15 εκ ευρω για προμήθεια Rapid Test κρυμμένα από τη Διαύγεια σε Π.Στέλεχος της Siemens κ.α

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την προμήθεια από την κυβέρνηση 3 εκατομμυρίων Rapid Tests της Abbott Panbio,(τεστ αντιγόνου) για 15 εκατομμύρια ευρώ, μέσω κατεπειγόντων διαγωνισμών τους οποίους κέρδισε ανάδοχος εταιρία από την Κύπρο, η οποία συνδέεται με off-shore.

Μάλιστα οι διαγωνισμοί δεν δημοσιεύτηκαν στη «Διαύγεια».

Όλες οι προμήθειες έγιναν μέσω της κυπριακής εταιρίας For Health Α.Ε. η οποία ανέλαβε στην Ελλάδα τη διάθεση του Rapid Test της Abbott Panbio και η οποία έχει νόμιμο εκπρόσωπο και διευθύνοντα σύμβουλο, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη και με τον, επιλεγμένο από το Μαξίμου, διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΦΕΤ, Γιάννη Σωτηρίου.

Επιπλέον η εταιρεία-μεσάζοντας δεν ανήκει στον χώρο των διαγνωστικών καθώς παρέχει κυρίως υπηρεσίες νοσηλείας κατ’ οίκον. Η συγκεκριμένη εταιρεία For Health φέρεται να σύναψε με την Abbott σύμβαση διακίνησης του προϊόντος Panbio στην Ελλάδα λίγες μέρες πριν από τη δημοσίευση του πρώτου διαγωνισμού.

Όπως προκύπτει όμως από έγγραφα της εταιρείας στο ΓΕΜΗ, η For Health έχει βασικό μέτοχο κατά 85% την κυπριακή εταιρεία Arturius Trading Limited. Κατά διαβολική σύμπτωση, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας For Health είναι παράλληλα και ο διαχειριστής της Arturius, η οποία συνδέεται με εταιρίες οff-shore.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close