13 νεκροί από αντιγριπικό εμβόλιο στην Ιταλία…

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στη χώρα έπειτα από τη χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου ανήλθε σε 13, ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής οι αρμόδιες Αρχές.

Αρχικά, οι θάνατοι ηλικιωμένων λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους από τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis σύμφωνα με τον Τύπο, ήταν τέσσερις. Σε διάστημα τεσσάρων ημερών όμως αυξήθηκαν σε 13.

Πρόκειται για άτομα άνω των 65 ετών και δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αν υπάρχει, πράγματι, ουσιαστική σχέση ανάμεσα στους θανάτους αυτούς και στο εμβόλιο Fluad, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων της Ιταλίας (AIFA), ο οποίος κάλεσε επίσης τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται. Για την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων θα χρειασθούν περίπου τέσσερις εβδομάδες.
Επισήμανε ακόμη ότι απαγόρευσε προληπτικά την διάθεση δύο παρτίδων του εμβολίου FLUAD μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο AIFA ανακοίνωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα ξεκινήσει να εξετάζει την κατάσταση αύριο Δευτέρα και την Πέμπτη θα προβεί σε ανακοινώσεις. Την περασμένη Πέμπτη, οι ιταλικές Αρχές επέβαλαν μερική απαγόρευση του FLUAD έπειτα από την πληροφορία ότι τρεις άνθρωποι πέθαναν και ένας ακόμη νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μέσα σε ένα 48ωρο από τη χορήγηση του εμβολίου. Μέσα στις επόμενες μέρες έγιναν γνωστά περισσότερα τέτοια κρούσματα.

Η εισαγγελία της Σιένα ξεκίνησε έρευνα σχετικά με ενδεχόμενη παραγωγή επιζήμιων φαρμακευτικών σκευασμάτων, ενώ οι εισαγγελίες της Ρώμης, του Πράτο και των Συρακουσών στη Σικελία θα ερευνήσουν επίσης τις υποθέσεις των ύποπτων θανάτων.

Από την μεριά της, η φαρμακευτική εταιρία Novartis τονίζει ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή και ότι στην Ευρώπη έχουν διατεθεί εκατομμύρια εμβόλια Fluad, χωρίς να έχουν προκύψει προβλήματα.

Το εμβόλιο έχει διατεθεί συνολικά σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας δώδεκα ιταλικών περιφερειών. Η εταιρία Novartis έχει εξασφαλίσει άδεια από τις ιταλικές αρχές για την παραγωγή και διάθεση τεσσάρων εκατομμυρίων δόσεων αντιγριπικών εμβολίων.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω εμβόλιο δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Οταν θα φέρουν το εμβόλιο Δολοφόνος του ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ θα πέφτουν σαν κοτόπουλα οι Ελληνες!!! Ο εμβολιασμός μην ξεχνάτε ειναι υποχρεωτικός!!!!

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button