Πάνω απο 6 τρις ευρώ θα εισπράξει το Υπερταμείο στα επόμενα 35 χρόνια της από την κλοπή της Ελληνικής Δημόσιας περιουσίας

Άνω των 6 τρις διαφαίνεται ότι θα εισπράξει το Υπερταμείο των ξένων αρπακτικών στη διάρκεια των επόμενων 35 χρόνων της λειτουργίας του από την εκμετάλλευση-κλοπή του συνόλου της ελληνικής δημόσιας περιουσίας. Αυτό προκύπτει εμμέσως από την απόφαση του Eurogroup της 17/7/2017, με την οποία οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μας ανέρχονται σε 15%-20% του ΑΕΠ ετησίως, ποσά δηλ. της τάξης των 26-37 δις για τα επόμενα 35 χρόνια της λειτουργίας του Υπερταμείου. Αν και υπάρχει μια γενικότερη ασάφεια στο όλο θέμα, στα ποσά αυτά υποθέτουμε ότι περιλαμβάνεται και το πλεόνασμα του 3,5% του προϋπολογισμού (2,5% μετά το 2022).

Το γεγονός πάντως ότι ολόκληρη η δημόσια περιουσία, χωρίς εξαιρέσεις περιέρχεται στο Υπερταμείο, ενισχύει την ως άνω εκτίμηση που προκύπτει από την περίτεχνη σχετική διατύπωση του Eurogroup. Tα ποσά dhl. που προγραμματίζουν να αφαιμάξουν από τη χώρα μας στα επόμενα 35 χρόνια οι δανειστές είναι ασύλληπτου μεγέθους και πιθανώς να ξεπερνούν τα 6 τρις ευρώ. Στην υπόθεση εργασίας που γίνεται εδώ, εκτιμούμε ότι, οι δανειστές επιτυγχάνουν να εισπράττουν από το πλεόνασμα και τις πωλήσεις και ενοικιάσεις δημόσιας περιουσίας μέσω του Υπερταμείου και από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού 19 δις ετησίως. Αν αυτό προεκταθεί στα επόμενα 35 χρόνια, τότε αθροίζεται συνολικά στο αστρονομικό ποσό των 6,65 τρις. Το ποσό αυτό όσο και αν είναι τεράστιο έχει λογική αφού το σύνολο της δημόσιας περιουσίας ασφαλώς και το ξεπερνά. Αν τελικά καταφέρουν οι ξένοι άρπαγες να υφαρπάσουν τέτοια ασύλητου μεγέθους ποσά από τη χώρα μας, έ τότε είμαστε άξιοι της μοίρας του Ραγιά.

Η ανακοίνωση του Υπερταμείου που επιβεβαιώνει την κλοπή

«Κατόπιν της ψήφισης του νόμου 4512/2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ανακοινώνει την επίσημη μεταβίβαση των συμμετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στο δυναμικό της». Αυτά αναφέρονται σε ψυχρή όσο και ξεκάθαρη ανακοίνωση του Υπερταμείου της επιλεγόμενης Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας. Και αγγλιστί, Hellenic Corporation of Assets and Participations, για να καταλαβαίνουν και να ετοιμάζονται οι ενδιαφερόμενοι ξένοι Γύπες για να εφορμήσουν στο πλιάτσικο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.

Οι εισπρακτικοί στόχοι, οι κίβδηλες ανακοινώσεις και η πραγματικότητα
Η διάρκεια ζωή του Υπερταμείου έχει οριστεί για 35 έτη.Στο τρίτο μνημόνιο προβλέπονταν πως στο νέο ταμείο θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία περί τα 50 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του δημοσίου στις τράπεζες η οποία, όμως, περιορίστηκε σημαντικά μέσω της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης.

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρθηκε ποιο πάνω, ο εισπρακτικός στόχος του Υπερταμείου είναι συνολικές εισπράξεις άνω του 1 τρις. Αυτό προκύπτει από την απόφαση του Eurogroup της 16/7/2017, με την οποία οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρα μας ( GNF-Gross Financial Needs), ανέρχονται στο 15%-20% του ΑΕΠ, ποσά δηλ. της τάξης των 26-37 δις ετησίως και με δεδομένη τη λειτουργία του Υπερταμείου για 35 χρόνια (…..the Eurogroup recalled the assessment of debt sustainability with reference to the agreed benchmarks for gross financing needs: GFN should remain below 15% of GDP in the medium term and below 20% of GDP thereafter so as to ensure that debt remains on a sustained downward path.).

