Προς οριστική διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ – Πλήρης αποτυχία Τσίπρα να διαχειριστεί το ίδιο του το κόμμα
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ 60%.ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟ 60%.
Λαφαζάνης:«Αν τα φέρει(μέτρα) στη Βουλή θα κάνω Συνέδριο στο κόμμα να τον διαγράψω..»
Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του alright.gr ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στην οριστική του διάσπαση σε δύο κόμματα. Και δε μιλάμε για απλές φήμες, αλλά για ειλημμένη απόφαση…
Είναι φανερό πως όλη αυτή η Μνημονιακή στροφή του Πρωθυπουργού θα έφερνε κάτι τέτοιο αν και πολλοί δεν φαντάζονταν ότι θα είχε τέτοιες απώλειες. Βέβαια για τις δικές μας πληροφορίες και λίγες ήταν καθώς τα 109 από τα 201 μέλη της Κ.Ε. του κόμματος ελέγχονται από την Αριστερή Πλατφόρμα.
Και στο κάτω κάτω τι πρώτη φορά Αριστερά ήταν αυτή;
Τι Αριστερή κυβέρνηση ήταν αυτή που είχε Αριστερή Πλατφόρμα; Πολύ απλά οι υπόλοιποι δεν ήταν Αριστεροί! Ήταν ΠΑΣΟΚ, κεντρώοι και δεξιοί. Τόσο απλά. Και λυπόμαστε αν στεναχωρούμε κάποιους, αλλά να είσαι αριστερός και να ψηφίζεις νομοσχέδιο που ισοπεδώνει όλη τη μεσαία και χαμηλή τάξη των ανθρώπων πολύ απλά δε γίνεται..
Δεν έγινε ποτέ η συγχώνευση των Συνιστωσών-Το συνέδριο του 2013-Ελέγχει την ΚΕ η Αριστερή Πλατφόρμα
Η όλη προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα το 2013 με το συνέδριο που πραγματοποίησε ώστε να ενώσει όλες αυτές τις συνιστώσες σε έναν εννιαίο Αριστερό φορέα φαίνεται τελικά πως δεν έγινε ποτέ.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε πραγματοποιήσει τότε συνέδριο στο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ενωθούν όλα αυτά τα κόμματα σε ένα για να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων αλλά και όσο το δυνατό πιο σταθερές και συγκλοινώμενες απόψεις ανάμεσα σε όλα τα στελέχη.
Σας θυμίζουμε πως πρότεινε την αυτοδιάλυση όλων των συνιστωσών και αυτό είχε προκαλέσει τη σφοδρή σύγκρουσή του με τον Μανώλη Γλέζο με συνέπεια να μη μπορέσει τελικά να γίνει πράξη. Οι συνιστώσες έμειναν στις εκλογές του 2015, η καθεμία έλεγχε και από 2 έως 5 βουλευτές με συνέπεια όταν ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να στηρίξει την πολιτική του Μνημονίου οι ίδιες οι συνιστώσες να αντιδράσουν και να ζητήσουν από τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα μέτρα.
Και η αλήθεια είναι πως και λίγοι ήταν οι 39 που δεν ψήφισαν τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου. Ο λόγος; Η Αριστερή πλατφόρμα ελέγχει τα 109 από τα 201 στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Δηλαδή πάνω από το 50%! Και για να σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό, ανά πάσα στιγμή μπορούν να θέσουν θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ..
Η επόμενη μέρα- Ποιοι φεύγουν και πως θα δημιουργηθεί ο νέος σχηματισμός
Τρία είναι τα “βαριά” ονόματα που υπάρχουν και μπορούν να επηρεάζουν καταστάσεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου,ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γιάννης Βαρουφάκης. Και η σειρά που τα βάζουμε δεν είναι τυχαία.
Η πρόεδρος της Βουλής έχει ¨κληρονομικό” δικαίωμα στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του πατέρα της. Θυμίζουμε πως ο Κωνσταντόπουλος υπήρξε και αρχηγός του Συνασπισμού που εργότερα μετεξελίχθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Π.Λαφαζάνης είναι η καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της Αριστερής Πλατφόρμας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 4%, ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ, του “ανήκει”.Και ότι πει αποτελεί θέσφατο για πολλούς βουλευτές και στελέχη. Ακόμα και ακραία πράγματα όπως η λεγόμενη εισβολή στο Νομισματοκοπίο.
