Οι Κερκυραίοι ζουν την νιρβάνα τους με τα σκουπίδια…

H κίνηση για μεταφορά των σκουπιδιών ηταν επιβεβλημένη..Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφησε τη Κέρκυρα τιγκα στο σκουπίδι και προτίμησε να μην μεταφερθούν τα σκουπίδια οπως ο Νόμος προβλέπει με αποτέλεσμα να διαλύσει το τουριστικό προϊόν και να επιφέρει ζημιά στις Τουριστικές επιχειρήσεις…Βέβαια δεν ξεχνάμε και την μπόχα αλλά και το κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών για τους Δημότες και τουρίστες…

Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει τη δεδομένη στιγμή γι αυτό το πρόβλημα…Όμως από εδώ και μέχρι την ολοκλήρωση του εργοστασίου έχουμε διάφορα θέματα πολύ σημαντικά.

  1. Το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο υποστηρίζουν σε τρία χρόνια!!!! 2022 προς 2023.
  2. Το εργοστάσιο δεν θα είναι σύγχρονο και θα αφήνει 50 με 60% υπόλειμμα!!
  3. Δεν είναι σίγουρο οτι οι 7 Δήμοι της Κοζάνης θα δεχθούν τα σκουπίδια απο την Κέρκυρα.
  4. Το κόστος της μεταφοράς θα μεταφερθεί στους Δημότες των τριών Δήμων της Κέρκυρας η στο αρμόδιο Υπουργείο? Ποιος το πιστεύει αυτό όταν όλα τα τελευταία χρόνια την επιβάρυνση την εχει ο Δημότης!!! Πρόκειται για μια δαπάνη 2.600.000 ευρώ το χρόνο χωρίς να έχουμε μεσα τα τεράστια κόστη μεταφοράς απο τη θάλασσα το κόστος του πλοίου για την μεταφορά των σκουπιδιών και το κόστος μεταφοράς με τα διόδια προς Κοζάνη…Ναι τα σκουπίδια θα πληρώνουν και διόδια!!!! Και για να γίνουν όλα αυτά με αδειοδοτήσεις και διαγωνισμό χρειάζονται μήνες!!!!
  5. Τι θα γινει με τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί σε Λευκίμμη και Τεμπλόνι σε δέματα και τα βουνά σκουπιδιών  σε αποσύνθεση? Ποτε θα γίνει τροποποίηση των ΠΕΣΔΑ ? Τι εννοούν οτι θα φεύγει μόνο το 36% των φρέσκων σκουπιδιών? Που θα πάνε τα υπόλοιπα και οσα θα συσσωρευτούν μέχρι να ξεκινήσει η μεταφορά των φρέσκων?

Γιατι δεν ανακοίνωσαν εργοστάσιο με μηδέν υπολειμματικότητα? Θα έχουμε πάλι την ανάγκη ΧΥΤΥ!!! Μας μιλούν για σείμικτα απορρίμματα .Οι προθέσεις τους δεν εχουν μέσα σύγχρονες λύσεις και συνεπώς πάλι από “Ψηλά” παίζονται παιχνίδια  με τη ρύπανση του περιβάλλοντος η οποία θα συνεχίζεται…Επίσης από αυτή την απόφαση ενεργοποιούνται ξανα εργολαβικά συμφέροντα  και η υπόθεση καταλήγει ατέρμονα σχεδόν στην ίδια κατάσταση.

Οι Κερκυραιοι ζουν στην νιρβάνα τους νομίζοντας οτι ολα λύθηκαν…Οι δηλώσεις για ταχεία λύση απο Κυβέρνηση και Δημο Κεντρικής Κέρκυρας δεν αρκούν και δεν λύνουν  το πρόβλημα.Η λύση είναι προσωρινή και το έγκλημα κατά του περιβάλλοντος συνεχίζεται….Αν δεν προχωρήσουν να νομοθετήσουν εργοστάσια με μηδέν υπολειματικότητα θα ξαναγυρίσουμε στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button