Τι περιλαμβάνει η κλοπή

Περισσότερα από 100.000 κρατικά ακίνητα, όλες οι ΔΕΚΟ, το ΤΑΙΠΕΔ με τις συμμετοχές του και το ΤΧΣ αποτελούν τα περιουσιακά στοιχεία του Υπερταμείου της κλοπής, τα οποία θα «αξιοποιηθούν» με το νομοσχέδιο, θα πουληθούν δηλαδή σε μειοψηφικά ή πλειοψηφικά ποσοστά ή θα ενοικιαστούν.Όπως έχει ανακοινωθεί, για τρία χρόνια τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στους δανειστές, ενώ στη συνέχεια το 50% θα πηγαίνει στο ελληνικό Δημόσιο και το υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιείται για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων με πολλές ή λιγότερες εκκρεμότητες (Ελληνικό, Αφάντου, ΔΕΣΦΑ, Αστέρας, κ.λπ.), σταδιακά ακολουθούν και οι επόμενες, απαλοτριώσεις στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).Το Υπερταμείο της ασύδοτης κλοπής απο το 4ο ΡάΙχ, έχοντας την μορφή και τη δομή holding εταιρείας θα αφομοιώσει όλες τις υφιστάμενες δομές των ΤΧΣ, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ. Στο Υπερταμείο περιέρχονται οι μετοχές του δημοσίου σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ, ΟΛΘ, «Ελ. Βενιζέλος», ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΓΝΑΤΙΑ, ακίνητα και εκτάσεις του δημοσίου, ανεξαρτήτως του σημερινού καθεστώτος ιδιοκτησίας, όλα τα Ολυμπιακά Ακίνητα μαζί με τις εγκαταστάσεις που τα περιβάλλουν, ενώ στην τελική λίστα των περιουσιακών στοιχείων θα προστίθενται και νέα.Και γενικότερα στον Υπερταμείο περνούν όλες οι εκτάσεις του δημοσίου και χιλιάδες ακίνητα ανεξαρτήτως του σημερινού καθεστώτος ιδιοκτησίας, δηλ. σε ποιόν φορέα του δημοσίου ανήκουν μέχρι τώρα.
Στη λίστα της κλοπής του αιώνα, περιέρχονται τα πακέτα των μετοχών που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ και το Ελληνικό Δημόσιο στην ΔΕΗ (με προτεινόμενη πώληση του 17 % των μετοχών της επιχείρησης), τον ΟΤΕ (συνολικά ένα 10 % ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και φορείς του), τα ΕΛΠΕ – Ελληνικά Πετρέλαια (35 % των οποίων ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ), την ΕΥΔΑΠ (με πώληση του 11 % των μετοχών), την ΕΥΑΘ (με προτεινόμενη λύση την πώληση του 23 % από το 74 % των μετοχών), την ΔΕΠΑ (65 % ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και το άλλο 35 % στα ΕΛΠΕ), τα ΕΛΤΑ (το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 90 % των δικαιωμάτων ψήφου), τον ΟΛΘ το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (πωλείται το 30 % του ΤΑΙΠΕΔ), την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ, την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ κλπ. Μαζί με αυτά τα μετοχικά πακέτα, μεταβιβάζονται οι ιδιοκτησίες στις μαρίνες με συμβάσεις παραχώρησης 40 ετών, τα μικρά εμπορικά και τουριστικά περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια κλπ.

