Τουρκία:«Θέλετε να μας συρρικνώσετε, προετοιμαζόμαστε για την μεγάλη σύγκρουση»

Nέο μήνυμα στέλνει ο Ρ. Τ. Ερντογάν μέσω του İbrahim Karagül. Σέ ένα παραληρηματικό άρθρο, σκιαγραφεί τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας και για άλλη μια φορά λέει πως η Τουρκία βρίσκεται υπο πολιορκία!

Αρχικά αναφέρεται στο Γιαβούζ και στην Κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας πως η όλη επιχείρηση είναι στα πλαίσια του εθνικού αγώνα της Τουρκίας. Όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται για την προστασία της Τουρκικής Δημοκρατίας.

«Δεν είναι ένα ζήτημα στα πλαίσια της ενεργειακής σύγκρουσης, είναι μια μεγάλη αναμέτρηση. Σκεφτείτε τα θύματα στη μάχη του Lepanto, όλα έγιναν για την επιβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως τότε, έτσι και τώρα, αγωνιζόμαστε για το έθνος μας!

Όλοι πολεμούν την Τουρκία. Από την Β. Αφρική και τον Περσικό Κόλπο, μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα και την Κασπία, πάντου υπάρχουν εχθροί της Τουρκίας.

Το ΝΑΤΟ έχει αναλάβει δράση. Πιέζει την χώρα μας σε αφόρητο βαθμό, πρόκειται για κινήσεις που έχει να δει η Τουρκία εδώ και δεκαετίες.

Θέλουν να συρρικνώσουν την Τουρκία, θέλουν να μας απομονώσουν. Στόχος τους είναι ο Ερντογάν, το μόνο τους όνειρο είναι η τιμωρία του!

Ελλάδα, Κύπρος, ΗΠΑ, ΕΕ & Ισραήλ είναι απέναντί μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, πρέπει να προετοιμαστούμε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την σύγκρουση!»

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η YENI SAFAK

«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» λέει η σοφή λαϊκή παροιμία η οποία ταιριάζει γάντι με τα σχέδια των Τούρκων στην Κύπρο.

Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο προσάρτησης  των κατεχομένων στην Κύπρο ως  μια σειρά μέτρων που θα μπορούσε να λάβει η Άγκυρα για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο για τους υπεράκτιους πόρους υδρογονανθράκων, ανέφερε η εφημερίδα της Τουρκίας Yeni Şafak.

Προφανώς πρόκειται για «απάντηση» των Τούρκων στην απόφαση του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο αποτελούμενο από ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκίας,  λόγω των παράνομων δραστηριοτήτων γεώτρησης κοντά στις ακτές της Κύπρου.

Η Τουρκία διεκδικεί μέρος της κυπριακής υπεράκτιας αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και έχει στείλει εκεί δύο πλωτά γεωτρύπανα, τα οποία συνοδεύονται από τουρκικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια.

Η Άγκυρα επιμένει ότι οι Τουρκοκύπριοι που ζουν στην κατεχόμενη πλευρά του νησιού (ΤΔΒΚ) η οποία αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία, θα πρέπει να αποκομίσουν μέρος των εσόδων από τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ .

Η ένωση της κατεχόμενης Κύπρου είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά μέτρων που σκέπτεται να λάβει η τουρκική ηγεσία για να αντισταθμίσει την πίεση της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής κυβέρνησης στο νότο της νήσου συμμάχου της Ελλάδας, τόσο από τα μέλη της ΕΕ όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών, γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Στα υπόλοιπα μέτρα περιλαμβάνονται το άνοιγμα του πρώην κυπριακού θέρετρου των Βαροσίων το οποίο βρίσκεται στα σχέδια  της τουρκικής κυβέρνησης.

Η τουρκοκυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα την πρόθεσή της να προβεί σε απογραφή των περιουσιακών στοιχείων στα Βαρόσια, τα οποία αποτελούν οικισμό  φάντασμα, μετά την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων ν στην Κύπρο το 1974.

Το ψήφισμα του ΟΗΕ του 1984 απαγορεύει κάθε προσπάθεια επανεγκατάστασης στα Βαρόσια από τους πρώην κατοίκους του.

Η Άγκυρα μέχρι τώρα κρατούσε την περιοχή αυτή  κλειστή  ως μια ένδειξη καλής θέλησης για την εδραίωση της ειρήνης.

Η κίνηση όμως να ανοίξουν τα Βαρόσια  ανοίγει το δρόμο προς μια διαδικασία που μπορεί να τελειώσει με την ένωση των κατεχομένων με την Τουρκία, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Σύμφωνα με άρθρο μας την ίδια χρονική στιγμή ο Ακάρ μας απειλεί ευρισκόμενος σε εγακταστάσεις των τουρκικών ειδικών δυνάμεων  σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο σε μια κίνηση σαφώς εντυπωσιασμού.

«Ενώ ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας αυξάνει» ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε πως οι δράσεις στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο την Κύπρο και τις γύρω περιοχές συνεχίζονται με αποφασιστικότητα.

Πρόσθεσε δε συγκεκριμένα: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των αδερφών μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρο, σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία.

Εμείς σεβόμαστε την διεθνή νομοθεσία και τις διμερείς σχέσεις. Θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα, καλές γειτονικές σχέσεις να υπερισχύσουν παντού.

Από την άλλη πάντα λέμε πως ποτέ δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός. Υποστηρίζουμε την λύση των προβλημάτων μας σύμφωνα με καλές γειτονικές σχέσεις και ειρηνικές μεθόδους. Εάν αυτό δεν γίνει κατανοητό, εάν η χώρα μας ή οι τουρκοκύπριοι δεχτούν επίθεση…θα συνεχίσουμε να λέμε πως δεν θα το επιτρέψουμε θα σταματήσουμε αυτά τα τετελεσμένα γεγονότα και χωρίς μια απόφαση ή λύση χωρίς την Τουρκία ή τους τουρκοκύπριους αδερφούς μας δεν θα ζήσουν».

Ανδρέας  Μουντζουρούλιας

Πενταπόσταγμα

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button