Δεν θέλουν να δρομολογησουν νέο πλοίο και ανάπτυξη στα Διαπόντια νησιά…Συντηρουν κανονισμούς του 1970!!!! Και αρνούνται να τους αλλάξουν..

trioΕιμαστε ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ!!!! Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το Κρατος μας δεν εχει λυσει το θεμα της δρομολόγησης πλοίου για τα Διαπόντια νησιά από τις 05 Ιουλίου!!!!!! ΔΥΟΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 11 ΗΜΕΡΕΣ!!!!Δημος Κερκυρας -Αντιδήμαρχοι των νησιών εμμένουν όλοι στους κανονισμούς που φτιάχτηκαν 30 χρόνια πριν ενώ έχουμε 2018!!!! Τριάντα χρόνια πίσω από τη δεκαετία του 1970 !!!!!

Το νησιά είναι αποκλεισμένα και από Αγιο Στέφανο και τώρα μόνο με μαούνες μπορείς να μετακινηθείς…Και ξαφνικά το Υπουργείο με υπόδειξη τοπικών παραγόντων του Δήμου αλλάζει Λιμάνι μετακίνησης για το ΠΗΓΑΣΟΣ(μεταφέρει μόνο επιβάτες) και το βγάζει απο το ΧΩΜΕΝΟ λιμανάκι των Αυλιωτων και το βάζει στην Ημερολιά Κασιώπης να εκτελέσει δρομολόγια και για τα 3 νησιά…Εδω δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει ένα τώρα λένε θα εκτελεί δρομολόγια και για τα τρία μαζί…

Συντηρούν αυτούς τους κανονισμούς με αποτέλεσμα να γίνονται άκαρποι διαγωνισμοί και τα νησιά να μαραζώνουν και να τους δημιουργού σοβαρά προβλήματα στη τροφοδοσία και στη μετακίνηση ΙΧ και φορτηγών….ΤΙΠΟΤΑ !!! ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΑ και εμμονή να μείνουμε στο παρελθόν χωρίς ΑΝΑΠΤΥΞΗ και πρόοδο…Κανείς δεν μιλά γι αυτή την αλλαγή που έπρεπε να έχουν κάνει ώστε να μπει φερρυ που να μεταφέρει τουλάχιστο 30-40 οχήματα και 150-200 επιβάτες….

Η πρόσβαση απαράδεκτη αφού για να πας από πόλη στη Κασιώπη το οδικό δίκτυο δεν είναι ασφαλής αφού υπάρχουν μικροί δρόμοι στενοί και επικίνδυνοι απο το Πυργί έως την Κασιώπη με πολύ επικίνδυνες στροφές με κινδυνο να γίνει τροχαίο χωρίς να φταις και δίκτυο ταλαιπωρίας!!!Τα δρομολόγια αυτά θα εκτελούνται μέχρι να γίνει η εκβάθυνση του μικρού λιμανιού στον Αγιο Στεφανο…

Το οποίο λιμάνι θα έχει ξαναχωθεί σε τρεις μήνες όπως γίνεται τα τελευταία 10-15 χρονια!!!! και η κοροϊδία συνεχίζεται σε δόσεις!!! Γιατί με τις χιλιάδες ευρώ που κατασπαταλώνται κάθε χρόνο για την εκβάθυνση ενος ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ μπορούσαν να τα είχαν βάλει για επέκταση του μώλου στο Σιδαρι (ασφαλής περιοχή για Λιμάνι) και λυνόταν το πρόβλημα με το ΠΗΓΑΣΟΣ ….και θα σταματούσε η ροή προς τους εργολάβους..

Με λιγα λόγια ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να βρεθεί πλοίο να αναβαθμιστεί η γραμμή και κρατάνε κανονισμούς μετακίνησης του 1970 για λόγους  συμφερόντων της κατάστασης του ΧΘΕΣ!!!

*Στην Φωτό οι τρεις Αντιδήμαρχοι Ερεικουσας Οθωνων και Μαθρακίου με τον Δήμαρχο Κέρκυρας.

Οι Αντιδήμαρχοι ζήτησαν μεγαλύτερο γκαράζ 150 τ.μ στο διαγωνισμό για την εξεύρεση πλοίου στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας  αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την αλλαγή των κανονισμών του 1970 όπως επίσης και ο Υφυπουργός κ.Σαντορινιός δεν έθεσε θέμα αλλαγής των….ώστε αμέσως να υπάρξει ενδιαφέρον…Θα το προσθέσει στην προκήρυξη αλλά για το φάτε μάτια ψάρια!!!! Για να μας “δουλεύουν” ότι το ζητάνε κάτι παραπάνω αλλά δεν υπάρχει πλοιοκτήτης που ενδιαφέρεται!!!!Σε όλους τους “αρέσουν” οι λύσεις του 1970 και ξέχασαν πως έχουμε φθάσει στο 2018!!!! Το κλειδί για να βρεθεί πλοίο είναι η αλλαγή των κανονισμών.Τα άλλα είναι παραμύθια….Τελικά  κάποιοι βολεύονται με αυτές τις συνθήκες προ-30ετίας και θέλουν να τις διατηρήσουν για ευνόητους λόγους…

ημερολια

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button