Και η Ακρόπολη στη λίστα της κλοπής;

Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, στο Υπερταμείο μεταβιβάζονται 10.119 δημόσια ακίνητα αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία,σχολεία,δικαστικα μέγαρα,πλατείες, γήπεδα, πάρκα,παιδικές χαρές, γεωτεμάχεια, νοσοκομεία, εκκλησίες,βιβλιοθήκες,λαϊκές αγορές, νοσοκομεία,κτίρια υπουργείων, δημόσιων φορέων,περιφερειών, αστυνομίας,πυροσβεστικής, ναυτικών σχολών, αλυκές, λατομεία, στάδια, γυμναστήρια,τελωνεία,παλαιά βυρσοδεψεία, στρατόπεδα κλπ.Μεταξύ πολλών άλλων στη λίστα της κλοπής και της ντροπής, περιλαμβάνονται ενδεικτικά, ο Λευκός Πύργος, το Καυτατζόγλειο στάδιο, το Γεντι Κουλέ, η Ροτόντα το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκης, η Κνωσός,τα Νεώρια, το Παγκρήτιο στάδιο στο Ηράκλειο της Κρήτης, τα Νεώρια στο παλιό λιμάνι, το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, οι Ιταλικοί Στρατώνες, το Φρούριο Φίρμας,το Ναυτικό Μουσείο και Αρχαιολογικό Μουσείο στα Χανιά, η έκταση του Ασύρματου στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, το Ζάππειο Μέγαρο και πολλά πολλά άλλα. Και όπως αποκάλυψε η «Οδός Δραχμής», στην λίστα της κλοπής προγραμματίζεται να περιέλθει και η μισή εκκλησιαστική περιουσία.Είναι προφανές ότι και η Ακρόπολη, το νησί της Δήλου, το Εθνικό Αρβχαιολογικό Μουσείο και όλοι οι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, αρχαία θέατρα κλπ., θα περιέλθουν στο Υπερταμείο με δεδομένη την επίσημη ανακοίνωση του που την επαναλαμβάνουμε εδώ για να την εμπεδώσουμε καλύτερα :
«Κατόπιν της ψήφισης του νόμου 4512/2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ανακοινώνει την επίσημη μεταβίβαση των συμμετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στο δυναμικό της».

Η δομή του Υπερταμείου των αρπακτικών, των επίορκων και των προδοτών

Η δομή του Υπερταμείου των αρπακτικών, των επίορκων και των προδοτών, λειτουργεί ως εταιρεία holding από τα τέλη του 2016. Αποφασίζει ανεξάρτητα από την κυβέρνηση με την ισχύ μιας υπερκυβέρνησης, και ελέγχει άμεσα το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ, την ΕΤΑΔ, καθώς και μια νέα εταιρεία, στην οποία περιλαμβάνονται όσες ΔΕΚΟ δεν έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Διοικείται από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο επιόρκων, των οποίων η αρμοδιότητα είναι η παρακολούθηση του `προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και η κατανομή των εσόδων από αυτές. Το Εποπτικό Συμβούλιο τα μέλη του οποίου ορίζονται με τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτών, ( δηλ. ουσιαστικά με απόφαση του 4ου ΡάΙχ), διορίζει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο στη συνέχεια αποφασίζει για τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, του ΤΧΣ, της ΕΤΑΔ και των ΔΕΚΟ.Τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου ορίζονται από την ελληνική πλευρά και δύο από τους δανειστές (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου). Όμως, οι αποφάσεις λαμβάνονται με θετική γνώμη των τεσσάρων από τα πέντε μέλη με αποτέλεσμα ο ρόλος των εκπροσώπων των δανειστών να είναι καθοριστικός.

Τιμωρία των επίορκων και των προδοτών

Η σημερινή απραξία του ελληνικού λαού δεν σημαίνει και άφεση αμαρτιών Η απίστευτη κλοπή δημόσιας περιουσίας δεν έχει προηγούμενο στα διεθνή χρονικά. Όταν ο Ελληνικός λαός ξυπνήσει απο τον λήθαργο και τα αδιέξοδα και πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του όπως έγινε στην Ισλανδία και αλλού, τότε όσοι υπέγραψαν και συμμετείχαν στην κολοσιαία αυτή αμαρτωλή κλοπή, δεν μπορεί παρά να υποστούν τις βαρύτατες συνέπειες της εσχάτης προδοσίας που επιτελούν, πιστεύοντας ότι θα είναι καβάλα για πάντα. Αλλά η ζωή και η πολιτική ειδικότερα έχει πολλά γυρίσματα.
Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button