Το σπασμένο τηλέφωνο της Κέρκυρας στη World Travel Market
*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Εκ των προτέρων οργανωμένα, με στοχευμένα ραντεβού, ταξίδι ολιγοήμερο για τη Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού. Συναντήθηκαν με συγκεκριμένους ανθρώπους, χωρίς πολύ χρόνο για βόλτες στην Carnaby Street.
Κι αν κάποιος δεν είχε κανονίσει από πριν ραντεβού; Συμπτωματικά θα μπορούσε να πέσει πάνω στο πορτοκαλί περίπτερο της Κέρκυρας με το Ποντικονήσι, μέσα στο αχανές εκθεσιακό κέντρο Excel. Έστω ότι δεν ήταν και τόσο τυχερός, θα κοίταζε τον κατάλογο της World Travel Market με τους 5.000 εκθέτες, αλφαβητικά. Πάει κανείς στο C να βρεί το Corfu, δεν υπάρχει. Πάει στο Κ, μήπως είναι στο Kerkyra, ούτε.
Αν στο μεταξύ, δεν του έχει τραβήξει κάτι άλλο την προσοχή και αν γνωρίζει ότι η Κέρκυρα είναι ένα νησί που ανήκει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (δυνατός λύτης) παίρνει το δρόμο του ΕΟΤ, να κοιτάξει τις 13 Περιφέρειες, να βρει το Region of Ionian Islands. Το καλό το παλικάρι και μπράβο του.
Πάμε τώρα σε εκείνον , που έχει χάσει μεν την υπομονή του, αλλά έχει διαολιστεί και ψάχνει μανιωδώς. Τελικά βρίσκει την Κέρκυρα στο …Μ. Municipality of Corfu, πως δεν το είχες σκεφτεί, βρε αδερφέ; Τέτοιο brand name, όπου και να το βάλεις, φωνάζει.
Αν λοιπόν θέλει κάποιος να κλείσει ραντεβού με τη Δήμαρχο, πατά στο link του Municipality of Corfu: Η διεύθυνση που εμφανίζεται είναι Sitias & Mesologgiou Str. Metamorforsi, Athens, Attica. Τηλέφωνο 210-κάτι, εταιρεία ΚΣΔ. Αθηναϊκή επιχείρηση με site που ασχολείται με τον τουρισμό.
Τελικά μετά από αυτήν τη μικρή “Οδύσσεια” που ας πούμε ότι ταιριάζει και στο προφίλ μας, αν κάποιος θέλει να «κάνει μπίζνες» στην Κέρκυρα, δεν μιλάει καν με τη γραμματέα του αρμόδιου αντιδημάρχου Τουρισμού ή της Δημάρχου, αλλά περνάει από το τηλεφωνικό κέντρο εκδότη που δημοσιεύει θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.
Ανέλαβε τη διοργάνωση του τουριστικού περιπτέρου με ανάθεση από το Επιμελητήριο Κέρκυρας, το οποίο έχει συνάψει με τον Δήμο προγραμματική σύμβαση, που ισχύει μέχρι το τέλος του 2019. Ακόμα κι αν έχει γίνει λάθος, σημαίνει ότι κανένας δεν έλεγξε το έργο πριν το παραλάβει. Πάντως το «λάθος» οδηγεί κατευθείαν στην αυλή ιδιωτικής επιχείρησης –όχι κερκυραϊκής. Εν πάση περιπτώσει, το «λάθος» είναι τουλάχιστον δυσφημιστικό για τον κερκυραϊκό τουρισμό αφού στο τηλέφωνο απαντούν «Ευχαριστούμε που καλέσατε την ΚΣΔ, παρακαλούμε πληκτρολογήστε το τριψήφιο για τη διεύθυνση μάρκετιγκ, οικονομικού, παραγωγής, ατελιέ κ.λπ.».
Η νέα δημοτική αρχή μπορεί να διατείνεται ότι κάνει νέα αρχή και να το εννοεί, αλλά οι αδράνειες του παρελθόντος είναι ισχυρές. Εκτός από την ικανοποίηση για το αυτόνομο περίπτερο και για τις προκρατήσεις που πήγαν καλά, να κοιτάμε και τα ψιλά γράμματα πού και πού.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
https://www.enimerosi.com/details.php?id=37978