H Ρόδη Κράτσα (Περιφ.Ιονίων Νήσων) εγκαινίασε Γραφεία απο το “μαγαζάκι” σκουπιδιών της ΝΔ στη Κεφαλονιά!!

Οταν δεν μπορούν γιατι δεν θέλουν να μαζεύει τα σκουπίδια ο καθε Δήμος και να τα διαχειρίζεται στο καθε νησι τοτε βγάζουμε Φωτογραφίες οτι νοικιάσαμε ενα γραφείο και καρέκλες!!

Η Ξεφτίλα εχει φτάσει στα υψη…Αν υπήρχε οργανο μέτρησης θα εσπαγε απο τα καρναβάλια που ζουμε το τελευταίο προεκλογικό διάστημα.

Οταν η Περιφερειάρχης δεν εχει να παρουσιάσει εργο και το μονο που εκανε την 4αετια που πέρασε ηταν να ανοίξει μαγαζάκια της ΝΔ που πουλάνε τα σκουπίδια στους εργολάβους για μεταφορά απο το Δημο που τα παράγει τοτε παίζουν θέατρο στους Πολίτες..Τα μαγαζάκια του Μητσοτάκη πουλάνε Μεταφορά σκουπιδιών και τωρα ετοιμάζουν εργοστάσια διαχείρισης σκουπιδιών που δίνονται σε Ιδιώτες ..Αυτούς που θέλει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη..

Στα πλαίσια της περιοδείας του ΘΙΑΣΟΥ της Ρόδης Κράτσα εγκαινίασαν στην Κεφαλλονιά τα Γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων  ..

Φέρανε Παπά είπε Αλληλούια φέρανε και κάμερα και το “Πανηγύρι” στήθηκε..

Στο Θεατράλε μαζι με την Κράτσα ηταν εκπρόσωπος της εταιρείας που ανελαβε την Κατασκευή του Εργοστασίου ο κ.Γραφάκος ο Αντιπεριφερειάρχης της κ.Τραυλός και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κομπάρσοι στο εργο!!

Αντι να ασχολείται η κ.Αντισκουπιδάρχης Κράτσα  και την ανακύκλωση με κόστος σχεδό μηδενικό το πάει με κοστος 100-150 το τόνο ρίχνοντας το στο SRF φορτώνει και επιπλέον 200 ευρω το τόνο για κρουαζιέρα στο Βόλο ολα μαζι 400 το τονο και   ετσι δουλεύει το μαγαζάκι της ΝΔ σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος..

Διαβάστε τι γράφει σε ανάρτηση του ο κ.Θεώδορος Βώρος.

 

 Και συνέχισε ο κ Βώρος..

“Με απευθείας αναθέσεις το 79% των συμβάσεων Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών Ελλάδας (ΣΜΕ) κος Πλέσιας σε πρόσφατο άρθρο του στο «Εργοληπτικό Βήμας» της ΠΕΣΕΔΕ, καυτηρίασε επίσης το σύστημα παραγωγής έργων και μελετών σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: -«Από την ενδεικτική επεξεργασία στοιχείων Δημοσίων Συμβάσεων, όπως καταγράφονται από την ΕΑΔΗΣΥ, για τα έτη 2019 – 2022, διαπιστώνεται ότι το 79% των συμβάσεων ανατέθηκαν με διάφορες μορφές απευθείας αναθέσεων (αναθέσεις άρθρου 118, αναθέσεις άρθρου 128, αναθέσεις χωρίς απαίτηση δημοσιότητας κ.λπ.) και μόνο το 21% με ανοικτή – κανονική διαδικασία.

Η ανωτέρω καταφανής εφαρμογή bypass διαδικασιών (πολλές φορές και με κατατμήσεις), για την αποφυγή της θεσμικής κανονικότητας, αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση τραγέλαφου και παραπέμπει στο παλιό ανέκδοτο που καταλήγει «… εμείς κάναμε ότι δουλεύαμε και αυτοί έκανα ότι μας πλήρωναν….». Στην χώρα μας έχει αναπτυχθεί ένα θεσμικό πλαίσιο χιλιάδων σελίδων πρωτογενούς και δευτερογενούς δικαίου για τις δημόσιες συμβάσεις, με αποτέλεσμα όλοι οι φορείς να αναζητούν διεξόδους “μη εφαρμογής” του. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το “συναρμόδιο” υπουργείο Υποδομών Μεταφορών, το οποίο την τριετία 2020 – 2022, ανέθεσε 218 δημόσιες συμβάσεις (65 συμβάσεις μελετών και 153 συμβάσεις συμβούλου), με υποτιθέμενη διαπραγμάτευση (άρθρο 128 του ν4412/2016), ενώ η πολιτική ηγεσία του επαίρεται για την αποτελεσματικότητα της. Οι λόγοι της χρήσης bypass διαδικασιών είναι η επίτευξη ταχύτητας υλοποίησης της δράσης καθώς και η στοχευμένη ανάθεση στους “επιθυμητούς φορείς”».”

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Διαβάστε το δημοσίευμα απο το ekefalonia.gr

*Φωτό απο το ekefalonia.gr

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button