7 νεκροί + 1 μετά το εμβόλιο και χιλιάδες με παρενέργειες σε Ν.Κορεα & Αυστρία..με διακοπή εμβολιασμών..

Δεν εχει τέλος το θανατικό....και οι παρενέργειες..

Προβληματισμός επικρατεί και στη Νότια Κορέα, όπου ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα των πολυαναμενόμενων εμβολιασμών Covid-19 στη χώρα με χιλιάδες ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca, επτά από τις οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο των εμβολιασθέντων.

Τα εμβόλια χορηγήθηκαν σε περισσότερα από 296.000 άτομα, ή περίπου 0,6% του πληθυσμού της χώρας, κατά την πρώτη εβδομάδα της διάθεσης.

Οι ιατρικές υπηρεσίες κατέγραψαν περισσότερες από 2.800 ανεπιθύμητες ενέργειες από τα εμβόλια, αλλά μόνο 24 από αυτές τις περιπτώσεις κρίθηκαν σοβαρές, συμπεριλαμβανομένων των επτά θανάτων. Και τα 24 περιστατικά, όμως, αφορούσαν σε άτομα που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο ήταν το πρώτο εμβόλιο που εγκρίθηκε για χρήση στη Νότια Κορέα.

Η συντριπτική πλειονότητα των δόσεων που έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής είναι από το εμβόλιο AstraZeneca. Στη Νότια Κορέα έχουν χορηγηθεί περίπου 5.000 εμβόλια των Pfizer-BioNTech μέχρι στιγμής, αλλά κανένα δεν έχει προκαλέσει σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι τα ρυθμιστικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα τέλη Ιανουαρίου ενέκριναν το προϊόν, λέγοντας ότι είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για χρήση, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στα μέσα Φεβρουαρίου τάχθηκε υπέρ της χρήσης λόγω έκτακτης ανάγκης.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν στις προηγηθείσες δοκιμές ήταν βραχύβιες ως επί το πλείστον και δεν αναφέρθηκαν προβλήματα πήξης του αίματος.

Την ιδια ωρα στην Αυστρία οι αρχές  ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με μια παρτίδα του εμβολίου της AstraZenecaκατά του κορονοϊού ως προφύλαξη, καθώς ερευνούν τον θάνατο ενός ατόμου και τις παρενέργειες που εμφάνισε ένα άλλο μετά τον εμβολιασμό τους.

«Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια στην Υγεία (BASG) έλαβε δύο αναφορές για τον εμβολιασμό από την ίδια παρτίδα του εμβολίου της AstraZeneca στην περιφερειακή κλινική του Ζβέτλ» στην επαρχία της Κάτω Αυστρίας, ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Μία 49χρονη γυναίκα πέθανε ως αποτέλεσμα σοβαρών διαταραχών πήξης του αίματος που εμφάνισε, ενώ μια 35χρονη γυναίκα ανέπτυξε πνευμονική εμβολή και αναρρώνει. Η πνευμονική εμβολή είναι μια οξεία πνευμονοπάθεια που προκαλείται από θρόμβο αίματος.

«Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ενδείξεις αιτιώδους σχέσης με τον εμβολιασμό», δήλωσε το BASG.Αυστριακά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι αμφότερες οι γυναίκες ήταν νοσοκόμες που εργάζονταν στην κλινική Ζβετλ.Το BASG είπε ότι η πήξη του αίματος δεν είναι μεταξύ των γνωστών παρενεργειών του εμβολίου.

Reuters / RT

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close