21 μερες παρατημένοι στο Πλατανία Πηλίου απο τον Νεοταξίτη Μητσοτάκη..

Οταν σας λέμε οτι εκτελεί την Αντζέντα Παγκοσμιοποίησης και οι διαμαρτυρίες δεν πιάνουν τόπο δεν το καταλαβαίνετε !!! Μόνο αν ξεσηκωθεί ολη η Θεσσαλία και βγει στους δρόμους στα Δημαρχεία την Περιφέρεια στα Υπουργεία και εξω απο του Μαξίμου θα βρείτε ανταπόκριση..
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
«Αφημένο» στην τύχη του το Πήλιο: 21 ημέρες μετά την καταστροφή το λεωφορείο ακόμη στηρίζει το τριώροφο σπίτι.
Στην είσοδό του Πλατανία παραμένουν διασκορπισμένα και βουτηγμένα στις λάσπες αυτοκίνητα..Στην «τύχη» του έχει αφεθεί 21 μέρες μετά την καταστροφή ο Πλατανίας στο Πήλιο ο οποίος ήταν μια από τις περιοχές που επλήγησαν σφοδρά από την κακοκαιρία Daniel.
Η καταρρακτώδης βροχή τότε, 21 ημέρες πριν, και τα ορμητικά ποτάμι που δημιουργήθηκαν στους δρόμους σάρωσαν τα πάντα, ισοπέδωσαν ολόκληρο το χωριό που ακόμη και σήμερα προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς του.Στην είσοδό του παραμένουν διασκορπισμένα και βουτηγμένα στις λάσπες αυτοκίνητα μαζί με σωρούς από έπιπλα και οικιακό εξοπλισμό, ενώ στην εκ εκβολή του ρέματος, μέχρι και αυτή τη στιγμή γέρνει μια τριώροφη κατοικία με κλίση προς τη μέση της κοίτης, με το λεωφορείο να το στηρίζει. Ηταν μια από τις πρώτες εικόνες καταστροφής στην κακοκαιρία Daniel που είχαν προκαλέσει σοκ.
«Αν καταρρεύσει, πνιγήκαμε», εξηγεί κάτοικος της περιοχής, λέγοντας ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί η κατοικία αυτή να πέσει στη μέση της κοίτης και να «φράξει» το νερό, να μετατραπεί σε ένα φράγμα.Η ίδια ανησυχία υπάρχει για γέφυρα που έχει καταρρεύσει καθώς η μισή βρίσκεται ανάμεσα στο πλημμυρισμένο χωριό και τη θάλασσα, δημιουργώντας ένα ακόμη εμπόδιο για τη ροή του νερού. «Δεν χρειάζεται να βρέξει αρκετά ώστε να πλημμυρίσουμε ξανά. Αρκεί μια στάλα.
Αυτό φοβόμαστε», επισημαίνει η κάτοικος. Μια άλλη κάτοικος εξηγεί στο ThessToday ότι έχουν έχουν στείλει εξώδικα κι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.Το βομβαρδισμένο σκηνικό συνεχίζεται και στην παραλιακή ζώνη του χωριού, ενώ κομμάτια ασφάλτου επιπλέουν στη θάλασσα.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button