Για να καταλάβετε τη δύναμή του στον σκληρό πυρήνα του κόμματος σας αποκαλύπτουμε πως όταν ρωτήθηκε για τη συμφωνία που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με τους δανειστές και τα σκληρά μέτρα που θα έρθουν η πρώτη του αντίδραση ήταν οι εξής κουβέντες:
“Αν τα φέρει στη Βουλή θα κάνω Συνέδριο στο κόμμα να τον διαγράψω..”
Καταλαβαίνεται τώρα για τι μιλάμε..
Τέλος αφήνουμε τον Γιάνη Βαρουφάκη γιατί δεν είναι πολύ αρεστός στο κόμμα με όλους τους χειρισμούς που έχει πράξει το τελευταίο εξάμηνο.
Παρ’όλα αυτά μη ξεχνάτε πως είναι ο πρώτος σε ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ και σε όλους τους βουλευτές καθώς πήρε 131.211 ψήφους ακριβώς στη Β’ Αθηνών.
Για να καταλάβετε τη δυναμική μιλάμε μόνος του πήρε περίπου το 2% ενός κόμματος..
Σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο Δ.Στρατούλης αλλά κυρίως με δευτερεύον λόγο. Απλά έχει και αυτός “δύναμη” καθώς είναι παλαιοκομματικός..
Αυτοί οι τρεις λοιπόν μαζί έχουν πάρει ήδη την απόφαση αφού πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί σε μνημονιακό κόμμα, να κάνουν έναν νέο σχηματισμό που θα έχει ως μοναδικό στόχο τη ρήξη με τους δανειστές. Αν τους ακολουθήσουν όλοι οι διαφωνούντες βουλευτές (39) τότε συγκροτούν την τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη στο κοινοβούλιο με διαφορά από Χρυσή Αυγή και Ποτάμι (απο 17 έκαστος).
Και αν επιχειρήσουν πολλά από τα στελέχη της Κ.Ε. του κόμματος να ακολουθήσουν μιλάμε για πρωτοφανή διάσπαση του κόμματος και μάλιστα για ροπή και τάση προς άκρα Αριστερά.
Ήδη σήμερα παραιτήθηκε ο Ρούντι Ρινάλντι από αυτή μη αποδεχόμενος τη μνημονιακή στροφή του κόμματος..
Η στάση Τσίπρα- Έτοιμος για την ίδρυση του νέου ΠΑΣΟΚ
Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες ενόψει της αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας έστειλε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε συνεργάτες του τόνισε μεταξύ άλλων πως “μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια “ΙΟU” αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής”.
Και συνέχισε πετώντας τα βέλη του:
“Έχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού, όμως, «που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε”, είπε.
Είναι δεδομένο πως προσπαθεί να διαχωρίσει τις θέσεις του από τις ακραίες αντιλήψεις και κάνει στροφή στο κέντρο εκτός από το Μνημονιακό χώρο.
Και όσο θα βλέπει πως η κατάσταση θα οδηγείται στη διάσπαση παρά στην συνύπαρξη αυτών των αντίθετων αντιλήψεων μέσα στο ίδιο του το κόμμα στο οποίθο η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε ποτέ αρχηγός, τόσο πιο πολύ οδηγούμαστε σε εκλογές το φθινόπωρο ώστε να ξεκαθαρίσει το εσωτερικό του και να ηγηθεί επιτέλους μετά από 3 χρόνια του ίδιου του του σχηματισμού..
Η αλήθεια είναι πως πρώτα πρέπει να “κυβερνήσεις” το κόμμα σου και μετά την Ελλάδα. Τα περισότερα από αυτά που έπαθε η Ελλάδα και η κοινωνία είναι από την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να επιβληθεί στο ίδιο του το κόμμα.
Άρα πως μπορείς να διαπραγματεύεσαι για την Ελλάδα όταν δεν έχεις ούτε το ίδιο σου το κόμμα μαζί σου;