει» την πασίγνωστη παραλία;
Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να θυμίσουμε κάτι στην κ. Κράτσα: Μέσα στην έκταση που πουλήθηκε υπάρχουν δεκάδες χιλιόμετρα δρόμων που κατασκευάστηκαν από την Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, καταθέτοντας πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της Εκκλησίας, έδειξε ότι έχει κλαπεί και δική της περιουσία.
Στη δίκη, μάλιστα, για την αγοραπωλησία στα Ορεινά, το 2017, μολονότι καταβεβλημένος από την ασθένειά του, ο αείμνηστος Λευτέρης Νιοτόπουλος, τότε αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κατέθεσε επί ώρες στο δικαστήριο. Κάποια στιγμή, ο δικηγόρος του Γεωργίου Χάρου Ναούμ Τζίφρας τον ρώτησε το εξής εξωφρενικό: «Έχει η περιφέρεια η δική σας κάποιο ιδιαίτερο συμφέρον, κάποιο όφελος από το να κριθεί ότι η πωληθείσα γη ανήκει κατά 3.000 στρέμματα στη Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών;» Και ο Νιοτόπουλος, με το μεγαλείο που τον διέκρινε, απάντησε: «Δεν λειτουργούμε με γνώμονα το όφελος. Με το δίκιο λειτουργούμε. Το όφελος είναι της ευρύτερης κοινωνίας και να υπερασπιστούμε νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου τα συμφέροντα».
Εκείνο που θυμόμαστε από εσάς, κ. Κράτσα, είναι τον Αύγουστο του 2020 να δηλώνετε άγνοια για την πρόσθετη παρέμβαση και να αναρωτιέστε «Έχει γνωμάτευση η Υπηρεσία μας ότι η αγοραπωλησία είναι παράνομη; Είναι μία αγοραπωλησία μεταξύ ιδιωτών. Δεν υπεισέρχεται το Δημόσιο. Ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια και γι’ αυτό εμείς δεν έχουμε ασχοληθεί με το φάκελο», παρότι, μόλις τον Ιούνιο του 2020, με βούλευμα είχε αποδειχθεί πόσο μη νόμιμη ήταν η αγοραπωλησία…
Ο καταλληλότερος
Και μια και μιλάμε για «Συνεργάτες της Χρονιάς», ας αναφέρουμε ακόμα μία χρυσή επιλογή της περιφερειάρχη: τον Δημήτρη Σκαλτσογιάννη, τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Δασών Ζακύνθου, τον οποίο η ΠΙΝ όρισε υπεύθυνο για το έργο της κατασκευής του δρόμου διαφυγής του Ναυαγίου. Ρε παιδιά, στις 10.03.2022, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Γ. Πολυκράτης εισηγείται την παραπομπή του δασάρχη και άλλων έξι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ως υπαίτιων για την τέλεση των κακουργηματικών πράξεων «της ψευδούς βεβαίωσης και απάτης από κοινού εις βάρος του Δημοσίου και ΝΠΔΔ, με συνολική ζημία πάνω από 120.000 ευρώ [17 εκατ. ευρώ υπολογίστηκε η ζημιά]» και στις 14.03.2022 εγκρίνετε να είναι αυτός υπεύθυνος για ένα έργο αξίας 1.000.000 ευρώ, που τα πληρώνει το κράτος; Μιλάμε για τάιμινγκ, όχι φλωριές!
Πάλι δεν ξέρατε, κ. Κράτσα; Δεν είχατε ακούσει για τις άλλες δύο παραπομπές για κακούργημα του ίδιου ατόμου [πόρισμα αναπληρωτή εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γαληνού Μπρη (2016) και βούλευμα Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (2020)]; Μήπως σας τα κρύβουν όλα για να μη σας στενοχωρήσουν; Πώς αλλιώς να εξηγηθεί τόση άγνοια!
ΥΓ. 1. Κλείνουν οκτώ χρόνια από τη στιγμή που χάθηκαν τόσες περιουσίες. Πάρτε θέση επιτέλους, κυρία Κράτσα, και αφήστε τα «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ» για καμιά δημοσκόπηση, είναι άλλωστε η εποχή τους…
ΥΓ. 2. «Δε με ξέρεις, δε σε ξέρω, υποφέρεις, ΔΕΝ υποφέρω», όπως ΔΕΝ θα έλεγε και ο Χατζηχρήστος.