Επιθεση της Τουρκίας κατά της Ελλαδος…..και συγχρόνως εξέγερση λαθρομεταναστών

Σενάρια που προβληματίζουν έντονα έρχονται στην δημοσιότητα λόγω συνεδρίου που έλαβε χώρα στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα και αφορούσε «χειρισμό κρίσεων και ασφάλειας με την ονομασία «ΑΘΗΝΑ 2018».

Ένα πιθανό σενάριο «ταυτόχρονης κρίσης με την Τουρκία και πιθανής εξέγερσης μεταναστών στα hot spot” για παράδειγμα, θα αποτελούσε ένα εφιαλτικό σενάριο για την χώρα μας, η οποία οφείλει να προετοιμάζεται για τα πάντα, εδικά όταν έχουμε απέναντι μας έναν παρανοϊκό πρόεδρο όπως ο Ερντογάν.

Κύριο αντικείμενο του η «Αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων: Μετατρέποντας τον κίνδυνο σε ευκαιρία».

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος και απηύθυνε ομιλία.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου αποτελούν από μόνες τους προοίμιο πιθανών ραγδαίων εξελίξεων στην πατρίδα μας και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Α. Προκλήσεις που απορρέουν από τη μετανάστευση, την τρομοκρατία και τις υβριδικές απειλές: Ο ρόλος της Ελλάδος.

Β. Θαλάσσια και ενεργειακή ασφάλεια στη Μεσόγειο: Γιατί είναι σημαντικές για την Ευρώπη;

Γ. Αποτυγχάνoντας να προετοιμαστείς, προετοιμάζεσαι να αποτύχεις. Ο ρόλος της έγκαιρης προετοιμασίας στη διαχείριση κρίσεων.

Δ. Ηγεσία, πληροφορία και μέσα μαζικής ενημέρωσης: Κρίσιμοι παράγοντες στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσης.

Ε. Η ανάγκη για στενότερη συνεργασία μεταξύ διεθνών οργανισμών: Μία ουσιώδης προϋπόθεση για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων.

Το σημαντικό ήταν ότι στο συνέδριο αυτό παρέστη η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

Επίσης, τις εργασίες του παρακολούθησαν μέλη διπλωματικών αντιπροσωπειών, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί ξένων χωρών, Ακόλουθοι Άμυνας, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών και Ινστιτούτων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, στελέχη δημοσίων φορέων, εν αποστρατεία στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιώτες καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Όλη ανώτατη στρατιωτική ηγεσία εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και λοιποί ασχολήθηκαν με σενάρια τα οποία επεξεργάζονται σίγουρα οι ελληνικές αρχές και τα οποία αποτελούν την επιτομή της ορθής και αναγκαίας προετοιμασίας, ενδεχομένως για το επόμενο διάστημα κατά το οποίο η Τουρκία αναμένεται να κινηθεί σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Πιθανή ελληνοτουρκική κρίση με την πρόκληση ακόμα και πολεμικού επεισοδίου και παράλληλη δράση για παράδειγμα, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εντός ελληνικού εδάφους σε hot Spot με σκοπό την πρόκληση εξέγερσης, είναι ένα απευκταίο αλλά απόλυτα ρεαλιστικό σενάριο για το οποίο προετοιμαζόμαστε όπως φαίνεται.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου τύπου η Τουρκία έχει υποβάλει κατάλογο γκιουλενιστών σε 20 χώρες από τις οποίες απαιτεί την έκδοση τους, ενώ μέσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα.

Μιλάμε για την δημιουργία κλίματος πόλωσης από την τουρκική πλευρά με στόχο την «νομιμοποίηση» για μελλοντικές ενέργειες της κατά της χώρας μας.

Το ξένο δημοσίευμα αναφέρει ότι «μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και το άσυλο που δόθηκε στους 8 Τούρκους αξιωματικούς, δημιουργήθηκε στην Ελλάδα μια νέα τουρκική «κοινότητα”! με χιλιάδες Τούρκους, ως επί το πλείστον Γκιουλενιστές, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα με οποιοδήποτε μέσο, αναζητώντας άσυλο».

