Η Τουρκία απέλασε τον πρέσβη του Ισραήλ.Οι ΗΠΑ στέλνουν πεζοναύτες στις πρεσβείες της Αγκυρας και Τελ Αβίβ!!!

israil toyrkiaΠόλεμος Αγκυρας-Τελ-Αβίβ, με την Τουρκία να φθάνει στα άκρα την κόντρα, καθώς έδωσε εντολή να εγκαταλείψει την χώρα ο Ισραηλινός πρέσβης.

Χθες η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις, και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τους παλαιστίνιους νεκρούς.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, επιτέθηκε σε Ισραήλ και Παλαιστίνη λέγοντας ότι και τα δύο κράτη φέρουν ίδιο μερίδιο ευθύνης για τη σφαγή.

Σε συνέχεια αυτού, το υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε πίσω στην Άγκυρα τους επιτετραμένους σε Ισραήλ και ΗΠΑ, για νέες εντολές, με αφορμή τις συγκρούσεις, που ο ίδιος ο στρατός του Ισραήλ τις χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου».

Το επόμενο κεφάλαιο γράφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 15 Μαΐου, όταν το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έστειλε εντολή στον Ισραηλινό πρέσβη να προσέλθει.

Μόλις ο Εϊτάν Ναέχ πέρασε το κατώφλι του υπουργείου, έλαβε εντολή να εγκαταλείψει την Τουρκία, ως αντίποινα για την σφαγή των δεκάδων Παλαιστινίων στη Γάζα.

Οι Αμερικάνοι στέλνουν ΠΕΖΟΝΑYΤΕΣ στην Άγκυρα για να προστατέψουν την Πρεσβεία και τους Διπλωμάτες τους…!!

Αντιλαμβάνεστε πόσο εχθρική χώρα θεωρούν πλέον την τουρκία… Όπως στο Βιετνάμ, το Ιράν με τα ανάλογα αποτελέσματα…. Περιμένετε συνταρακτικές εξελίξεις…

Οι Αμερικάνοι έστειλαν δυνάμεις πεζοναυτών για να φυλάξουν τις αμερικανικές πρεσβείες στην Άγκυρα και την Ιερουσαλήμ.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει αποστείλει πεζοναύτες για να φυλάξουν τις αμερικανικές πρεσβείες στην Τουρκία, στην Ιορδανία, και το Ισραήλ λόγω ανησυχιών για αναταραχές.

Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και το Πεντάγωνο εξετάζουν επίσης να εξασφαλίσουν στρατιωτική ασφάλεια και σε άλλες στις πρεσβείες στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων του Λιβάνου, της Αιγύπτου και του Πακιστάν.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέο μήνυμα ασφαλείας για την Τουρκία στις 11 Μαΐου, αλλά δεν έχει εκδώσει νέες ταξιδιωτικές οδηγίες για το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button