Πολεμικές «κραυγές» από τα τουρκικά ΜΜΕ: «Διώξτε τους Έλληνες από τα 18 νησιά μας»!

TURKISHNAVYΠολεμικό κλίμα δημιουργούν τα τουρκικά ΜΜΕ εναντίον της Ελλάδος και απαιτούν από την τουρκική κυβέρνηση «να διώξει τους Έλληνες που έχουν καταλάβει παράνομα τα νησιά μας» οι οποίοι μάλιστα «έχουν φαγούρα για πόλεμο»
Ο αθρογράφος της Sözcü, Rahmi Turan, εφημερίδας που εκφράζει τις απόψεις της κεμαλικής τουρκικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση του ΑΚΡ ότι επιτρέπει στους Έλληνες να κατέχουν «παρανόμως» 18 «τουρκικά νησιά και νησίδες» και δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια εκδίωξής τους!
Στο τίτλο του άρθρου αναφέρεται Yunan kaşınıyor  που μεταφράζεται ότι οι «Έλληνες έχουν φαγούρα» κονώς «τους τρώει η μύτη τους για καβγά» όπως θα λέγαμε εδώ.
Από αυτό το σημείο και έπειτα η εφημερίδα ασχολείται ειδικά με τον Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένο.
«Έχουν προκλητική και αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία. Αυτό λέγεται φαγούρα. Εμείς τι κάνουμε για αυτό; Ούτε καν ένα διάβημα δεν στέλνουμε για να διαμαρτυρηθούμε για την παράνομη κατοχή. Οι πολίτες απαιτούν εξηγήσεις αλλά η κυβέρνησή μας δεν ακούει»
«Οι Έλληνες έχουν εγκαταστήσει παράνομα φρουρές σε 18 τουρκικά νησιά και αντιαεροπορικά και βαρύ οπλισμό ενώ έχουν αναρτήσει και την ελληνική σημαία στα υψώματα.Σύμφωνα με το άρθρο 302 του τουρκικού ποινικού κώδικα η αδιαφορία για την κατάσταση αυτή αποτελεί προδοσία . Από την μια πλευρά η τουρκική κυβέρνηση ζητά να ψηφήσουν ναι στο δημοψήφισμα αλλά από την άλλη αφήνει την προδοσία αυτή ατιμώρητη.»
Αυτά είναι τα νησιά που οι Τούρκοι θεωρούν «δικά τους»
Βόρειο Αιγαίο:
1. Φούρνοι
2. Θύμαινα
3. Οινούσες
Ανατολικό Αιγαίο:
4. Παναγιά
Κεντρικό Αιγαίο:
5. Καλόγεροι
Κρητικό Πέλαγος:
6. Διονυσάδες
7. Κουφονήσι
8. Γαιδουρονήσι
9. Γαύδος
Δωδεκάνησα:
10. Αρκιοί
11. Αγαθονήσι
12. Κίναρος
13. Φαρμακονήσι
14. Καλόλιμνος
15. Πλάτη
16. Γυαλί
17. Λέβιθα
18. Σύρνα
Να σημειώσουμε ότι το τουρκικό πολιτικό σύστημα είναι «μασίφ» όταν πρόκειται για διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας. Η απαίτηση των 18 νησιών που ήταν 17 στην αρχή ανακινήθηκε από τον Κ.Κιλιντσάρογλου τον αρχηγό του CHP  από τα μέσα Νοεμβρίου

pronews

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button