«Έχουν περάσει είκοσι επτά μήνες από την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 5876 Τούρκοι πολίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους κατηγορούνται  ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO, υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα.

Ο αριθμός αυτός αυξάνεται με ταχύ ρυθμό, καθώς μόλις τον Οκτώβριο, 706 Τούρκοι ήρθαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο, ενώ τον Ιανουάριο-Οκτώβριο συνολικά 3807 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο με τους περισσότερους από αυτούς να ζουν στην Αθήνα.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι η ροή αυξάνεται κάθε μήνα. Το 2013, μόνο 17 άτομα είχαν υποβάλει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα.

Το 2014, 41, ενώ το 2015 42 Τούρκοι πολίτες είχαν υποβάλει αίτηση ασύλου.

Το 2016, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν, οι αιτήσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους δεν ξεπέρασαν τα 186, παρά το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες είχαν ήδη συλληφθεί στην Τουρκία, κατηγορούμενοι ότι συμμετείχαν στην προσπάθεια πραξικοπήματος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Το 2017 ήταν όμως ένα κρίσιμο έτος, καθώς η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να μην εκδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο «έστειλε ένα μήνυμα” στους Γκιουλενιστές να ζητήσουν άσυλο.

Ως αποτέλεσμα, το 2017, οι αιτήσεις ασύλου έφθασαν τις 1826 ενώ το 2018 φαίνεται ότι ο αριθμός αυτός θα είναι περίπου 4500.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, καθώς ο πληθυσμός της Τουρκίας είναι 80 εκατομμύρια και μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία ένδειξη ότι αυτό θα σταματήσει, καλλιεργώντας μια αίσθηση βεβαιότητας σε εκείνους που φτάνουν στην Ελλάδα ότι θα τους χορηγηθεί σίγουρα άσυλο.

Ποιος θα είναι ο αριθμός των Τούρκων που κατηγορούνται ως μέλη της FETO, 10 ή ακόμα και 20.000; Ξαφνικά δημιουργήθηκε μια τουρκική κοινότητα και κανείς δεν ξέρει πού θα σταματήσει ο αριθμός», καταλήγει το πρακτορείο ειδήσεων balkaneu.com απηχώντας τις τουρκικές απόψεις.

Μιλάμε όμως για την πραγματική δημιουργία τεταμένου κλίματος κατά της Ελλάδος από την Τουρκία, διότι στην ουσία μας κατηγορούν ότι προστατεύουμε Γκιουλενιστές, παραβλέποντας οι ίδιοι οι Τούρκοι την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την συνθήκη της Γενεύης.

Υπάρχει περίπτωση να μην το εκμεταλλευτεί αυτό η σημερινή τουρκική ηγεσία; Σε καμία περίπτωση εκτιμούν ειδικοί αναλυτές.

Οι Τούρκοι κάτι ετοιμάζουν ειδικά σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και αναζητούν αφορμές να εμπλέξουν την χώρα μας σε ανυπόστατες κατηγορίες, προκαλώντας παράλληλα κρίση τόσο στα θαλάσσια σύνορα μας όσο πιθανότατα και στο εσωτερικό μας.

Σε μια τέτοια περίπτωση ένα ολόκληρο πλέγμα οργανισμών, υπηρεσιών, οι ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας, το κράτος ολόκληρο, οι Δήμοι, θα πρέπει να εναρμονίσουν τις κινήσεις τους λαμβάνοντας σαφείς και ξεκάθαρες εντολές.

Ένα τέτοιο σενάριο όπως το παραπάνω ίσως να είναι πιθανό να το δούμε, ειδικά την στιγμή που ο Ερντογάν έχει στριμωχθεί από παντού και δεν έχει διέξοδο από πουθενά πλέον παρά μόνο στο Αιγαίο.

 

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button