Κακοκαιρία με καταστροφές και νεκρούς!!

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣΤρεις στην Μεσσηνία και ένας στην Θεσσαλονίκη.

Φονική αποδείχθηκε η κακοκαιρία που έπληξε κυρίως τη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο προκαλώντας τεράστια προβλήματα. Τα ξημερώματα από τις πλημμύρες στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, που βρέθηκε στο μάτι των ισχυρών βροχοπτώσεων και των καταιγίδων έχασε τη ζωή της στην περιοχή Πήδημα μία γυναίκα 63χρονών που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, και ένας 80χρονος στην Θουρία .

Στην Θουρία και στον κάμπο της Καλαμάτας οι ζημιές είναι τρομακτικές.

Στη Νέα Μηχανιώνα, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από τον σύζυγο μιας νεαρής γυναίκας πως εκείνη δεν απαντά στις κλήσεις του. Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο αλλά όχι εκείνη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Καλαμάτας συνολικά οκτώ χωριά της Μεσσηνίας έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση ενώ 80 παιδιά είναι αποκλεισμένα στο ΤΕΙ.

Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας. Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις.

Στην Ηγουμενίτσα, άνθρωποι κινδύνευσαν όταν το ρέμα στο Καραβοστάσι φούσκωσε και παρέσυρε ένα αυτοκίνητο μιας οικογένειας τουριστών από τη Ρουμανία. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η Πυροσβεστική δέχθηκε 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία ενώ λόγω των δυνατών ανέμων οι πυροσβέστες επενέβησαν σε πέντε περιπτώσεις για κοπές δένδρων, κυρίως στην περιοχή του Κατακόλου.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες υπάρχει και τρίτος νεκρός στην πόλη της Καλαμάτας.Με ενημέρωση από την Αστυνομία αυτή την ώρα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας – Τρίπολης στο ύψος της Θουρίας στο ρεύμα προς Αθήνα. Επίσης με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορά από την παλιά εθνική οδό στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου, στο Ασπρόχωμα, αλλά και στο Πήδημα.

Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στη Μάνη στο δρόμο Στούπα – Άγιος Νικόλαος λόγω κατολισθήσεων, ενώ και μέσα στη Στούπα έχουν παρασυρθεί οχήματα.

 

 

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button