Σοβαρα επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου.Εκαψαν τα γραφεία της ΑΝΕΚ

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στο λιμάνι Ηρακλείου μεταξύ ναυτεργατών και εξαγριωμένων παραγωγών που έχουν πληγεί από την απεργία της ΠΝΟ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες που έρχονται από την Κρήτη, αγρότες που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι, άρχισαν να πετούν ακόμα και φωτοβολίδες στο πλοίο που ήταν δεμένο.

Οι ναυτεργάτες “απάντησαν” με ρίψεις νερού. Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία αγρότη απο την Ιεράπετρα ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο καπετάνιος του πλοίου έβαλε σε λειτουργία τις μηχανές με σκοπό να απομακρυνθεί απο την προβλήτα, με αποτέλεσμα να σπάσουν οι κάβοι απο τα σχοινιά και με κίνδυνο να τραυματιστούν αγρότες.

Στη συνέχεια, αγρότες έβαλαν φωτιά σε γραφεία της ΑΝΕΚ. Δείτε το βίντεο του CretaLive:

Ασθενοφόρο πήγε τώρα στο λιμάνι για να παραλάβει τον λιμενάρχη Ηρακλείου Δημήτρη Σαϊτάκη, ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία μετά τα επεισόδια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο…

Πάντως αποφασισμένοι είναι οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι κατέφτασαν μετά τις 17.00 το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου και δηλώνουν ανυποχώρητοι καθώς όπως λένε θα παραμείνουν στο σημείο έως ότου επιβιβαστούν 150 νταλίκες με κηπευτικά σε πλοίο και να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.

Τι λέει ο Υπουργός Ναυτιλίας για τα επεισόδια

“Υπομονή μέχρι αύριο το πρωί που συνεδριάζει η ΠΝΟ. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική.
Χρειάζεται ψυχραιμία… Τι να κάνουμε; Να βάλουμε λάδι στη φωτιά; Έχουν δίκιο οι αγρότες” είπε μεταξύ άλλων ο ΠαναγιώτηςΚουρουμπλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

“Προσπάθησα μια εβδομάδα να επικρατήσει η λογική και να κρατήσω χαμηλούς τους τόνους. Πιστεύω ότι αύριο θα καταλάβουν όλοι ότι αυτή η ιστορία θα κλείσει. Το πιο εύκολο είναι να βάλω τους ναυτικούς να τσακώνονται με τους αγρότες…  Πρέπει να συγκληθεί το αρμόδιο συμβούλιο που αποτελείται από 29 ανθρώπους, δεν προεδρεύω εγώ…
Έκανα μια εβδομάδα προσπάθειες να τους πείσω ότι το θέμα που γίνεται η απεργία, δεν υπάρχει”.

plo_596_355

newsit

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button