Toύρκος (Υπάλληλος του Δήμου Ανδριανούπολης) πέρασε τα σύνορα και συνελήφθη

tourkos5Υπάλληλος του Δημου Ανδριανούπολης εκτελούσε εργασίες υπο την επίβλεψη Τουρκικών δυνάμεων!!! με μπολντόζα και πέρασε στο Ελληνικό εδαφος. Ο συλληφθείς είχε διανύσει σχετικά μεγάλη απόσταση στο ελληνικό έδαφος, πέρασε μάλιστα στο δρόμο, κοντά στο πρώτο συνοριακό φυλάκιο Καστανιών και αρχικά δεν υπάκουσε στα σήματα των Ελλήνων στρατιωτών να σταματήσει. Πρόκειται για τον Μουσά Αλερικ και κρατείται στο Αστυνομικό τμήμα Ορεστιαδας. Αύριο θα περάσει αυτόφωρο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.

Έξαλλος είναι ο Ταγιπ Ερντογάν καθώς θεωρεί ότι η σύλληψη σχετίζεται με τους Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Στη δημοσιότητα έδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τη φωτογραφία του Τούρκου, που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, επειδή πέρασε τα σύνορα και βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Όπως αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους, τα πρακτορεία Doğan, Anadolu, ο Μουσά Αλερίκ, είναι εργάτης του δήμου και έκανε εργασίες στην περιοχή, όταν έκανε μανούβρα με το εκσκαπτικό  μηχάνημα και βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος. Αμέσως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη, χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

Ο Μουσά Αλερίκ, δήλωσε αγρότης και πως εκτελούσε εργασίες ανανέωσης του δικτύου ύδρευσης για λογαριασμό του δήμου Αδριανούπολης. Ο δήμαρχος, Ρετζέπ Γκιουρκάν, επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Η περιοχή αυτή στο Τελωνείο δεξιά και αριστερά και παντού είναι «στρατιωτική ζώνη» , η οποία μετά τα γεγονότα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς έχει αναλάβει η τουρκική στρατοχωροφυλακή και ο στρατός και την φρουρούν πολύ αυστηρά.
Την εργασία διάνοιξης τάφρου ή ότι άλλο «έκανε» την υλοποιούσε πιθανότατα λέμε, είτε Τούρκος στρατιωτικός του σώματος του μηχανικού με πολιτική περιβολή, είτε πολιτικό προσωπικό του μηχανικού του τουρκικού στρατού.

Εδώ οι εκτιμήσεις ειδικών Ελλήνων αμυντικών αναλυτών λένε ότι πιθανότατα η δουλειά να «βρωμάει» από χιλιόμετρα μακριά, λόγω του ότι μετά τα όσα έχουν γίνει, ειδικά οι  Τούρκοι θα  ήταν τρομερά…προσεκτικοί για να γευτούν ένα τέτοιο γεγονός το οποίο παρεμπιπτόντως το φοβόντουσαν.

Ο Τούρκος «εργάτης» ίσως αποδειχθεί τελικά κάτι πολύ πολύ διαφορετικό από αυτό που φαίνονταν στην αρχή… 

Με την υπόθεση ασχολείται και το υπουργείο Εξωτερικών.

Και το «παραμύθι» περί Τούρκου αγρότη που είχε χωράφια στην περιοχή και έκοβε βόλτες μπαίνοντας 10 μέτρα στο ελληνικό έδαφος, ταιριάζει απόλυτα με το τουρκικό σχέδιο-προβοκάτσια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι έμμισθος υπάλληλος της τουρκικής στρατοχωροφυλακής!

Στο φυλάκιο Καστανιας εφθασε το απόγευμα ο Διοικητής της Αστυνομίας και υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να εξετάσουν την κατάσταση.Υπάρχει περίπτωση και ο διοικητής της 16ης Ταξιαρχίας Στρατηγός κ.Παπαδόπουλος να βρεθεί και αυτός  στις Καστανιές για το συμβάν.

 

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button